1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support wifi problems after 4.24.651.1 ?

Discussion in 'Android Devices' started by jj14x, Jun 21, 2011.

  1. jj14x

    jj14x Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    1,498
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    1,498
    692
    243
    Hi,
    I have a unrooted EVO 4G that used to connect perfectly well to my wifi at home (802.11g) - even after the 2.3.3 update a few weeks ago.

    I installed the latest OTA maintenance update (4.24.651.1) today and now, after I put the phone in standby (press the power button), and leave it for about 15-20 minutes, my wifi gets disconnected! The wifi toggle still shows that it is enabled, but when I go to wireless settings, it shows that it is no longer connected. Has anyone else noticed that?

    I did restart the phone and also the wireless router, but it didn't resolve this issue. (other devices are connecting fine to this same router)

    (Note: I did notice that my wifi sleep policy is currently set to 15 minutes - but I don't remember what it was earlier - I never changed it from the default)
     

    Advertisement

  2. BigHAZE

    BigHAZE Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    195
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    195
    55
    53
    I had the same thing happen...so I looked and the wifi sleep was enabled for 15 minutes. (I didn't change it). I changed it to never and things seem to be working fine now.

    Try that.
     
    jj14x likes this.
  3. jj14x

    jj14x Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    1,498
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    1,498
    692
    243
    I did the same last night - and yes, it worked too! Thanks :)
    Do you recall if the default (before this last update) was "never"? or was it 15 minutes?
     
  4. soulnet

    soulnet Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    2
    0
    5
    on 2.2, the default is 15 min
     
  5. jj14x

    jj14x Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    1,498
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    1,498
    692
    243
    I wonder why I didn't have this issue on 2.2 then... very odd...
     
Tags:

Share This Page

Loading...