1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root which hboot file do i need????

Discussion in 'Android Devices' started by lcallen80, Sep 23, 2011.

  1. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    OK, so i need to return my wife phone back to stock because her new one has just got here. i just need to know which Hboot file is for 2.10 Hboot. hers looks like this

    supersonic EVTZ-3 ship S-off
    Hboot-2.10.0001
    microp-041f
    touch panel-atmelc03_16ac
    radio-2.15.00.11.19
    oct 15 2010,12:07:00

    i've looked at the list of file but the one i selected from rooting for dummies is not available. i already got the s-no tool i just need the right hboot file so i can go ahead and flash them. A little help please. thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    yeah sorry about that. i need to go through that and get a link in there with the right file. but in the mean time here it is:PC36IMG_SuperSonic_S_Sprint_WWE_3.70.651.1_Radio_2.15.00.11.19_NV_1.90_release_161482_signed.zip
     
    lcallen80 likes this.
  3. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    i just clicked on that and it took me to a screen for dropbox that gave me a error code. is there anywhere else i can up;oad this file?
     
  4. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    well if you have access to a computer you can just run the exe ruu that is found in the http://androidforums.com/evo-4g-all...ooting-dummies-guide-gingerbread-edition.html. just run the program on your computer and connect the phone to the pc when it tells you to and you will be good to go. i will see if i can hunt it down for you or make my own link.
     
  5. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
  6. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    thanks so much. ill check this one out now
     
  7. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    ok cool i got it on my card so now im about to go ahead and make sure i sync all my new contacts and flash these. no need for wipe nothing because this phone is about to go back to sprint and i'll be activiating the new one now. thanks again!
     
  8. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    the file is not flashed but used in hboot. also make sure that you wipe any apps and nandroid backups or any hint of rooting on your card.
     
  9. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    oh ok so i should do a full wipe huh? well how about if i do a wipe and if there is anything left that may show root if i delete it off the card after i already changed it back to stock i should be ok right? basically i should just go through the sd card afterwards and delete all things pertaining to root.
     
  10. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    well you will not need a wipe as you will not have a recovery to do so. but yes clean up your card and you should be good to go.
     
    lcallen80 likes this.
  11. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    im in the middle of doing the hboot now and it will not let me select the install from sd card option. im stuck on the screen that says reboot system now at the top. what can i do???
     
  12. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    it needs to be named PC36IMG do not add an extra zip to the name. it also needs to be on the card and not in any folder. hboot should see it. try it again.
     
  13. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    can i do a battery pull??
     
  14. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    yep that should be ok to do.
     
  15. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    well i was following the directions in rooting for dummies and it said not to put it on the card until on flash s-on tool. so i didnt put it on the card yet. and now i followed the directions to go back into recovery plug in my phone to the cpu transfer the file but now my phone isnt visible to the computer anymore.
     
  16. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    do you have a card reader?

    edit: also you still have recovery there should be a usb toggle depending on what recovery you have.
     
  17. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    what should i name the file? it's named exactly what you sent to me. it says install aborted... and as far as toggle goes i see toggle signature and toggle scritp asserts. what do i chose. should the file only be named PC36IMG..... nothing else behind it? like supersonic etc. ?
     
  18. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    i have a question i have a back up of the old rom in my backs. can i just flash that to go back to normal . i already have s-on now i just need the hboot.
     
  19. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    ok so i turned s-on now it's not letting me flash the pc36img.zip file what do i do now?? can i just flash the back up of the stock rom that i have in my backups?
     
  20. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    the file that ihave keeps coming back and saying abort installtion bad file. now what??
     
  21. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
    None
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,294
    953
    The Infernal Swamp

    it needs to be named PC36IMG and not pc36img Linux systems see these as two different things so make sure you have all uppercase and make sure you have only 1 .zip extension and not .zip.zip
     
  22. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,907
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,907
    13,140
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    I assume your trying to unroot....


    If your still having problems after following the above post go back to the gingerbread rooting for dummies guide and download the RUU exe from the unrooting section. Its below everything else in red font. Hook your computer up to USB and let that do its thing.

    Just make sure your computer doesnt sleep while its doing it.
     
    lcallen80 likes this.
  23. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    does it say that when you try it in hboot? in other words it scans for it, you then say yes to update and then it aborts? have you tried to redownload the file?
    if you still have a custom recovery you can try and flash a stock rom. if you want to go that route then flash this:[ROM][STOCK][Rooted] 4.53.651.1 - Odexed & De-Odexed
     
    lcallen80 likes this.
  24. lcallen80

    lcallen80 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    104
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    104
    7
    36
    Illinois
    ok so im out now but when i get back to my office i will try these steps. I dont think i use all upper case letters either but i will try that. and yes Ocnbrze i do have a backup of the actual stock rom that the phone came wit. i backed it up before i flashed the custom ROM. but you say i should flash the one you sent me, ok ill do that. should i just do that instead of flashing the PC36IMG file? or do i still have to flash that then a stock ROM?
     
  25. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #13
    Points:
    1,943
    Posts:
    24,236
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    24,236
    14,885
    1,943
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    i would try the PC36IMG file and make sure you use caps on the lettering. it needs to be exactly as i have it. just rename it by deleting everything in the name but PC36IMG. and like i said do not add an extra zip.

    also the one i linked you is from the latest ota we just had. either way may work.
     
    lcallen80 likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...