1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support White streak flicker on screen wake up

Discussion in 'Android Devices' started by Jekle2, Oct 16, 2011.

  1. Jekle2

    Jekle2 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    6
    0
    5
    Hi,

    I have had the SII Galaxy for a month. Loving the phone, except for what appears to be a technical fault.

    Most times when I wake the screen up after it has powered down there is a vertical white streak that flickers on and off a millisecond before the screen turns on. It is consistently in the same region of the screen (left of centre), but varies in brightness and width.

    Is anyone else experiencing this problem? Do you think it's a hardware or software fault? Is it worth taking the phone into a service centre and having it fixed?

    It is really quite annoying on an otherwise very good phone!

    Thankyou in advance.
     

    Advertisement

  2. erby

    erby Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    5
    1
    6
    hi ive had this on my phone since i had it 4 mths ago. i read your post and looked at my phone again and its no longer there. the only thing ive changed is a update bfrom 2.3.3 to 2.3.4 so maybe that solved it. what firmware are you on?
     
  3. Jekle2

    Jekle2 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    6
    0
    5
    Hey, thanks for the reply. Have you tried it in a very dark room too? Sometimes mine seems to have gone away but it will show up in a dark room.

    I am on 2.3.3. How did you update? Kies and the 'Software update' on the phone both say I have the latest firmware?

    Thanks.
     
  4. erby

    erby Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    5
    1
    6
    I updated with kies. Phone said no update available? . I had to install new version of kies before it noticed I had an update. I'm on three network.
     
  5. Jekle2

    Jekle2 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    6
    0
    5
    Ok so I worked out how to update. I am running 2.3.5 now but still the same flicker! I'm going to take it to the service centre... Surely this is a hardware problem.
     
  6. erby

    erby Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    5
    1
    6
    hi ive just noticed i still have it on mine, i thought it was gone . please let me know how you get on with the service center.
    thanks
     
  7. Jekle2

    Jekle2 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    6
    0
    5
    I gave the phone to the service center and they kept it for a week before returning it, but all they had done was reset the software! Flicker was still there of course. I'm now debating whether or not I'll take it back again - it doesn't affect the functionality of the phone at all. It's purely aesthetic. But it's bloody annoying...
    One thing I did notice though was the flicker happens less often after a software reset and USB drive format. Perhaps it has something to do with memory load??
     
  8. TarekSobhi

    TarekSobhi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    1
    0
    5
    I have noticed this on mine too but I wouldn't Call it a problem since so many handsets are experiencing the same thing.
     
  9. ajh94

    ajh94 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,072
    Joined:
    Dec 15, 2010

    Dec 15, 2010
    1,072
    73
    148
    Orange Telecomunications, Product marketing!
    Essex, UK
    same here. bugging me!
     
  10. Jekle2

    Jekle2 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    6
    0
    5
    The thing that really annoys me is that it doesn't happen on every S2 I've come across. What is wrong with our ones?
    I'm with Virgin Mobile and ordered it through them?
     
  11. Jekle2

    Jekle2 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    6
    0
    5
    I updated to icecream sandwich and the flicker is still there.
     

Share This Page

Loading...