1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root wow, just made a STUPID mistake...help?

Discussion in 'Android Devices' started by Metfanant, Mar 2, 2011.

  1. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    ok, went to install a themed LauncherPro apk just now and uninstalled my old LPP not realizing i had used titanium backup to freeze the other launchers installed on the phone...

    now i can't get to any of my apps to switch anything out lol...


    so basically i figure ill just flash ApeX again...but how do i get into clockwork without being able to get to the app itself?
     

    Advertisement

  2. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    323
    Male
    Virginia
    long press on screen
    launcher actions
    open/close app drawer
     
    Metfanant likes this.
  3. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    long press was/is not working
     
  4. ECFfighter7232

    ECFfighter7232 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,493
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    1,493
    336
    163
    Maryland
    turn the phone off, plug it into a wall outlet, then turn it on. clockwork should boot up if its plugged into a wall charger
     
    Metfanant likes this.
  5. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    not working either...i get to the ApeX boot animation...i hear the "THX" sound then it just sits there with the flashing glow...i get the "vibrate" saying its going to boot...but just sits there flashing...
     
  6. SimsDelt

    SimsDelt Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,067
    Joined:
    Aug 4, 2010

    Aug 4, 2010
    1,067
    246
    143
    Project Manager - SAS Construction
    Bremen, Georgia
    Keep doing battery pulls till u boot into clockwork. Just after the moto M pull the battery. After two of these it should boot into clockwork. Koush added this function into clockwork recovery in case you keep bootlooping so clockwiek would boot for u.
     
    Metfanant likes this.
  7. ECFfighter7232

    ECFfighter7232 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,493
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    1,493
    336
    163
    Maryland
    its not booting into clockwork when its plugged into a wall charger? thats wierd, ive NEVER had it NOT do it. USB cable doesnt work but a wall charger does. I actually just had to do it to mine, like literally right this second
     
    Metfanant likes this.
  8. Bankswood

    Bankswood Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,066
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    1,066
    82
    128
    Charlotte
    I have been able to get to CWM by holding down power and home button at the same time when you first start the phone. Give it a try.
     
    Metfanant likes this.
  9. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    thanks, but not working either...seems like i really f'ed this up

    nope, doesn't work...

    nope, still no go


    Edit: i can get to the android dude with the exclamation point by holding power and home at the same time...but i cant do anything from there...i think im screwed....
     
  10. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Go into stock recovery and wipe your data partition ..
    Power off
    power on by holding power and home at same time till you see a triangle and exclamation
    press hard search key
    Scroll to data wipe /factory reset
    Wipe
    Reboot
     
    Metfanant likes this.
  11. Bankswood

    Bankswood Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,066
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    1,066
    82
    128
    Charlotte
    When you get to the Android Dude press the Search button and it will either go to CWM or stock recovery. If you get CWM then go forward. If you get to stock then do a data wipe and factory reset.
     
    Metfanant likes this.
  12. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    just did that and i thought i was REALLY screwed because i got my boot logo...then NO boot animation, just a "lit" black screen...after letting it sit for almost a minute ApeX booted...wow...
     
  13. xliderider

    xliderider Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,232
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    1,232
    192
    143
    Where Diamond Head Stay

    Last resort, from the bootloader screen, you can flash an sbf. But it sounds like you are ok now.
     
  14. nycebo

    nycebo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    520
    Joined:
    Jan 4, 2010

    Jan 4, 2010
    520
    45
    68
    New York, NY
    Why not just go to the Android Market and have the phone 'push' you a new launcher?
     
  15. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Because without a launcher he could not access his app drawer for the market or create a shortcut
     
  16. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    exactly...i wish i could have seen my own face when i slowly realized what i had done :eek:

    After uninstalling LPP everything seemed like it was functioning fine...i hit the home key...nothing happened...i thought that was odd, but the "back" key let me go back through the settings pages, so i just figured, eh, weird glitch, home key not working...got to the end of the menus and the phone just sat there...

    so now im thinking..."hmm...whats going on?" then the phone goes to just a black screen, but its "lit" so i know its not locked or anything...i can long press the home key and get the vibrate to let me know that the recent apps menu was open but i can't see anything...

    then all of a sudden it hit me..."oh crap! i have no launcher!":p
     
  17. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Lol your not alone I have pulled more than my fair share of doosies lol
     
  18. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    323
    Male
    Virginia
    as have i, adw is a pain when it disappears because you hold a part of it and move slightly and it hides! and the only way to get it back is to try alot of different stuff :(
     
  19. Btros

    Btros Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    593
    Joined:
    Sep 1, 2010

    Sep 1, 2010
    593
    81
    78
    I made the exact same mistake a while back too...I had to reboot and do battery pulls about 15 times before I luckily booted into clockwork.
     
  20. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    yeah i finally got it to boot into the "stock" recovery and was able to to a factory reset from there...
     
  21. Indians

    Indians Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    36
    3
    16
    I had a similar issue when I removed all launchers except Go launcher...then did a factory reset. Until the market automatically downloaded the launcher again I had a nice black screen.

    Someone above mentioned pushing a launcher from the market. I'm not sure why going to https://market.android.com/ wouldn't have worked?
     
  22. nycebo

    nycebo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    520
    Joined:
    Jan 4, 2010

    Jan 4, 2010
    520
    45
    68
    New York, NY
    Indeed, I meant the online market.
     
  23. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Hmmmm good point ....last I heard the had a rom block stopping is from downloading
     

Share This Page

Loading...