1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Wifi not picking up when in range

Discussion in 'Android Devices' started by KAuss, Sep 7, 2010.

  1. KAuss

    KAuss Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    217
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    217
    15
    38
    Not sure if any of you guys have the same problem but when I leave my Wifi on all day, and return home from work, my home Wifi never picks back up. When I toggle my Wifi on and off, it picks up again. My signal is always above 1 bar when on Wifi in my house, it just does NOT automatically connect anymore.

    My sleep setting is always off too.

    It never use to happen, then all of a sudden out of the blue I have to toggle Wifi just to connect.
     

    Advertisement

  2. t0ast3d

    t0ast3d Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    372
    Joined:
    Aug 27, 2010

    Aug 27, 2010
    372
    76
    73
    Student / Dev
    Oklahoma
    Is that really a problem?
     
  3. KAuss

    KAuss Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    217
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    217
    15
    38
    When something is not working all of a sudden it is a problem. If you enjoy the side effects then probably not.
     
  4. bassaway

    bassaway Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    1
    0
    5
    I am having the same problem and I do not know how to correct it. Wifi radio is on and set to never sleep. SSID says it's out of range even standing right next to my router. After I cycle Wifi off-on, it connects fine. Any help?
     
  5. akazabam

    akazabam Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    4,418
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    4,418
    1,387
    313
    Near Los Angeles
    Did you try restarting the access point? Sometimes that helps. If it really bothers you, try something like Y5 or Auto Wifi Toggle from the market.
     
  6. mchlwvr614

    mchlwvr614 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    3
    0
    5
    I just started to notice this as well. Did anyone find any updates. It is pretty annoying when something that has been working stops all of a sudden.

    Basically wifi does not reconnect. I need to toggle wifi on/off and I have it set to never sleep. I am stock, rooted.
     
Tags:

Share This Page

Loading...