1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Wireless teather local conection only

Discussion in 'Android Devices' started by Kesosip, May 25, 2011.

  1. Kesosip

    Kesosip Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 18, 2011

    May 18, 2011
    4
    0
    5
    Have searched the forum for this problem but the only post i found deals with wireless teather never getting the internet and local conection.

    I am conecting fine, and i am able to browse for a while, however if the phones screen turns off or after some time I loose conection to the internet and only have a local conection. I tried useing an older version of wireless teather and that didnt solve it!

    If i continue to have this issue im going to be stuck paying sprint the extra money because i need a reliable connection!
     

    Advertisement

  2. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    are you rooted? which app are you using?
     
  3. Kesosip

    Kesosip Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 18, 2011

    May 18, 2011
    4
    0
    5
    I am using Wireless teather 2.07 yess I am rooted with Unrevoked
     
  4. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
  5. Kesosip

    Kesosip Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 18, 2011

    May 18, 2011
    4
    0
    5
    I think I fixed it, seems the screen lock was interfeering with Wifi teather Disabled the pattern lock and i seem to keep connection even when the phone is put to sleep!
     
  6. Kesosip

    Kesosip Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 18, 2011

    May 18, 2011
    4
    0
    5
    scratch that worked for maybe 10 minutes with the screen off then only a local conection
     
  7. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    Did you try the 3.0 version?
     
  8. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    this defintiely should be moved to the root subforum


    can you supply us with more details like your rom and kernel. I have had this issue on some roms but typically only roms with unlocked sprint tether and 2.3 roms

    in some cases...menu.settings.application.manage apps. clear cache and data for wireless tether then uninstall it

    reinstall from the market

    MAKE SURE titanium isn't restoring your old version of wifi tether :D
     
    ocnbrze likes this.
  9. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    thread has been moved. thanx
     
  10. beastinbolts

    beastinbolts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    823
    Joined:
    Apr 16, 2011

    Apr 16, 2011
    823
    92
    78
    also I have noticed that if your rom already has a "HOT Spot Hack" and you try to use the Wirless tether.apk they conflict. and produce various problems. check to see if you do not already have the hack ..
     
  11. frenchy714

    frenchy714 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,154
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    3,154
    1,958
    333
    Male
    East Tawas, MI
    Are the newer versions of wifi-tether already set on channel 1 or are they still set at 6? If it's not set at 1, try it, I've heard of that helping.
     
  12. YouDamSkippy

    YouDamSkippy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 16, 2011

    Apr 16, 2011
    1
    0
    5
    I had the same issue With my wireless tether(local only). Check your wireless settings. I had my ip address set manually to my router but once I change my ip settings to auto the problem was fixed.
     
Tags:

Share This Page

Loading...