1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Wifi connected but not routing data

Discussion in 'Android Devices' started by andythom, Aug 17, 2010.

  1. andythom

    andythom Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    2
    0
    5
    I have just upgraded to Android 2.1 on Orange(UK). When I connect to wifi (home WEP and open), it says I am connected - shows IP address etc, but nothing actually works through the wifi - can't synch Exchange email, can't download from market, won't even update location on Google Maps. If I switch wifi off everything works fine over mobile network, but that is insustainable due to data charges.
    Anybody got any ideas?
     

    Advertisement

  2. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,551
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,551
    16,993
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Assuming it worked prior to the upgrade, have you any other AP connections stored? If so try "forgetting" i.e. deleting all connections, reboot the handset and then reconnecting to your home AP.
     
  3. andythom

    andythom Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    2
    0
    5
    Thanks for the response - I have tried your suggestion with no joy. I have also tried changing security settings on the router (all options), still the same. It worked fine before 2.1 and I havent changed anything else.
     
  4. zanza

    zanza Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    201
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    201
    36
    43
    +1, having this same problem on Android right now, with HTC incredible
     
  5. robogo

    robogo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    268
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    268
    16
    58
    student
    Croatia
    Do you happen to have a MAC filter on your router?
     
  6. talal

    talal Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 17, 2010

    Oct 17, 2010
    1
    0
    5

    Ok seems like im havin the same problem. i got froyo update 2.2 on my desire and since then my wifi started acting up ..i did the factory reset three times .formatted the sd card three times still not able to connect to the internet. My wifi shows its connected to the phone but i cant connect to anything.. wondering if you fixed this problem with ur phone.
    Thanks
     
Tags:

Share This Page

Loading...