1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Wifi question

Discussion in 'Android Devices' started by EAD13721, Sep 26, 2010.

  1. EAD13721

    EAD13721 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    38
    Joined:
    Aug 31, 2010

    Aug 31, 2010
    38
    0
    15
    Hello all,

    I am going to enable my wifi for the first time. I never did before because my password was really long and I never needed to really.. I got perfect 3g and full 4g outdoors.

    I just moved however and have almost no signal and come in and out of roam just walking around my new house. I was hoping if I enabled wifi maybe my calls will get routed through that and I won't have to deal with reception issues? Is this possible via the stock phone, or an app that would help?

    Thanks all.
     

    Advertisement

  2. badankles

    badankles Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    972
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    972
    90
    98
    USA
    yep, that's what i do. just go to stock settings options and enable wifi, when it picks up your SSID, enter the password, if any. thing is, your SSID must be broadcasting otherwise the epic won't find it.
     
  3. KoukiFC3S

    KoukiFC3S Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    881
    Joined:
    Aug 9, 2009

    Aug 9, 2009
    881
    85
    78
    CA
    You won't be able to route the calls through the wifi. You might want to look into the Sprint airwave.

    AIRAVE
     
  4. badankles

    badankles Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    972
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    972
    90
    98
    USA
    is that true? when at home, i turn off mobile data (via juice defender widget), 4g, 3g and gps, using only wifi and i'm getting calls, text messages along with all data services.
     
  5. lefty421

    lefty421 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Sep 1, 2010

    Sep 1, 2010
    50
    1
    16
    Only your data is routed through wifi, your voice calls are still going through OTA cell towers. If you have a bad/weak signal at your house, call sprint and explain the problem. They should offer you an Airave for free. I had the same problem and have since been given an Airave for free and now I have full bars all the time throughout my home.
     

Share This Page

Loading...