1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Widgetsoid 2.x issue: 4G toggle

Discussion in 'Android Devices' started by Kimochero, Aug 28, 2011.

  1. Kimochero

    Kimochero Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    12
    0
    15
    Hello there,
    I just bought a Photon 4G (i'm new in the world of smartphone/android), and downloaded the Widgetsoid 2.x (free). I was planning on getting the donation one after seeing how it works; however, the 4G toggle can't be checked to have it as a widget (on/off). Is that only on the free edition that you cannot check?? what is "experimental" (it says in btween parenthesis on 4G)?.

    I would greatly appreciate your help.
     

    Advertisement

  2. wubbie075

    wubbie075 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    359
    Joined:
    May 31, 2010

    May 31, 2010
    359
    40
    43
    I think someone mentioned in another thread somewhere that the 4G toggle is somehow very phone dependent and it doesn't work for the MoPho yet. I don't think it has anything to do with the version. But if you check my posting history you'll see I am often wrong about these things, lol.

    That said, it widgetsoid is a phenomenal app. Use it for everything else and enjoy!!
     
  3. Citizen Coyote

    Citizen Coyote Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    595
    Joined:
    Aug 12, 2011

    Aug 12, 2011
    595
    212
    113
    Austin, TX
    The 4G toggle *only* works for HTC phones with WiMax (i.e., the Evo line). It sadly does not work on the Photon (and won't work on the Galaxy SII, either) until the developer figures out how to update that particular feature. Widgetsoid is a great app, especially for a free version, but buying it won't help this particular issue.
     
  4. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,439
    5,218
    New Mexico, USA
  5. drexappeal

    drexappeal Android Expert
    Rank:
     #24
    Points:
    1,133
    Posts:
    10,783
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    10,783
    3,118
    1,133
    Male
    Entertainment Industry
    West LA, CA
    You can create a "workaround" for a 4G toggle (it'll work similar to how the GPS toggle works). You just have to choose the following:

    Shortcut>Application>4G Stats

    When made as a widget, it'll bring you to the 4G settings that you can turn on and off from there.
     
  6. Kimochero

    Kimochero Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    12
    0
    15
    Thanks a lot guys for your input! i really appreciate it.
    I just wanted to check that i'm not the only one having the 4G toggle issue with Widgetsoid. :)
    I'll look into other options, and hope that the creator of widgetsoid have it fixed..
     
  7. drexappeal

    drexappeal Android Expert
    Rank:
     #24
    Points:
    1,133
    Posts:
    10,783
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    10,783
    3,118
    1,133
    Male
    Entertainment Industry
    West LA, CA
    It's not really something that I think the developer intends on fixing. If you look at the market page, it clearly says that the 4G toggle is only for the EVO 4g (although, I wouldn't be surprised if it works for all the different HTC phones). Maybe if there are enough inquiries, they'll eventually look into making it compatible for all 4G devices.

    Nontheless, the option I gave you is a pretty decent one if you want to stick with widgetsoid for the 4G toggle.
     
  8. Kimochero

    Kimochero Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    12
    0
    15
    Got it! thanks!
     

Share This Page

Loading...