1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Will Swype work on the Galaxy Nexus?

Discussion in 'Android Devices' started by BringTheRain403, Dec 14, 2011.

  1. BringTheRain403

    BringTheRain403 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    336
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    336
    46
    43
    Has anyone tried to install Swype on this phone? If so does it work? I was unsure if Swype may have had to update to be compatible with ICS. I don't know if I could make it without Swype. I have my Galaxy Nexus on reserve for first thing tomorrow morning!
     

    Advertisement

  2. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    its possible that you will encounter a lot of apps that need to be updated. Until this phone hits the streets and gets a million hands on it the App makers really don't know what all might break.

    FWIW i'll be trying swype as well at some point.
     
  3. BringTheRain403

    BringTheRain403 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    336
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    336
    46
    43
    it will be the first thing I try and download unless someone who has a GSM version or someone who was able to wrestle one away from BB early has tried it and tells me that it doesn't work
     
    2010 ZR1 likes this.
  4. BoogieNYC

    BoogieNYC Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    152
    24
    38
    Male
    Yak Herder
    NYC
    I've been wondering about Swype too -- my version works (for the Droid X) but it's been really acting strange since I rooted (the dictionary refuses to type "That's" and instead offers "Ghats" -- great).

    Swype came with my Galaxy Tab 7.1 so I'm hoping it is pre-loaded on the Nexus, but as long as it can be installed I won't worry. Unless "Ghats" is in the dictionary... ;-)
     
  5. BringTheRain403

    BringTheRain403 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    336
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    336
    46
    43
    lol I get Ghats a lot too!
     
  6. BoogieNYC

    BoogieNYC Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    152
    24
    38
    Male
    Yak Herder
    NYC
    LOL F those Ghats bastages!

    If it continues with the Nexus I think I'm going to return it in favor of a white Droid Razr HD...that should do the trick ;)
     
  7. BringTheRain403

    BringTheRain403 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    336
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    336
    46
    43
  8. William T Riker

    William T Riker Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    476
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    476
    130
    68
    Male
    East Coast USA
    Pretty sure I read over on xda swype is not working yet. They were suggesting replacement apps that do the similar thing like swiftkey. I'm just gonna wait till its updated
     
  9. rawness

    rawness Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    398
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    398
    21
    58
    Swype doesn't come stock anymore?

    Or is this a nexus thing?
     
  10. William T Riker

    William T Riker Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    476
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    476
    130
    68
    Male
    East Coast USA
    No its not pre loaded, not sure if its because its nexus or hd or what.
     
    rawness likes this.
  11. YJGUY

    YJGUY Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Aug 28, 2010

    Aug 28, 2010
    12
    0
    15
    Ottawa, Canada
    No it does not work. When I tried to use it, it gave me a message saying it wasnt compatible with the screen size. I hope they get it working soon.
     
  12. Wolfedude88

    Wolfedude88 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,756
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    2,756
    554
    313
    Male
    Jr. I.T. Support Tech @ Amazon
    Plainfield, Indiana
    Swype has only been preloaded on some devices, it was never a stock android keyboard unfortunately.

    I just downloaded the official beta from swype and can confirm it does not work, I get the following error

    "ERROR: This screen size is not supported. Check beta.swype.com/android/faq for a list of supported sizes"

    So looks like no swype until someone gets it working. Sorry folks.
     
    rawness and BoogieNYC like this.
  13. BringTheRain403

    BringTheRain403 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    336
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    336
    46
    43
    I"m sure it won't be long until someone gets it up and running. What are some of the other keyboards that work similar to it?
     
  14. Wolfedude88

    Wolfedude88 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,756
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    2,756
    554
    313
    Male
    Jr. I.T. Support Tech @ Amazon
    Plainfield, Indiana
    SlideIT is a popular keyboard that is like swype, also I hear Ultra Keyboard is also like swype.

    Also I found this about swype on their message boards, might be awhile until official support for people wanting this keyboard. Hopefully some devs can fix the issue for everyone in the mean time.

    Ice Cream Sandwich and/or 720p ETA?
     
  15. BringTheRain403

    BringTheRain403 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    336
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    336
    46
    43
    this makes me sad lol
     
  16. 3Oclockslop

    3Oclockslop Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Sep 29, 2010

    Sep 29, 2010
    43
    4
    16
    Contractor
    Slippery Rock, USA
    No swype, reportedly too low volume thru external speaker, iffy camera reviews.... I think I'll let this baby simmer on the stove for awhile, let someone else guinea pig it...I'm just now starting to have fun with my rooted x2....lol
     
  17. BoogieNYC

    BoogieNYC Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    152
    24
    38
    Male
    Yak Herder
    NYC
    That really blows...on the other hand, no more Ghats ;)

    Ah, the price of early adoption is steep indeed ;)
     
  18. PhilosoRaptor

    PhilosoRaptor Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    722
    Joined:
    Jan 26, 2010

    Jan 26, 2010
    722
    108
    93
    US Army - 25B (I.T. Specialist)
    Ft. Knox, KY
  19. rivera02

    rivera02 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    588
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    588
    164
    93
    Male
    Damn that sucks..I haven't used anything but Swype in probably a year and a half!
     
  20. bberryhill0

    bberryhill0 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    273
    Posts:
    2,716
    Joined:
    Jan 27, 2010

    It's been a year and three quarters for me.
     
  21. PhilosoRaptor

    PhilosoRaptor Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    722
    Joined:
    Jan 26, 2010

    Jan 26, 2010
    722
    108
    93
    US Army - 25B (I.T. Specialist)
    Ft. Knox, KY
    Swiftkey is 10 cents in the market right now. Might be a viable alternative until Swype gets updated to support 720p displays.
     
  22. w0bbl3r

    w0bbl3r Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    112
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    112
    22
    38
    swype already does 720p according to the beta website, the nexus isn't quite 720p in typing mode, i assume is the issue.

    according to the forum, swype say their business is really about preloading, so the focus is not really on getting a nexus one out anytime soon, they estimate early next year.

    i've tried 2 alts including slideit and i miss all the little features swype has slowly been adding.
     
Tags:

Share This Page

Loading...