1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Support Wi-Fi Problem

Discussion in 'Android Devices' started by riceboykid, Oct 16, 2011.

  1. riceboykid

    riceboykid Member
    Thread Starter
    5

    Oct 16, 2011
    7
    0
    5
    Hello, so I have this problem where I am trying to connect to my own Wi-Fi connection. It says Authenticating... then Disconnected and then Connecting... Authenticating... Rememebered, secured with WPA/WPA2 PSK, Authenticating... Disabled, secured with WPA/WPA2 PSK and stays that way. My Wi-Fi is checked. My password is corrected. I even tried putting my phone's Mac Address and tried adding it to the Mac filter. I have 2WIRE. I don't really know what's wrong. But it won't let me connect to my own Wi-Fi. Help please!

    Thanks.

    EDIT: Also, I didn't want to make a new thread. But my text messages keeps saying "sending..." I don't know if they got the text or not, probably not since they haven't replied. Do I restart my phone or what?...

    So I restarted my phone and it worked again. But I don't know if this problem will come back.
     

    Advertisement

  2. riceboykid

    riceboykid Member
    Thread Starter
    5

    Oct 16, 2011
    7
    0
    5
    Any help!? Ty!
     
  3. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Well-Known Member
    423

    Aug 5, 2010
    5,587
    2,005
    423
    Male
    PA
    Sometimes phones need a reboot, wouldn't worry about it unless it becomes a very common thing.
     
  4. riceboykid

    riceboykid Member
    Thread Starter
    5

    Oct 16, 2011
    7
    0
    5
    Yeah, I figured it just needed a reboot. I fixed the rest of the problem though.
     
  5. annovice

    annovice Member
    16

    Sep 7, 2011
    12
    1
    16
    Paralegal
    Same issue here on my 2 month old Samsung Admire. Just solved it after a few hours searching for a solution. Same method as yours: MAC address into router. Found the mac under Settings, Wifi; hit Menu, then Advanced to obtain it. My android phone connected instantly! And strong and stayed so. I made extremely detailed notes how I came by this solution, yet will not post here unless requested. Two people reporting this same problem and with same solution may serve others.

    I hope other Admire users will report their issues and the solutions they found, to assist us all. :)

     
  6. Jasemozart

    Jasemozart New Member
    5

    May 4, 2012
    1
    0
    5
     
  7. SamsungAdmire

    163

    Feb 7, 2012
    1,254
    123
    163
    old as **** post, make a new thread for shits sake.
     
  8. sukuoru

    sukuoru Active Member
    15

    Mar 2, 2012
    37
    0
    15
    Toys r us, in the rzone
    Jacksonville, fl
    Why make a new thread when it's the same issue, someone else said he'd post the steps on how to fix it if other people had the same problem. I have the same problem.

    I have to restart my phone EVERY time I want to use wifi.
     
  9. jwkothe

    jwkothe New Member
    5

    May 15, 2012
    2
    0
    5
    Hi all, we have 3 Admires in the house...2 connect to 2WIRE wifi with no problem. 1 doesn't connect...the WIFI menu is blue saying connected, but status bar is grey and no internet is accessable from phone. WIFI works at other WIFI locations, just not at the house...any suggestions?
     
  10. enbmiller

    enbmiller New Member
    5

    Nov 20, 2012
    3
    0
    5
    Female
    The Great State of Texas
    I have an LG Phoenix that just started doing the exact same thing. I have had 3 different phones and they all do the same thing....Disabled, secured w/Wep...Remembered, secured w/Wep...connecting...then we start all over again.

    Or, if I uncheck the Use Static IP, it will just sit on Obtaining IP Address...

    Someone said to Reboot the phone, is that just the same as turning it off and back on...tried that several times.

    Would REALLY appreciate any help!!
     
  11. twogbsd

    twogbsd Well-Known Member
    193

    Really the wrong thread- actually, wrong forum. Please post this in the right forum. Also this is a dead old post.

    Sent from my potato
     
  12. enbmiller

    enbmiller New Member
    5

    Nov 20, 2012
    3
    0
    5
    Female
    The Great State of Texas
    Sorry, I'm new at this. I'll try to get to the right spot this time.....thanks for your help!
     

Share This Page

Loading...