1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root White Evo 4G Screen After Installing Mods But....

Discussion in 'Android Devices' started by bdaoust, Aug 21, 2011.

  1. bdaoust

    bdaoust Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    51
    2
    16
    So, I've been playing with custom ROMS and having this issue of my Evo 4G.

    The steps:


    • Install the ROM zip file to my SD card.
    • Boot into recovery
    • Wipe User Data
    • Wipe partition cache
    • Wipe Delvik's Cache (or whatever it's called :D )
    • Install ROM from zip card by choosing it.
    • Reboot

    No matter what ROM I've tried, it just stays on EVO 4G white screen. The only solution I've found is totally reformat my SD card. Then they seem to work.

    Thoughts?

    Thanks,
    B
     

    Advertisement

  2. lubberlick

    lubberlick Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    244
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    244
    138
    68
    American English Speaking Taxi Guy
    Indianapolis
    I'm not sure what wiping partition cache is.
    My system that has worked so far is thus.

    1. boot recovery
    2. nandroid backup
    3. wipe cache
    4. wipe davlik cache
    5. wipe data
    6. flash rom zip
    7. reboot

    works every time.
     
  3. bdaoust

    bdaoust Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    51
    2
    16
    What recovery are you using? And what version?
     
  4. lubberlick

    lubberlick Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    244
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    244
    138
    68
    American English Speaking Taxi Guy
    Indianapolis
    Amon Ra latest version
     
  5. bdaoust

    bdaoust Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    51
    2
    16
    Ok, I'm using ClockWork - again this is weird because if I format the SD card completely, put the ROM on and then do the steps, it works. Ofcourse, I'd hate to do this every time I want to do a ROM.
     
  6. lubberlick

    lubberlick Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    244
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    244
    138
    68
    American English Speaking Taxi Guy
    Indianapolis
    You should switch to Amon Ra. I see on these forums everyday people having issues and almost always they are on CWM then someone suggests Amon Ra and we never hear back from them again :).

    Checkout http://androidforums.com/evo-4g-all-things-root/395962-guide-rooting-gingerbread-revolutionary.html for instructions on how to do that. See "switching recoveries section"
     
  7. bdaoust

    bdaoust Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    51
    2
    16
    Ok, the verdict is...........

    I now have Amon Ra installed and repeated the steps. Still the white EVO 4G screen. I'm going to try a ROM that I know I had running, just to see if it's the ROM.
     
  8. AndroidSerpent

    AndroidSerpent Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    111
    Joined:
    Jun 6, 2011

    Jun 6, 2011
    111
    39
    63
    Try downloading the rom again then flashing it. I'm thinking it's either a bad download or in a very rare case the rom is not stable enough to run on your phone.
     
  9. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    2,983
    Posts:
    25,640
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    25,640
    15,785
    2,983
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    how long are you waiting? it can take anywhere from 5-30 minutes depending on the rom. be patient it will boot up as long as you are wiping correctly.
     
  10. bdaoust

    bdaoust Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    51
    2
    16
    I was waiting at least 15-20 mins. But it should have a status, not just Evo 4G screen. I think it's the ROM itself. Other ones are working fine.

    It was Evolution Director's cut.
     
  11. thunderkiss65

    thunderkiss65 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    150
    Joined:
    Jan 29, 2011

    Jan 29, 2011
    150
    14
    38
    Herbicide Applicator licensed under texas departme
    Arlington Texas
    I used directors cut, Total flash took about 5 minutes
     
  12. bdaoust

    bdaoust Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    51
    2
    16
    I read it cannot work with 004 Evos? Not sure what I have - I'll have to find out.

    How did you like that ROM?
     
  13. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    2,983
    Posts:
    25,640
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    25,640
    15,785
    2,983
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    roms should not be hardware dependent. i have a 004 and was able to flash it awhile ago. no problem. are you ipimg data, dlavik cache, and cache. are you using the vr siperwipe?
     
  14. bdaoust

    bdaoust Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    51
    2
    16
    Yes, doing the wipes. But not sure what vr siperwipe is.

    Someone else reported on the ROM's thread about stuck at Evo Screen.
     
  15. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
     #6
    Points:
    2,983
    Posts:
    25,640
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    25,640
    15,785
    2,983
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    in the http://androidforums.com/evo-4g-all-things-root/395962-guide-rooting-gingerbread-revolutionary.html sticky, there is a section on flashing. it also has the instrcutions on how to use the vr superwipe. check it out.

    and since your having issues flashing this try and wipe three times then flash the superwipe then flash the rom.
     
Tags:

Share This Page

Loading...