1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Support WonderMedia WM8650 tablet Android v2.2

Discussion in 'Android Devices' started by JerryDW, Nov 5, 2011.

  1. JerryDW

    JerryDW Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 5, 2011

    Nov 5, 2011
    9
    0
    25
    Just found this forum so not sure where I should put this question. Hope someone can help.
    Just got this (five days ago) WonderMedia WM8650 tablet and it has been working fine. I got a 32GB SanDisk chip for it today and when I plugged it in it ask me to format the chip. I went to the SD window and hit the format SD card selection. The Tablet worked for a few seconds, returned to the home page, and then the screen went black followed in a moment with the Loading screen (blue word 'loading' on a black background and stayed on that screen. After a while I did a forced stop (power button held down for 5 seconds) and the tablet turned off. I then turned the tablet on and got the green robot start up screen....but this time the robot looks around and then up. Next a little UFO drops down from the top of the screen and the robot stands on the top of the UFO and turns slowly around and around. This continues on forever and that is all the tablet does. Does anyone know anything about this or how I get my system to boot up? I have tried taking the new chip out, leaving it in, rebooting, and nothing seems to help. I have not modified the tablet in anyway except to download a few apps (e-book reader, several books, This day in history) which have been working with no problem. This is my first experience with a tablet and so know next to nothing about them except how to run the software apps...

    I hope someone can help....else I may just have a oversize paperweight on my hands....[​IMG]

    Should say that this has the Android 2.2 OS with Kernal 2.6.32 and a Build Number v 1.5.3
     

    Advertisement

  2. chanchan05

    chanchan05 The Doctor
    Rank:
     #23
    Points:
    1,108
    Posts:
    14,805
    Joined:
    Jun 30, 2011

    Jun 30, 2011
    14,805
    4,533
    1,108
    Male
    Try removing the card and booting up.
     
  3. JerryDW

    JerryDW Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 5, 2011

    Nov 5, 2011
    9
    0
    25
    Chanchan05: I did that. Removed the card and booted the tablet up. Same problem. I also let the battery run down, plugged it back into the charger and tried the reboot with the same result.

    Does anyone know what the spinning robot standing on what looks like a UFO means....that is as far as the boot process goes and just hangs there for as long as I leave it plugged into the charger. The boot just showed the robot moving around a moment and then went to the Loading screen for about 30 seconds then brought up the home screen....
     
  4. JerryDW

    JerryDW Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 5, 2011

    Nov 5, 2011
    9
    0
    25
    Also, the manual talks about a reset button but does no show me where it is and I can't find it. Does anyone know where this button is?
     
  5. jerofld

    jerofld Fixing stuff is not easy
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,687
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    7,687
    4,269
    313
    Male
    I fix stuff
    Over there <points>
    It will likey be a very small pin hole near the power button. You'll need a pin or a paperclip to push it in.
     
  6. JerryDW

    JerryDW Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 5, 2011

    Nov 5, 2011
    9
    0
    25
    Thanks jerofld: Found the reset button...there are two small pin holes on the edge of the unit. One of them has a switch which shuts down the unit. I reboot and still get the spinning robot on the UFO and the unit does no go any further in the boot process. Funny thing, watching the robot as it starts it appears to drop down, extend its legs, arms, and other appendages then turns its head, to both sides as if it is looking for something, shrugs its shoulders then looks up as if in fear as the UFO drops down. The robot then jumps up and lands on top of the UFO and start to spin. Almost like it is looking for the software and can't find it.
    Anyone ever see that before?
    Thanks
     
  7. JerryDW

    JerryDW Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 5, 2011

    Nov 5, 2011
    9
    0
    25
    Bought a new SD micro chip (2GB) and checked it out on my desktop computer. It works just fine. The chip I had (32GB) does not show up on my desktop computer so I assume it is a bad chip. I plugged the new 2GB in to my MID WonderMedia MW8650 in the hope that it would continue the boot and repair the problem. No such luck. Still the same error. Anyone have any suggestions other than dump the tablet in the trash and get a new one? Thank, Jerry
     
  8. coos lick

    coos lick Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    361
    Joined:
    Jul 27, 2010

    Jul 27, 2010
    361
    81
    53
    Scotland
    The spinning robot is just the loading animation for the ROM (version of Android) you have. It sounds like you are stuck in what is called a "boot loop". One way to solve this us to try a different ROM. You can get one from either a website called slatedroid [ROM] - (Universal) - Modroid-v8 based on 1.5.1 by wicknix - SlateDroid.com or techknow HcH'z TechKnow [www.HcH.net.tc] - View forum - WM8650 1.5.3 Universal Uberoid HoneyCombMOD
    There are instructions how to do this on the site. If you need further help on how to do this let me know.
     
  9. JerryDW

    JerryDW Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 5, 2011

    Nov 5, 2011
    9
    0
    25
    Thanks coos lick....going out to look at the location now
     
  10. sachin2210

    sachin2210 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 12, 2011

    Nov 12, 2011
    1
    0
    5
    i need to make a call but i got call failed?????????????????????//
     
  11. informationn

    informationn Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 12, 2011

    Nov 12, 2011
    7
    0
    5
  12. sihan143

    sihan143 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 7, 2012

    Mar 7, 2012
    1
    0
    5
    i will buy a wonder media wm8650 from china. but now i am india. the problem is i cant call my drive any. but i can accuse internet very well. pls give me a settings. my sim is tata docomo pls give me call setting. mail me zahid923@gmail.com
     
  13. john nadar

    john nadar Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 13, 2012

    Mar 13, 2012
    2
    1
    6
    hi i a am john nadar form india mumbai
     
  14. john nadar

    john nadar Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 13, 2012

    Mar 13, 2012
    2
    1
    6
    pygmalion likes this.
  15. eeyorefan140

    eeyorefan140 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 14, 2012

    Jun 14, 2012
    1
    0
    5
    I SURE HOPE SOMEONE OUT THERE CAN HELP ME . IF YOU CAN PLEASE SEND ME INFORMATION ON HOW TO DOWNLOAD THE MANUAL FOR THIS.(Wonder Media WM8650 tablet Android v2.2) I JUST KEEP FINDING THE PHONE VERSION AND NOT THE TABLET. PLEASE EMAIL ME THE INFO TO eeyorefan140@gmail.com THANK YOU!!!! BEFORE HAND..
    EEYOREFAN140
     

Share This Page

Loading...