1. Check out our companion app, Forums for Android! Download from Google Play

Root wireless tether not working,,heeeelllppppppppppppppppp

Discussion in 'Android Devices' started by wonk516, Feb 24, 2012.

  1. wonk516

    wonk516 New Member
    Thread Starter
    5

    Feb 24, 2012
    2
    0
    5
    ihave the boost mobile lg marquee,,its rooted, and i tried the wireless tether but when it come on it says running with error check log,,and i check it its sayin the ad-hoc settin failed,,i dont even see the tether pop up on my ps3 wifi list,,can some one pls help asap
     

    Advertisement

  2. Bionic Chronic

    Bionic Chronic Well-Known Member
    93

    Feb 18, 2012
    645
    158
    93
    Michigan
    Hey there.. I also have the LG Marquee from Boost Mobile. I used the Wireless Tether for Root Users: https://market.android.com/details?id=android.tether
    I also check my log and has under "Setting ad-hoc mode" failed, with everything else ok. Though it still shows under my laptop WiFi and I am able to connect.
     
  3. wonk516

    wonk516 New Member
    Thread Starter
    5

    Feb 24, 2012
    2
    0
    5
    still aint working for me,,its not even showing up on my comp,,no wifi signal at all..
     
  4. wetbiker7

    wetbiker7 Well-Known Member
    333

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
  5. Bionic Chronic

    Bionic Chronic Well-Known Member
    93

    Feb 18, 2012
    645
    158
    93
    Michigan

    Thanks for the info. i had the 2.7 version and updated it to the 3 beta 11. I didn't have an issue on 2.7 other than the ad-hoc setting failed. Still the same on beta 11. Though they both still worked for me. I pretty sure ad-hoc is not needed to still admit the WiFi signal.
     
  6. Bionic Chronic

    Bionic Chronic Well-Known Member
    93

    Feb 18, 2012
    645
    158
    93
    Michigan
    A mod can delete this post had an idea but it was incorrect.
     
  7. kaioskorner

    kaioskorner New Member
    5

    Mar 8, 2012
    1
    0
    5
    i got my Marquee tethered to my tablet. works quite well and i have detailed instructions on my blog but cant post links yet. but will when i am allowed. but it IS possible to tether my tablet to the Marquee!

    happy to answer questions here if i know the answers ;oD
     
  8. cjreyes666

    cjreyes666 Well-Known Member
    38

    Apr 1, 2011
    180
    21
    38
    Chaparral, NM
    so are you able to connect other android devices and a ps3 to the marquee since i know that android devices and ps3s dont connect to ad-hoc signals or is the marquee able to produce a true wifi signal
     
  9. cjreyes666

    cjreyes666 Well-Known Member
    38

    Apr 1, 2011
    180
    21
    38
    Chaparral, NM
    Never mind made it work
     
  10. wachoface

    wachoface Member
    16

    Jun 11, 2012
    19
    1
    16
    I have a Boost Marquee. I have it rooted with ctmod and the Unleashed kernal OCing to 1.3 ghz. I figured out the whole "LG hidden menu>settings>data settings>NAI>no" thing to make the wifi hotspot work, but... it won't f***king work and it's real frustrating. It will show up on other devices and they are able to connect to it but those devices aren't able to access the internet. What else is crazy is that all the while, I am able to surf the net on the Marquee. I'm wondering if I somehow accidentally set up an ad hoc network and if so, how in the world do I change it to "infrastructure" mode? I know this thread hasn't been commented on in a minute but I really hope for some good advice. Thanks.
     
  11. piggypoofoo

    piggypoofoo Active Member
    16

    May 3, 2012
    44
    2
    16
    michigan.
    yeppers same here i go to nai modem settings to no , im able to find my hotspot connect to it but.... i just have no internet access (i tried on laptop) , i am able to get root tethers to work but i would also like to be able to connect to other things besides my laptop, thats what i was thinking changing nai setting would let me do :p
     
  12. kado2999

    kado2999 Active Member
    18

    Apr 28, 2012
    37
    10
    18
    If only if there was a way we're it is automatically off every time we reboot without having to go back in that would be awesome.

