1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Why are there two music apps in 2.1?

Discussion in 'Android Devices' started by mslisaj, Jun 11, 2010.

  1. mslisaj

    mslisaj Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    367
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    367
    6
    36
    Mechanic
    Klamath Falls, Oregon
    I am running DC's latest 2.1 and I have two music apps in my app drawer. One is a speaker and the other is a pair of notes. The both seem to open the same music player. In looking in the system/app folder one is HTC and the other is Android. But as I mentioned they open the same app. Any explanation on this? Can I delete one?
    Comments are appreciated.............

    Thanks so much for the help.

    Lisa
     

    Advertisement

  2. Lozer_Kid

    Lozer_Kid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    451
    Joined:
    Apr 2, 2010

    If you are talking about the widgets, one is the Android stock music player, and the other one is the stock HTC Sense music player (only for HTC phones).
     
  3. mslisaj

    mslisaj Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    367
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    367
    6
    36
    Mechanic
    Klamath Falls, Oregon
    But they both seem to open the same app. There in my apps drawer side by side and I can't just drag it to trash. Which one is the best? Why do they open the same program? A little more detailed info would be appreciated.

    Thanks....

    Lisa
     
  4. tatonka_Hero

    tatonka_Hero Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,566
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    1,566
    86
    128
    Student/Engineer
    Minnesota
    I believe HTC Sense has it's own music player, and stock android has a music player as well. I also believe they are VERY similar, but not necessarily the same. You could likely delete the HTC one, or the Android one, and it wouldn't make a difference. You'd have to do it through adb though, the same way you remove the Sprint apps
     
Tags:

Share This Page

Loading...