1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Support wifi hotspot connected but no internet

Discussion in 'Android Devices' started by yeyhii, Apr 26, 2012.

  1. yeyhii

    yeyhii New Member
    Thread Starter
    5

    Apr 26, 2012
    3
    0
    5
    Hello, i have a Samsung galaxy attain and for the past couple of months I have been using foxfi to have 4g access on my laptop. This app was working great as a hot spot but about a week ago it stopped working. It coonects to the laptop and it has excellent signal but it doesn't display any websites. It does show Google, fb and twitter but any other page that I try to load it says no internet connectivity. I tried pdanet and it was the same thing.

    Please help.

    PS. I have a Samsung impression tablet and everything works fine but not on my dell laptop win 7
     

    Advertisement

  2. Tokenpoke

    Tokenpoke Well-Known Member
    313

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    I think metro blocked tether to desktop clients. My tablet works on wifi but that's it.
     
  3. yeyhii

    yeyhii New Member
    Thread Starter
    5

    Apr 26, 2012
    3
    0
    5
    Is that why I can only access Facebook, twitter and YouTube on my laptop using the hot spot, since those are apps on my phone as well?
     
  4. MaxOmus

    MaxOmus Well-Known Member
    18

    May 8, 2010
    70
    11
    18
    Can someone try a user agent plug in on there pc, so you show up as an Android device? I know there a Firefox extension... Just wondering if there is a simple way around & not a comp to check atm...
     
  5. Tokenpoke

    Tokenpoke Well-Known Member
    313

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL

    You can access because they are allowed URLs for mobile data... try using a browser with an android client interface like Firefox and see if that works.
     
    yeyhii likes this.
  6. Havocx23

    Havocx23 Well-Known Member
    18

    Mar 7, 2012
    45
    18
    18
    Male
    Web Designer
    Boca Raton, FL
    My tethering has been blocked as well. A user agent switcher will work for you to access websites with your wireless tether. I use a UA switcher on Chrome and Firefox and it works perfectly.

    However for PdaNet there is an option on the computer side to also fix this problem. In your system tray Right click on the PdaNet Desktop icon and go to settings>Hide tether usage> and select level 1.

    this works for me to access any webpage or play online games on my laptop. Right now my power is out due to a bad Storm in my area so that's how I'm posting right now! Unfortunately I don't believe there is a fix for metros block at this time its further then our devices and we have no control over the network.

    Here's a link to the add-on for Firefox
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/user-agent-switcher/
     
    yeyhii likes this.
  7. Tokenpoke

    Tokenpoke Well-Known Member
    313

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    Wifi tether to my tab stopped working last night btw.
     
  8. Havocx23

    Havocx23 Well-Known Member
    18

    Mar 7, 2012
    45
    18
    18
    Male
    Web Designer
    Boca Raton, FL

    That's interesting, I'm posting ths right now from my Supernova tablet... and I am using the built in wifi tether... its rooted idk if that really makes a difference. What kind of tablet are you on tokenpoke? I don't see why metro would block your usage from a tablet because it would have the same connection signature of a phone.
     
  9. Tokenpoke

    Tokenpoke Well-Known Member
    313

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL

    I have a kyros mid7012 bit it was an Asus pee cee slider last night.
     
  10. yeyhii

    yeyhii New Member
    Thread Starter
    5

    Apr 26, 2012
    3
    0
    5
    I will try the ha agent for my laptop and let you know if it worked. Thank you all!
     
  11. aford89

    aford89 New Member
    5

    Feb 26, 2012
    3
    0
    5
    tried changing the UA agent in chrome and that still did not work, any other suggestions?
     

Share This Page

Loading...