1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root What's next?

Discussion in 'Android Devices' started by LowEndGeek, Jan 17, 2014.

  1. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    So I got slim bean out the door and paranoid should be fixed soon. What do you guys wanna see next?

    Miui or Pac?

    Right now Pac is stuck on a boot loop. Plus if I can get it working I may just drop paranoid since the settings are there as well
     

    Advertisement

  2. jose0V

    jose0V Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jan 31, 2013

    Jan 31, 2013
    77
    5
    16
    So custom gingerbread roms are done? Just ics n jb ? And whats Pac?
     
  3. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Custom gb roms are pretty much done cause there is only so much you can do to stock, since we don't have cm7 there honestly isn't much to do but add custom themes.

    PAC rom is a combination of aokp, cm, paranoid android all together in one package PAC ROM
     
  4. squirrelcommande

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 16, 2014

    Jan 16, 2014
    2
    0
    5
    What about a bare bones 4.3 rom?

    Unrelated but are the gfx drivers working correctly on 4.1?
     
  5. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Phenom is working on 4.3 I think. I'm just a porter not a developer but always willing to help

    As far as 4.1 it works fine, that's what my latest roms are based on. 4.1.2 to be exact
     
  6. Kasenomateru

    Kasenomateru Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    298
    42
    43
    Male
    From what I've seen on the forums that Phenom was working on 4.4 but he couldn't get it to boot or something and it needed a different recovery
     
  7. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    He has the recovery built, the ROM built but gets stuck at the LG logo. Plus right now it's too large for our phone to hold
     
  8. HaTrEd360

    HaTrEd360 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,363
    Joined:
    Aug 18, 2012

    Aug 18, 2012
    1,363
    167
    143
    Male
    All you have to do is repartition the system partition. I believe there should be a flash able zip that could probably be made to do that.
     
  9. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Incidentally this is what I think may be wrong with my paranoid android. The answer I keep getting from different forums is that there is something wrong with the partitions.
     
  10. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,950
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    Our phone has enough space for kitkat but I don't think gapps will fit so I'd have to make a gapps that installs in data. Hopefully I can get it to boot soon but busy with an other device plus other things so I don't know how soon.
     
  11. gypsyr0ad

    gypsyr0ad Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    28
    Joined:
    Nov 26, 2010

    Nov 26, 2010
    28
    1
    16
    just noticed this thread, Pac rom looks interesting.

    Prob will give it a go in a few days, hate to start completely over again but at the same time its fun.

    I assume I can go right from AOKP to this?
     
  12. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    pac is something i'm sort of working on on the side, currently it doesn't even boot fully
     
  13. gypsyr0ad

    gypsyr0ad Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    28
    Joined:
    Nov 26, 2010

    Nov 26, 2010
    28
    1
    16
    oh, you have a website and everything, I didn't read it though just checked it out a lil.

    Slim Bean's home screen looks badass btw
     
  14. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    i do have a website but haven't updated it in a while, i've been too busy playing team fortress 2 lol plus been sick lately.

    Edit: IT BEGINS AGAIN!!!!

    Never mind the "verizon wireless" thing, i just haven't changed the RIL yet

    [​IMG]

    [​IMG]
     

    Attached Files:

    gypsyr0ad and JumpinJupiter like this.
  15. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    MIUI v4 3.2.22 based on jellybean 4.1.2 works nearly flawlessly, only mass storage needs to be fixed.

    Going to also attempt MIUI v5 3.4.5 based on jellybean 4.1.2 later tonight. Either way MIUI will be uploaded tomorrow.
     
    gypsyr0ad likes this.
  16. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    LiquidSmooth plz:D

    I found a 4.1.2 Version of it so maybe with your guide and the help of google i could try to port it. Developing Roms seems to be a little out of my of my grasp right now. Porting seems like an easier and less frustrating start.
     
  17. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    Good news is it really is about a 10 minute process to port. All i have to do now is change the update script and i can flash it. Bad news it most likely not going to boot...
     
  18. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,950
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    It's nice to see this forum active.
     
  19. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    Okay I ported it. IT should at least be flashing now. I keep getting an error saying it cannot even open the zip file. I tried a few other times and it was altleast opening the file.... then it failed Hmm i guess I will try again later. How you do all this on a phone Ken is beyond me lol.

    I think it is the Update script.... i will play around with it a little longer. No the script should be fine it was the way i was turning it into a zip wrong. Now the updater binary is acting up lol
     
  20. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    I DID IT!!!!!!!!!!!!!!!!! SYSTEM UI crashes and so does everything elese it boots. Thats about it lol. Let me test some more and tell wat works System settings work somewhat.
    If anybody wants to tell me there experience with it i will pm the Rom to you

    Let me try getting rid on some of these applications. They might be the cause.
     
  21. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    Looks like everything works except the system UI and some of the settings.
     
  22. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    try replacing systemui with the one from phenoms cm10

    porting time really depends on a lot of things, it could 'just work' or you could be spending 5 days debugging a single issue, it just depends.

    if you would like my help shoot me the download link and the link to the original rom you are porting from
     
  23. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    Yeah that fixed it. I am going to try using System UI and Settings from a different version.
     
  24. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    Getting system settings to work is going to take more time. I will upload it as an alpha later today.
     
  25. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Alright, I'll take a look when you do.

    I'm glad to see more people willing to try and I'm always willing to help. Just shoot me a message
     

Share This Page

Loading...