1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Support Wireless Hotspot

Discussion in 'Android Devices' started by CAC, May 12, 2011.

  1. CAC

    CAC Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    2
    0
    5
    Hello all - please forgive my ignorance...I just got an Optimus C, my first smartphone - I wanted to be able to use it as a mobile hotspot on occasion. I know this feature is not supported, but for my use, I can't see adding a mobile hotspot for an additional $40 from Comcast. I used a method I found on the web for Optimus V to view hidden settings, (Quick Settings app) and was able to set up a mobile hotspot key on my phone. I can turn it on, and it is recognized on my netbook. The signal is strong, and the netbook says I'm connected, but with "limited connectivity", so in effect, none at all. Does anyone have any ideas for a solution?
     

    Advertisement

  2. woodgtrplyr

    woodgtrplyr Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    9
    3
    6
    Are you rooted? I use the wireless tether app and have been able to tether my optimus to my laptop and also my nook color running cm7. You can use gingerbreak to root your device. I have done it twice with my phone, returned my phone to stock once and the re rooted.
     
  3. larkascending

    larkascending Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Mar 22, 2011

    Mar 22, 2011
    29
    5
    16
    Dayton, Ohio
    First, you have to be rooted. Second, get the app "Barnacle Wifi Tether" from the market. Third, hotspot!
     
  4. CAC

    CAC Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    2
    0
    5
    Thanks guys! I'm such a tech-newb, I'm a little afraid to root, but I will work up the courage before too long...Larkascending I thought I saw in another thread that you were participating in that the version 2.2 is not rootable at this time -Has that changed?
     
Tags:

Share This Page

Loading...