1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Wifi Tethering Issues

Discussion in 'Android Devices' started by rolltidedad, May 4, 2012.

  1. rolltidedad

    rolltidedad Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    156
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    156
    2
    36
    I can't tether from my phone.

    Wifi Tether lets me start a connection, but I only get 1.5KB upload and 8.8kB download speeds.

    And then when I try to use Barnacle, I get the following response:

    Starting
    Data network is ready
    .ini file prepared
    shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: Permission denied
    WIFI: driver loaded
    WIFI: wap_supplicant started
    WIFI: wpa_supplicant connected
    WIFI: Failed to ping supplicant
    NAT: restart: Network is down
    NAT: waiting for local interface
    Stopped unexpectedly!

    And when it first starts, I get the message that Barnacle has been granted superuser permissions. But at the end, I get a pop-up that says:

    "Root Access

    Barnacle requires 'su' to acces the hardware! Please, make sure you have root access."

    I do have root access, and I've approved Barnacle in superuser.

    Can anyone help?
     

    Advertisement

  2. 9to5cynic

    9to5cynic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    633
    Posts:
    4,872
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    4,872
    1,766
    633
    /home/
    When that pops up, try pressing yes. It might be that barnacle was updated and the permissions didn't carry over.
     
  3. rolltidedad

    rolltidedad Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    156
    Joined:
    Jul 22, 2011

    Jul 22, 2011
    156
    2
    36
    It doesn't give a yes, no option...

    Only "settings" and "help"...
     
  4. jjmayl

    jjmayl Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 22, 2012

    Jul 22, 2012
    1
    0
    5
    I am having the same issues.
     
  5. tensazan

    tensazan Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    379
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    379
    82
    53
    Indiana

    Try going into your super user app and clear the permissions for barnacle. It should prompt you again afterwards.
     
  6. Jrocker23

    Jrocker23 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    359
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    359
    102
    68
    Male
    Law Enforcement
    Staten Island, NY
    Also try opening busy box & super user and updating the binarys for each. They may be out of date
     

Share This Page

Loading...