1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root why does overclock go back down at reboot

Discussion in 'Android Devices' started by AaronEmoBoi, Oct 17, 2011.

  1. AaronEmoBoi

    AaronEmoBoi Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    88
    Joined:
    May 19, 2011

    May 19, 2011
    88
    18
    18
    none yet still in school
    Riverview Florida
    so i am running Reppards CM7.1 and i change the clocked cpu speeds to 806 and idk if it works or not but everytime i reboot it goes back down to 600 so i am wondering if there is anything that will keep it at 806 when rebooting and it doesent seem to change much when i change it so yeah and i have not changed the kernal at all so do i need to change the kernal if so to which one?
     

    Advertisement

  2. undacova

    undacova Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    338
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    338
    68
    53
    Check the Set on Boot button...
     
  3. AaronEmoBoi

    AaronEmoBoi Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    88
    Joined:
    May 19, 2011

    May 19, 2011
    88
    18
    18
    none yet still in school
    Riverview Florida
    ive tried it before and it still says 600 on start up so idk
     
  4. AaronEmoBoi

    AaronEmoBoi Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    88
    Joined:
    May 19, 2011

    May 19, 2011
    88
    18
    18
    none yet still in school
    Riverview Florida
    the governors wont change either after reboot
     
  5. alexandroid5

    alexandroid5 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    511
    225
    93
    Male
    Student
    Duncanville TX
    U can dowload setCPU from the market & that will put it back after u boot. But in a way its a good thing that it resets on every boot in case you overclock it too much your phone won't be stuck on a on the boot screen
     
  6. Insanecrane

    Insanecrane Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    252
    Joined:
    Jan 31, 2011

    Jan 31, 2011
    252
    86
    53
    The Cook
    Trenton,NJ

    I run Reppards Rom myself and use SetCPU form the market as suggested by alex. Set it at the OC spped you want, check set on boot and those settings will stay good until you decide to change them, governor and all.
     
Tags:

Share This Page

Loading...