1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Widgetlocker...double lock screen issue

Discussion in 'Android Apps & Games' started by TRICKorDEVICE, Aug 15, 2011.

  1. TRICKorDEVICE

    TRICKorDEVICE Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Mar 4, 2011

    Mar 4, 2011
    132
    3
    36
    Hello all,

    I recently installed Widgetlocker on my Atrix running 2.3.4. It is pretty awesome, however at times I get the double lock screen (I'll unlock Widgetlocker and have to unlock my stock lockscreen before it takes me to the passcode).

    Any tips to get rid of that issue?


    Another quick question...I have my camera set as a slider, when I slide it I have to enter my passcode shape before it will open the camera, is there anyway around this?
     

    Advertisement

  2. DragonJTS

    DragonJTS Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Jul 23, 2011

    Jul 23, 2011
    50
    6
    16
    Unfortunately, that's just the way widgetlocker works. The only way to skip from it straight to an app is to disable locking, which is, of course, not ideal.
     
  3. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #25
    Points:
    1,108
    Posts:
    15,150
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    15,150
    4,824
    1,108
    Male
    Have you tried installing No Lock?
     
  4. BabyBlues

    BabyBlues Trouble Just Finds Me!
    Rank:
    None
    Points:
    1,333
    Posts:
    13,125
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    13,125
    9,766
    1,333
    Female
    Masquerading as a responsible adult
    Jersey - born & bred
    And have you double checked to make sure all your settings are optimal to work with your phone? I only had that issue once on my Incredible and after going through all the info I found it missed one box to check off to fix the problem.
     
  5. TRICKorDEVICE

    TRICKorDEVICE Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Mar 4, 2011

    Mar 4, 2011
    132
    3
    36
    I've gone through all the settings, however how do I know if it's set up optimally for my phone?
     
  6. BabyBlues

    BabyBlues Trouble Just Finds Me!
    Rank:
    None
    Points:
    1,333
    Posts:
    13,125
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    13,125
    9,766
    1,333
    Female
    Masquerading as a responsible adult
    Jersey - born & bred
    I said that because I don't know much about the atrix. On mine it was a Sense hack issue. If you've checked all the settings and its still happening i would contact the developer. It might turn out that you have uncovered a new issue to be fixed.
     
    TRICKorDEVICE likes this.
  7. TRICKorDEVICE

    TRICKorDEVICE Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Mar 4, 2011

    Mar 4, 2011
    132
    3
    36

    Alright, I'm going to contact the Dev and see if he can help me.
     
  8. CodeMonkey

    CodeMonkey Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Apologies for the zombie thread resurrection..

    I'm seeing the same camera shortcut -> second lock screen behaviour on my Atrix.
    Did you get a resolution for this in the end?
     
  9. 2manyPHONES

    2manyPHONES Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,820
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    1,820
    326
    163
    NY & TX

    This happens on my inspire when i have the stock lock screen set to password or pattern. I have to turn it off. If that an option on the atrix? For htc its menu-settings-security-change lockscreen-none
     
  10. CodeMonkey

    CodeMonkey Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I'm using the fingerprint lock with a PIN as backup on my Atrix. I'm loathe to disable the stock lock screen though as my life is on my phone :eek:
     
  11. 2manyPHONES

    2manyPHONES Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,820
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    1,820
    326
    163
    NY & TX

    I know how you feel but i also use an app called unlock with wifi so when it detects my home wifi i don't have to put in the password and when i leave it automatically switches and password it turned back on. So I only have to be entered my password when im out of my house. Not a full on solution to the camera/password annoyance but i've grown used to it. And i have an app locker so things like my gallery and emails and what not require a password to open.
     
    El Presidente likes this.
  12. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,120
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,120
    24,094
    3,118
    Scotland
    Been looking for an app that does that for ages, thanks! :)
     
  13. 2manyPHONES

    2manyPHONES Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,820
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    1,820
    326
    163
    NY & TX
    Well wa la there you go. Who knew you would find it suggested in a Widgetlocker thread? Lol
     
  14. CodeMonkey

    CodeMonkey Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Now I feel validated for resurrecting this thread...:D
     
    El Presidente likes this.
  15. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,120
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,120
    24,094
    3,118
    Scotland
    Indeed, much easier to setup than tasker was! :)

    :D
     

Share This Page

Loading...