1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Wifi Problems - stops syncing even when connected

Discussion in 'Android Devices' started by ladyinred83, Jul 25, 2011.

  1. ladyinred83

    ladyinred83 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    7
    0
    5
    Short summary: I got an HTC Inspire 4G a week ago. It was giving me Wifi problems even when connected with a strong signal, as detailed below. I exchanged it for a new HTC Inspire. Now the replacement phone is doing the same thing.

    With my last phone, I found that for several hours of the day, when it said it was connected to my home Wifi with a strong signal, it would stop syncing or pushing anything data related - gmail, exchange mail, weather, etc. I would get an exchange sync error in the status bar. If I told it to update weather when it was not working, the weather widget would say there is a connection error. It would stay this way until I restarted the phone or turned Wifi off and then on again - then it was fine for several more hours.

    If I turned Wifi off altogether, my data through AT&T network would work, so it seemed to be a problem with Wifi specifically. This would occur standing right next to my modem and when my computer was not having any problem with internet. I also tried restarting my router - no dice.

    I contacted HTC and AT&T. I did a factory reset which didn't help. They told me to exchange my phone through Amazon for a new one. For the last 3 days I had both phones before I returned my old one. My new phone has been fine for the 3 days and did not give me any sync errors even when the old phone was giving me errors at the exact same moment.

    But now I am getting the same error on my new phone! It's acting the exact same way - syncing stops working, same exchange server error message, and the the problem fixes itself if I turn Wifi off and then back on or if I restart my phone. What could the problem be?
     

    Advertisement

  2. mlstein

    mlstein Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    6
    0
    5
    I'm having exactly the same problem.
     
  3. ladyinred83

    ladyinred83 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    7
    0
    5
    Can anyone help? My data wasn't working again this morning so I missed a couple emails coming in. I can't keep restarting my Wifi every few hours just in case!

    Mlstein, what internet provider do you use? What router do you use? I doubt these are the issue but I thought we could see if we had anything in common.
     
  4. mlstein

    mlstein Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    6
    0
    5
    I use AT&T, and I have a Netgear router that works fine with every other device.

    sorry for the delay but they moved this thread.
     
  5. qazzx

    qazzx Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Mar 17, 2011

    Mar 17, 2011
    12
    0
    15
    same problem with me, it will have so much trouble "obtaining IP address" and then itll connect, and then it keeps shutting off and i get a wireless connection error in my notification bar. not to mention its eating my battery trying to connect to wifi a million times. Really troublesome
     

Share This Page

Loading...