1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support WIFI problems.

Discussion in 'Android Devices' started by geminisign, May 15, 2011.

  1. geminisign

    geminisign Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 15, 2011

    May 15, 2011
    1
    0
    5
    Hi everyone. I've had this phone for about 2 weeks, and it has always had a problem with my WIFI network.

    my network is secured with WPA2.

    My phone has no problem finding the network, but when i try to connect it just says: "remembered, secured with WPA2" and nothing happens or "connection unsuccessful, try again"

    When i click on the network again, i choose "connect" but it keeps on doing the same and disconnects.

    I tried resetting the phone, the router and re-entering the password. But it is stil the same!When i make my network an open network and then try connecting, it just says "disconnected" under "WIFI"...

    Does anyone know what is wrong? Thanks.
     

    Advertisement

  2. HaN6787

    HaN6787 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    98
    Joined:
    Feb 15, 2011

    Feb 15, 2011
    98
    6
    16
    Dunno about WPA2, but my X8 works well with WEP.
     
  3. evil nemesis

    evil nemesis Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 4, 2011

    Jun 4, 2011
    13
    1
    16
    dude you need to repair your software through SEUS
     
  4. gabeyong

    gabeyong Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    725
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    725
    288
    113
    Hi,

    X8 doesn't work with WPA2 --> only works with WPA2 Personal.
    suggest you use WEP.

    cheers :)

    @evil nemesis - there is nothing wrong with the X8 software.

    X8 Hardware Reference:
    security: Open, Open WEP, Shared WEP, WPA Personal and WPA2 Personal
    channel range: 1-10
     
  5. Dexter_prog

    Dexter_prog Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    14
    0
    15
    After having lots of disconnects I think I got it. I set my router to only use 11g mode only (no bgn mix, no, gnmix, etc). I am using WPA 2 PSK and so far, no disconnects for like 3 or 4 hours (previously I had disconnects every 30 or so minutes)

    edit: hmm, it seems that what I said is not quite right as I am still facing disconnections. Weird.

    ps: I tried WEP and the phone wouldn't even connect. It wasn't even listed in my routers statics of assigned IPs
     
  6. adastro

    adastro Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    3
    0
    5
    I have a Xpeira Arc S and had problems dropping the wifi connection. After an upgrade of firmaware the phone stayed connected.
    BUT after that, everytime I have had my router/modem powered off, the phone won't connect when I power on again.

    To get connected again I have to:

    1) Disable the WIFI security of the router so it is open (no problem connecting)

    2) Put the secutriry settings back [WPA/WPA2-Personal(PSK), WPA-PSK, TKIP+AES]

    The everything works, until next time I power off and on the router/modem.

    My Belkin model is # F5D7633-4
    The firmware upgrade i used was version: 1.00.17, OS compatibility: Any from Belkin : Support F5D7633au ADSL2+ ROUTER W/MODEM * 802.11g - Firmware Update

    As I don't want my router powered on 24/7 please anybody, is there any permanent solution??
     

Share This Page

Loading...