1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root What wifi app do you use?

Discussion in 'Android Devices' started by HuntronTracker, Jan 3, 2013.

  1. HuntronTracker

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    6
    Joined:
    Dec 24, 2012

    Dec 24, 2012
    6
    4
    26
    Male
    California
    Sup fellas, when I use my rooted phone as a wifi hotspot I get terrible download speeds, so much so that my browser can't load even the simplest of Web pages. I know it's not my coverage because I can look up the same pages on my phone and they load up in a flash.

    So anyways, what wifi hotspot app do you guys use and how well does it work for you?

    I am currently using barnacle wifi and wifi tether, neither with any luck.
     

    Advertisement

  2. lynnwilliam

    lynnwilliam Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    103
    Joined:
    Nov 18, 2012

    Nov 18, 2012
    103
    9
    36
  3. twogbsd

    twogbsd Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    193
    Posts:
    2,014
    Joined:
    Oct 17, 2012

    Or the stock WiFi tether app :rolleyes:
     
  4. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    ^^ yea just use that one (4G Mobile Hotspot)
     
  5. SwoRNLeaDejZ

    SwoRNLeaDejZ Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    770
    Joined:
    Dec 25, 2012

    Dec 25, 2012
    770
    171
    93
    Male
    no comment
    ma
    From the sound of things he does not want to spend the extra five bucks a month to make his phone a hotspot
     
  6. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    First off it's $10 & you don't have to pay to us it ou bypass it the same way you would using any other tethering app
     
  7. SwoRNLeaDejZ

    SwoRNLeaDejZ Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    770
    Joined:
    Dec 25, 2012

    Dec 25, 2012
    770
    171
    93
    Male
    no comment
    ma
    I apologize, thought you were saying use metro's app, as in a subscription, and where i am, i can get 4g hotspot for $5/mo, not $10
     
  8. twogbsd

    twogbsd Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    193
    Posts:
    2,014
    Joined:
    Oct 17, 2012

    0.o lucky
     
  9. plasticarmyman

    plasticarmyman Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    892
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    892
    254
    113
    Male
    BT5 LiveCD and other wifi apps ;)
     
    twogbsd likes this.
  10. twogbsd

    twogbsd Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    193
    Posts:
    2,014
    Joined:
    Oct 17, 2012

    ;)
     
  11. Spdfreak34

    Spdfreak34 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    268
    Joined:
    Dec 23, 2012

    Dec 23, 2012
    268
    58
    53
    Male
  12. benalmighty

    benalmighty Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    326
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    326
    66
    53
    Male
    Avon Park, Fl.


    On my Optimus M, metro blocked by user agent. On the motion, I don't think it matters. Though, with the stock hot spot app, I noticed switching the user agent on my PC to android did help it load faster compared to default chrome. But I don't use that app; once you lose 4G signal, it turns off leaving you to reset everything. Alternatively, I use "WiFi Tether" app (the yellow icon one; the one linked in the quote). This one doesn't turn off if I lose signal and has better settings. I also use it to stream media to other devices.
     
  13. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    Just gotta love Linux
     
  14. plasticarmyman

    plasticarmyman Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    892
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    892
    254
    113
    Male
    You can change your user agent via the ##626* hidden menu....
     
  15. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    Why do you change it on the motion
     
  16. plasticarmyman

    plasticarmyman Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    892
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    892
    254
    113
    Male
    *shrug* I wouldn't...but just letting people know that you can...


    EDIT: and now I understand your statement....I do not know why I posted this...maybe I should stop posting on forums whilst sleep deprived
     
  17. scary alien

    scary alien not really so scary
    Moderator
    Rank:
     #9
    Points:
    2,138
    Posts:
    22,319
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    22,319
    23,814
    2,138
    Male
    space alien ;)
    Indy
    Guys, just a quick heads-up that I've edited-out the reference to a wifi cracking app that was mentioned and quoted a couple of times.

    Thanks!
     
    sammyz likes this.
  18. twogbsd

    twogbsd Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    193
    Posts:
    2,014
    Joined:
    Oct 17, 2012

    0.o Isn't that for Ubuntu only?
     
  19. scary alien

    scary alien not really so scary
    Moderator
    Rank:
     #9
    Points:
    2,138
    Posts:
    22,319
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    22,319
    23,814
    2,138
    Male
    space alien ;)
    Indy
    Not sure and not sure that it matters ;) :).
     
  20. plasticarmyman

    plasticarmyman Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    892
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    892
    254
    113
    Male
    LOL sorry
     
    scary alien likes this.
  21. Da Boss

    Da Boss Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Jun 23, 2012

    Jun 23, 2012
    33
    2
    16
    When i use my wifi tether app i get 0 speed for download and upload. I dont have the hotspot feature in my plan is that the problem?
     
  22. Spdfreak34

    Spdfreak34 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    268
    Joined:
    Dec 23, 2012

    Dec 23, 2012
    268
    58
    53
    Male
    I don't have the hot spot feature either, and I have no issues when tethering to my tablet. When I connect up my ps3 I can't download anything from the playstation store. I'm currently without a PC so I can't test that.
     
  23. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    FYI : it's not testing your speed that's the amount of data per second it's sending & receiving from a connected device.
    Do you have a wifi device connected to it?
     
  24. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    It doesn't block other android devices
     
Tags:

Share This Page

Loading...