1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Why can't I click install with apk

Discussion in 'Android Devices' started by bwg2469, Apr 10, 2013.

  1. bwg2469

    bwg2469 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    99
    Joined:
    Mar 20, 2012

    Mar 20, 2012
    99
    9
    26
    Creeper
    Los Angeles
    [​IMG]

    Sorry its very dim because I'm outside. I tried changing it to landscape and enabled touch screen location to verify. Any suggestions?

     

    Advertisement

    mahedi hasan likes this.
  2. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
    None
    Points:
    653
    Posts:
    8,773
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,773
    3,741
    653
    Male
    Reno, Nevada
    Do you have allow unknown sources checked?
     
    bwg2469 likes this.
  3. bwg2469

    bwg2469 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    99
    Joined:
    Mar 20, 2012

    Mar 20, 2012
    99
    9
    26
    Creeper
    Los Angeles
    Found out it was the easyeyez screen filter. Issue is fixed :)
     
  4. motownwill

    motownwill Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    34
    3
    16
    Male
    Orange County, CA
    The "Twilight" filter also interferes with the "Install" button. Glad I found this thread.
     
    mahedi hasan and usn.mustanger like this.
  5. Reging32

    Reging32 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 10, 2013

    Jul 10, 2013
    1
    0
    5
    I was so glad i found this! and i found your post! thanks much! i was looking for this the whole time.. its twilight! amf.. sucks haha!
     
  6. MrGlowy

    MrGlowy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    648
    Joined:
    Feb 15, 2012

    Feb 15, 2012
    648
    135
    113
    Male
    High School Student
    California
    Any screen dimmer app interferes with the install button.
     
    tracins likes this.
  7. ChaoticHavok

    ChaoticHavok Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 27, 2011

    Dec 27, 2011
    2
    0
    5
    I can confirm that screen dimmers are the culprits.
     
  8. alipstadt

    alipstadt Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 26, 2013

    Oct 26, 2013
    1
    2
    6
    Registered just to add this to the list, should someone come across this by Google search. I have a Note 2 - the OLED screen can be problematic for my artwork without toning down the red. I imagine I'm not the only artist to use a Note as a quick and dirty, extemporaneous and backup portfolio.

    Sure enough "Screen Adjuster" which allows RGB color balancing also makes the Install button unclickable when directly installing APKs. Drove me nuts - always found a temporary solution - rebooting, stopping Play Services, clearing caches for Services and the Play app (plus Aptiode, etc.) but these were hit and miss.

    Glad I came across this - I don't usually install APKs at this point as my Note 2's apps/uses are pretty stable at this point, but for those days when you have 15 Xposed Framework APKs to install... yeeesh.

    Anyway, thanks much - and this is (first) post is long because it's been a hassle for a long time... and hopefully to make it a bit easier for someone to find. I'm sure there's a similar XDA thread and I'll repost this there too :)
     
    Xavier Black and tracins like this.
  9. julyto23

    julyto23 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 14, 2014

    Mar 14, 2014
    1
    0
    5
    Male
    Guys i read all that post you wrote but all of them didnt help.
    I looked and i didnt have installed filters or etc.
    I started looking and i saw that i had installer Soft buttons and Light sensor apps. I deleted them and Everything started working again!!!

    I am using Htc one x 32gb without root:D:D:D
     
  10. HarvesterX™

    HarvesterX™ Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    19
    5
    16
    I'm having this issue but I don't have any dimmers installed or running. Well I have been using Lux set to dynamically adjust brightness but I've installed apps manually since installing Lux... Anyways I disabled the Lux sensor and still doesn't work. Went a step further and uninstalled lux and rebooted and the damn install button STILL doesn't work.

    Edit:: Fixed it.. It wasn't Lux at all. It was Echo Lockscreen
     
    Xavier Black likes this.
  11. echolocker

    echolocker Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 25, 2014

    Jun 25, 2014
    1
    0
    5
    Echo developer here. You can install APKs by unchecking "use Echo lockscreen" in the settings. After you install the APK, you can turn Echo back on.

    Echo hold a overlay in the background to update the UI whenever a notification arrives. This allows us to be much faster than most apps that only update the UI when the lockscreen appears. During the apk install prompt, google checks whether any overlay exists (thus any screen filter app would disable it too), and doesn't allow the user to proceed if there's one exists.