    Oh and also the hotspot only works with 3G not Wi-Fi. So whenever you start your phone for hotspot 3G will only work.
     
  13. wetbiker7

    wetbiker7 Well-Known Member
    333

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal

    Yeah but not for cable tethering. Wifi works when using an app like Klink for cable tether.
     
  14. zasvier89

    zasvier89 Active Member
    16

    May 25, 2011
    38
    2
    16
    Hey I also have a boost Marquee running ctmod 3.6.5 with 1.5 hyper kernel same problem wifi signal appears on my computer but it wont acess the internet
     
  15. Saxön

    Saxön Well-Known Member
    53

    Apr 26, 2012
    172
    68
    53
    Doesn't work here also and I cannot get wireless tether to work either!!!

    I don't understand how this is so split on this phone!!
    Going through the post it seems there are as many that can't connect as can?

    All the phones I have had even my vintage samsung with their proprietary OS was able to tether...

    Very frustrating and disappointing!
     
  16. wachoface

    wachoface Member
    16

    Jun 11, 2012
    19
    1
    16
    Hopefully someone will figure it all out.
     
  17. piggypoofoo

    piggypoofoo Active Member
    16

    May 3, 2012
    44
    2
    16
    michigan.
    i dont know where i posted it but i defently got mine working, had to leave it on for a sec then when my computer was trying to connect it kept failing giving me some crap taking longer then usual ..... but then i had a smart idea to diagnose/repair connection while it was trying to connect and it started working. was happy as could be.....,also you might want to go to your marquee connection on your computer right click, click properties hit show characters make sure your network key matches up. . i was also running stock setup for wifi teathering diddent change a thing .. not that it probably matters... but thats how mine worked :p
     
  18. Saxön

    Saxön Well-Known Member
    53

    Apr 26, 2012
    172
    68
    53
    Well had various issues with phone so I used my extended warranty at BB and got a new one.
    Wireless tether v2.0.7 works now but ctmod built in still just connects to puter local only.
    Anyway, the above version worked for me, so ppl that can't get the built-in to work might want to try that.

    -=Helpful? Hit Thanks=-
     
  19. wetbiker7

    wetbiker7 Well-Known Member
    333

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Just a heads up. If you bars graph on your computer has the yellow icon saying it's not connect, it lies sometimes. Mine always says that I have no Internet connection but it is connected and:D works fine. Just because your computer says it's not connect doesn't mean that it isn't

    The hot spot does that on all of my computers. It'll give the icon says that it has no Internet connect but it actually is connected and works very weii.
     
  20. wachoface

    wachoface Member
    16

    Jun 11, 2012
    19
    1
    16
    :smokingsomb:

    I gotta get help somewhere because I'm pretty sure I've tried everything. I just tried "wireless tether" and it connected but still no internet transferred. It does the same as the native CTmod hot spot. I'm definitely getting nothing but adhoc networks. I wish it was some sort of illusion but it's not. I keep thinking it might be a hardware issue but it just doesn't seem to be.
     
  21. Saxön

    Saxön Well-Known Member
    53

    Apr 26, 2012
    172
    68
    53
    If the browser times out due to local connection, try right clicking on network connection icon and select repair & diagnose and try the various options like reset network controller, renew IP address and such.

    I know what your saying biker, that has happened in the past with me on various phones and when you open a browser/page the icon would change and the page would load. I sometimes would have to go through the steps I recommended above to wachoface also but on this phone I just haven't any luck with built-in for some reason.
     
  22. wetbiker7

    wetbiker7 Well-Known Member
    333

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    [quote="Sax
     
  23. wachoface

    wachoface Member
    16

    Jun 11, 2012
    19
    1
    16
    I haven't actually used my laptop at all but I have tried using a PS3 and various Android devices.
     
Tags:

Share This Page

Loading...