1. Check out our app, Forums for Android! Download and leave feedback here!

Support Xperia X10 not reading tags properly for music

Discussion in 'Android Devices' started by RAND0M1ZER, May 18, 2010.

  1. RAND0M1ZER

    RAND0M1ZER Well-Known Member
    Thread Starter
    16

    Apr 18, 2010
    94
    6
    16
    Toronto
    I am having an issue where the neither the Xperia x10 nor the Media Go software which came included are recognizing the id3v2 tags of my mp3 library. All displays fine with foobar2000 but when I try putting it on my phone it displays chinese characters and no album art.
     

    Advertisement

  2. ECBomb

    ECBomb Well-Known Member
    18

    May 4, 2010
    99
    10
    18
    I don't have that problem. do you use itunes to put in your album art? That's what I use and the album art for my songs show up fine.

    My only problem is that when I put in Chinese songs, some of the title/artist/album show up fine and a lot of them are just jibberish. I gave up on looking for a solution on that lol
     
  3. RAND0M1ZER

    RAND0M1ZER Well-Known Member
    Thread Starter
    16

    Apr 18, 2010
    94
    6
    16
    Toronto
    I use foobar2000 for the info and mp3tag to add art, I think it may have something to do with the id3 tag versions.
     
  4. sckc23

    sckc23 Active Member
    36

    May 11, 2010
    27
    4
    36
    Hong Kong
    I had the same problem with my htc desire. used mp3tag to convert all tags to ID3v2.3 (utf-16) and everythings working fine now.
     
    RAND0M1ZER likes this.
  5. RAND0M1ZER

    RAND0M1ZER Well-Known Member
    Thread Starter
    16

    Apr 18, 2010
    94
    6
    16
    Toronto
    Yeah thanks I figured it out, it indeed has to be ID3v2.3 (not 2.4).
     

Share This Page

Loading...