1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Thread Status:
Not open for further replies.

Would some check for Software Update

Discussion in 'Android Devices' started by crashcarruthers, Jul 26, 2010.

  1. crashcarruthers

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    72
    3
    16
    I checked about 30 minutes ago and my phone is still downloading. It is on WiFi, but download OTA may come in on AT&T and I am in a 2G edge area. It says "communication in progress".
     

    Advertisement

  2. crashcarruthers

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    72
    3
    16
    My phone is still in "comminication in progress" and if there is not a update it is in a loop. Thanks in Advance.
     
  3. Pinetree09

    Pinetree09 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    40
    4
    16
    Texas
    There's no update, and lol:

    [​IMG]
     
    crashcarruthers likes this.
  4. crashcarruthers

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    72
    3
    16
    Thanks! Mine is still showing connected to "DM" "Communication in Progress".

    The battery is about dead and I really didn't want to plug it in if there really was a OTA.:(
     
  5. jmreed97

    jmreed97 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    219
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    219
    5
    56
    Did you get to the Device Manager where it gives you the choice of "Resume Update" or "Check for update"? Or are you stuck before that?

    If you are actually downloading an update you should be able to resume it later.
     
  6. nmoline

    nmoline Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    45
    4
    16
    How do I check for these? I went to settings then software update but nothing happened.
     
  7. jmreed97

    jmreed97 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    219
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    219
    5
    56
    From software update you hit check for update.
     
  8. Baldilocks

    Baldilocks Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Jul 18, 2010

    I figure most will get some kind of message when there is an update available, so no need to check it.
     
  9. jmreed97

    jmreed97 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    219
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    219
    5
    56
    I read somewhere that the iPhone update was a push but you could get it before your phone got the push by checking for an update.

    Anyone know if that was true? Any iPhone trolls reading?

    Samsung may be different.
     
  10. Futang44

    Futang44 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    29
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    29
    1
    36
    Not a troll but a recent convert. The iphones updates were managed by itunes. You could check, or wait for it to check automagically. I really wish there was some sort of s/w available for this samsung... Almost a deal breaker, no matter what I do to my 3g or 2g, I can do a dfu restore and return it to factory original settings(or apple). I REALLY wish I had that safety net available on my captivate...


    BTW no update available here
     
    jmreed97 likes this.
  11. smeltn

    smeltn Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    51
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    51
    0
    15
    Just checked mine and no updates were available.
     
  12. belyle

    belyle Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 22, 2010

    Jul 22, 2010
    9
    1
    6
    Dig around in the app marketplace for an app called ROM Manager. From there, you can create a backup of your phone's rom that can be installed from the recovery screen. I haven't tested it yet (no need, tg), but that's what I've been told works.
     
  13. Chromag

    Chromag Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    149
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    149
    6
    36
    I think you have to root your phone to use the ROM manager - but I could be wrong.
     
  14. GalaxyS609

    GalaxyS609 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    100
    4
    36
    New Jersey
    Mine said it Failed to connect to the AT&T Server, and then I went to try again and gave me the try again in 24 hours bullshit. What a crock.
     
  15. jmreed97

    jmreed97 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    219
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    219
    5
    56
    This is what my phone did...
     
  16. Lostsoul

    Lostsoul Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    51
    3
    16
    UTAH
  17. Baldilocks

    Baldilocks Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Why is anyone even checking? We'll all know at the same time if there is ever and update...
     
  18. Surfer

    Surfer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    179
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    179
    11
    38
    California
    There is no update but I had the option to resume update, should I have clicked that?
     
  19. GalaxyS609

    GalaxyS609 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    100
    4
    36
    New Jersey
    maybe not everyone sits on this forum looking to see what everyone else is doing? I only stumbled upon this thread after I had attempted to check out the update.
     
  20. cwikert

    cwikert Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    19
    0
    15
    Mine says dm initialisation not ready. Check sin card or network. The icon next to the software update menu item is an exclamation point. Does the mean there is an update available that i cant download for some reason?
     
  21. Baldilocks

    Baldilocks Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Jul 18, 2010

    No, there is no update yet.
     
  22. Baldilocks

    Baldilocks Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Jul 18, 2010

    We will all know at the same time because we will receive notification from AT&T that an OTA update is available -- not because of this forum.
     
  23. smeltn

    smeltn Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    51
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    51
    0
    15
    I just don't see it happening this week at all. I am more skeptical now than before. It just seems like AT&T or Samsung would give us some sort of confirmation if it was true. I mean they are pushing this phone, it seems like if they were smart, they would also put some press on fixes to show they care about this phone and want it to succeed.
     
  24. mi04se1

    mi04se1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    251
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    251
    7
    56
    White Lake, MI
    Nothing yet for me either.
     
  25. jmreed97

    jmreed97 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    219
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    219
    5
    56
    I don't think that is true... They will roll it out to people slowly to keep their servers from being overloaded. They won't have the resources to have everyone download the update at the same time...
     

Share This Page

Loading...