    We are working on a more permanent fix for this issue that retains the smoothness. For now, APK installs work fine when you pause Echo in settings.
     
  12. hiennx2k4

    hiennx2k4 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 17, 2011

    Oct 17, 2011
    1
    0
    5
    The reason is conflict license (maybe caused by new version of Google Play Store). There is a easy to solve this problem. You can manually install any application by LuckyPatch (as system or normal application).
     
  13. mikedt

    mikedt 你好
    Rank:
     #6
    Points:
    2,238
    Posts:
    24,436
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    24,436
    13,486
    2,238
    Teachaaa
    Jinan, China
    Actually it's a security feature of Android, to stop another third-party app trying to overlay, obfuscate or hide the permissions information when app is trying to be installed.


    In this case the "screen dimmer" is an overlay, on top of the "Package installer" dialogue screen.
    [​IMG]

    Real screen dimming is to actually dim the backlight, rather than just behaving as a filter, which is what this "screen dimmer" appears to be doing.
     
  14. youssef aushar

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 28, 2015

    Sep 28, 2015
    4
    0
    5
    Male
    thanks for this post... I wanna update some apps but the install key is not working to.. I think it has something to do with "lock screen" app that I installed few days ago. I uninstalled the app but it didn't work.. what can I do please???
     
  15. supergonyales

    supergonyales Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 30, 2015

    Nov 30, 2015
    1
    0
    15
    Male
    I had the same issue and it turned out it was Lux that interfered
     
  16. InQuietNight

    InQuietNight Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 6, 2016

    Jan 6, 2016
    2
    1
    6
    Female
    Any ideas for those of who do not and who have never had anys ort of screen dimmer/filter/adjuster or any sort of lock screen? This is really bizarre, and everyone else on the Earth, apparently, who has ever had this problem had theirs linked to the aforementioned apps. What's a girl to do??
     
    youssef aushar likes this.
  17. youssef aushar

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 28, 2015

    Sep 28, 2015
    4
    0
    5
    Male
    my problem has been solved ... though I didn't have a screen dimmer but the problem was with "Navigation layer"
    have you installed such a programme ??
     
  18. InQuietNight

    InQuietNight Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 6, 2016

    Jan 6, 2016
    2
    1
    6
    Female
    To my knowledge had/have no such program, BUT the problem seemed to have resolved itself. I still have no idea what the original issue was, but for now it's fixed.
     
  19. youssef aushar

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 28, 2015

    Sep 28, 2015
    4
    0
    5
    Male
  20. 707spookyboo22

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    2
    Joined:
    May 30, 2016

    Thank you for this post. I do a lot of app testing on my zmax and this was driving me up the wall. The problem for me was something called CashApp with a bright yellow icon. It was probably their free ads overwriting the button. I'm surprised Google even allows the app.
     
    Xavier Black likes this.
  21. bablu shaw

    bablu shaw Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 11, 2016

    Jul 11, 2016
    1
    0
    15
    Male
    Wait.. If you are facing with these problems and yoy didnt download also any screen filter app then try to disable Talkback app which is installed in my phone by default by google.. It happend on my own phone till i disabled my talkback app.. during disabling if it says to uninstall update of that app then go ahead and press on OK . After disabled you can try again to install your app. see what happens
     
  22. Bg260

    Bg260  
    VIP Member
    Rank:
     #31
    Points:
    763
    Posts:
    3,538
    Joined:
    Apr 30, 2016

    Apr 30, 2016
    3,538
    3,666
    763
    Male
    Freelance Entrepreneur
    Lincoln
    Just to be clear, the Talk Back App is part of the Accessibility suite. What is it's purpose? To give people with sensory deficits a chance to experience Android as well.:)
     
  23. mahedi hasan

    mahedi hasan Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 29, 2016

    Aug 29, 2016
    1
    0
    15
    Male
    many many thanks to all,,,, for helping. ♥
     
  24. Excall

    Excall Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    2
    0
    15
    Male
    Hello all! My issue was a background app. I cleared my app cache and boom I could install!
     
  25. Excall

    Excall Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    2
    0
    15
    Male
    OK! NVM! STILL HAVING ISSUE
     
Tags:

Share This Page

Loading...