1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Wifi Issues

Discussion in 'Android Devices' started by Elusiveone, Sep 22, 2011.

  1. Elusiveone

    Elusiveone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    39
    Joined:
    May 14, 2011

    May 14, 2011
    39
    3
    36
    Well today my ascend decided it no longer wanted to connect to any wifi hot spots. The Wifi will turn on, you select what network you want to connect to, and all it will do is:

    Wifi ON
    Scanning..
    Connecting..
    Disconnecting..
    Connecting..
    Disconnecting..
    and so on.

    At this point in time I have done everything from trying every single ROM, and Now I am back to stock again but the issue remains.

    Any ideas?
     

    Advertisement

  2. Can0dope

    Can0dope Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    511
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    511
    112
    93
    Hospitality
    Phoenix, AZ
    I had that problem once... All I had to do was reflash. Not sure what to say since you have already tried that. Maybe try again... and maybe try wiping EVERYTHING and starting from scratch...
     
  3. Elusiveone

    Elusiveone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    39
    Joined:
    May 14, 2011

    May 14, 2011
    39
    3
    36
    Welp after about 20 ROM flashes the problem still remains.
     
  4. ShinySide

    ShinySide Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,502
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,502
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    Are you wiping and formatting everything? I had the same problem when I skipped out on formatting.
     
  5. Elusiveone

    Elusiveone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    39
    Joined:
    May 14, 2011

    May 14, 2011
    39
    3
    36
    Yep, Complete format/wipe of all data. Followed by a fresh install of the stock ROM.

    Even went as far as trying each and every Cm build I could find to see if any of those would fix it and nothing yet.

    I believe the wifi is fried, not sure how, but that is just my noob opinion.
     
  6. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    before attempting to reflash, first reboot your router and than try again, and also check and make sure your channel ison auto. Second if your with cricket make sure that static ip is un check in phone setting
     
  7. Elusiveone

    Elusiveone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    39
    Joined:
    May 14, 2011

    May 14, 2011
    39
    3
    36
  8. gamomoftwo

    gamomoftwo Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    87
    Joined:
    Aug 29, 2011

    Aug 29, 2011
    87
    3
    16
    Female
    Paraprofessional Teacher
    Atlanta, GA
    I had to forget all the old connections after I rooted the phone and put on cm7, the "name" of my phone changed and since on my wifi connections had the old phone name, when I had them find the wifi again, they got the new phone name and then it all worked well. I came across this when I looked at my secure wifi list on my router and that is when I checked what it found as my phone. Once I had it find a the "new" phone name after the new os, then it worked well.
     
  9. Scur

    Scur Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,394
    Joined:
    May 1, 2011

    May 1, 2011
    1,394
    481
    163
    Male
    Illinois
    Nice catch. And a good tip to remember.
     
  10. Elusiveone

    Elusiveone Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    39
    Joined:
    May 14, 2011

    May 14, 2011
    39
    3
    36
    Welp after weeks of searching for an answer and hours of cricket customer support. It is offical.. The wifi on my ascend has stopped working.. And with the insurance that cricket offers with the phone doesn't seem to cover this issue so they will not warranty the phone out. All they will do is offer me a Ascend 2 for 20$ off as a replacement.. Quite disappointing there Cricket, disappointing indeed..

    So as of today I have decided to move over to Boost Mobile.

    Thanks for the knowledge everyone.
     
  11. nuttmeg

    nuttmeg Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,330
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,330
    2,525
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    that suppose to be covered, they are lying to you, but i dont blame you for leaving cricket if they are treating you like that, but good luck.
     

Share This Page

Loading...