1. Download our Official Android App: Forums for Android!

xScope, a multitouch pinch zoom browser

Discussion in 'Android Apps & Games' started by xScope, Nov 23, 2009.

  1. jimdroid

    jimdroid Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    805
    Joined:
    Oct 31, 2009

    Oct 31, 2009
    805
    106
    93
    SF Bay Area
    Unfortunately, xScope6 is hanging quite a bit on my admittedly underpowered Hero. v5 was much better in this regard. It's to the point where I'm not using xScope much :(.

    I'm currently deciding between an Epic and an Evo; hopefully the faster hardware (and more memory) will make running xScope6 a much better experience.

    Thanks for xScope!

    A paid user,

    jd
     

    Advertisement

  2. II Kings 9:20

    II Kings 9:20 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    299
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    299
    21
    38
    USA
    Your point is very well taken and I agree fully. I was referring to myself as the idiot. You'll see that in the context of my op and quoted reply. I should have been clearer an said what an idiot I am rather the potentially confusing phrase I used.
     
  3. dav1

    dav1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 2, 2010

    Oct 2, 2010
    10
    0
    15
    I paid ...
    The xScope great, I particularly like, the Back to the previous page, is loaded immediately.

    Why the xScope uses a lot on cpu?
     

    Attached Files:

  4. vincey2kr1

    vincey2kr1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 7, 2010

    Sep 7, 2010
    16
    2
    16
    Xscope is my favorite web browsers over the others, only 2 complaints i have :
    #1 is to make select link disabled while pinch to zoom. Its really hard to pinch to zoom on the desktop version of facebook (hate mobile version) without clicking on a status/link. #2 huge battery drain while using Xscope.
     
  5. Jizzy

    Jizzy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Oct 2, 2010

    Oct 2, 2010
    2
    0
    5
    In V6, how do i get the Fullscreen Browsing back??

    I'm using the old 1.6 browser on my Streak and it is far better than the new V6 for Android 2.2 (Desire)....
     
  6. roscuthiii

    roscuthiii Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    161
    Joined:
    Mar 9, 2010

    Mar 9, 2010
    161
    7
    36
    Physical Security Access Control Officer - or a se
    WA
    Thanks! It's nice to see an app developer take such a vested interest. I'll have to reorganize my finances yet again it seems...
     
  7. mattots

    mattots Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Mar 31, 2010

    Mar 31, 2010
    25
    0
    15
    I've been in touch with Gary via email about a strange bug I'm experiencing with version 6 on my HTC Desire (running 2.2) but just wanted to see if anyone else is having a similar problem as it may help in tracking down the cause:

    Since the update to version 6, tabs opened via external links (e.g. home screen bookmark shortcuts, links in Twitter and other apps etc) cause the browser to close whenever any tab is closed.

    Example:
    1. Open browser and visit web page (by entering a URL or selecting a bookmark from within browser)
    2. Press home button to exit browser
    3. Open Tweetdeck and click on link
    4. Link opens in new tab in xscope
    5. Close either the new tab or one that's already open
    6. The tab closes, then the browser closes immediately afterwards

    The same thing happens even if I close the browser in between step 4 and 5.

    I did uninstall version 5 before installing version 6. I've also uninstalled and reinstalled v6 since to no effect.

    Apart from this, everything else seems to be working as it should.

    Would be interested to know if anyone else is experiencing this issue.
     
  8. CriticalCritic

    CriticalCritic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,863
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    1,863
    554
    213
    Cary, NC
    Yeah, I was experiencing it regularly. So for that and the other reasons in my list, I have gone back to v5 for the time being. I'm so excited to go back to v6 again soon though :)
     
  9. Les Common

    Les Common Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    61
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    61
    5
    36
    Hi folks-

    I see the developer has been watching this thread, so hoping to
    a) offer some advice to anyone else who hit my issue and
    b) glean some advice for my now stuck situation.

    I've been a happy paid user for quite a while now. Did the update to 6, had fun figuring out new stuff.

    A few days ago, one of the incremental updates got stuck in the Market "downloading" forever. If I "canceled download", Market would fc with no change in situation when I reopened the Market.

    So, diving in w/ ignorance and confidence, I uninstalled the ap, hoping to make room for a clean download. Only after doing this (to no avail) do I notice the comment that says "can't download? delete data".

    Sometimes, being a Windows PC support tech leads me the wrong way in androidland. Oops.

    So, I don't have a xScope 6 any more, and it appears you need the loaded ap to invoke the clear data function.

    My phone is not rooted, so it appears I can't get at the ap data w/ EStrong or Astro to manually clear it out.

    Restored an earlier backup of 5 so I don't have to swear at the stock browser.

    Clearing data for v5 doesn't do anything to fix the v6 dowload.

    Now have 2 issues:

    a) I still have a perpetual download going at the top of my Market downloads, which is a constant annoying reminder that ...
    b) I'm deprived of the ever-evolving goodness of V6 until I get some help.

    Short of a hard reset, which I'd really rather not do, would anyone out there have any suggestions as to how to get that ap data cleared and that download unstuck so I can get back to a functional V6?

    Original Droid, 2.2. Unrooted.

    Thanks for any suggestions.

    -Les
     
  10. CriticalCritic

    CriticalCritic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,863
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    1,863
    554
    213
    Cary, NC
    Have you tried clearing the market data?
    Menu->Settings->Applications->Manage->All->Market->Clear Data
     
    Les Common likes this.
  11. Les Common

    Les Common Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    61
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    61
    5
    36
    Quick, concise, correct and effective.

    Thank you so much. That did it.

    You're the best!

    -Les
     
  12. CriticalCritic

    CriticalCritic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,863
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    1,863
    554
    213
    Cary, NC
    Glad to help :)
    Problem is though... I tested it before I posted it and everything is 'fresh', and now I need to find an app that can break specific market links. :rolleyes:
     
  13. Les Common

    Les Common Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    61
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    61
    5
    36
    Well, since you're in your predicament 'cuz of me, least I can do is attempt to return the favor.

    You've probably seem this- not sure if this thread deals w/ your precise issue:
    http://androidforums.com/android-applications/174460-i-want-break-market-link.html

    Would AppBrain do it?

    and, barring that, I'd be happy to get some $$ sent your way to cover the upgrade costs for anything (well, almost) that you were trying to avoid updating. I'll watch this thread.

    * * *

    Those who help out here are wonderful.

    And those that put their own setup at risk to help strangers (yup, I am strange) are not only wonderful but also deeply appreciated.

    -Les
     
    CriticalCritic likes this.
  14. CriticalCritic

    CriticalCritic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,863
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    1,863
    554
    213
    Cary, NC
    What? You're very generous but that's is completely unnecessary. I just did a nandroid restore. It's not a big deal. :) Thanks though.

    And THANK YOU! This is exactly what I have been wanting ever since I started hearing terrible things about the new Flixster, Pandora, and Google Voice updates :D


    And to everyone else, sorry for getting the thread off topic there.
     
  15. centauress

    centauress Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    93
    Joined:
    Mar 20, 2010

    Mar 20, 2010
    93
    8
    36
    Work
    On land, duh...
    I have the new XScope 6, and other than the External link/FC issue, I am wholly satisfied with the performance of X-6 over stock or DolphinHD.

    (The way I solve the External link issue is to use stock for the external links. If it's something I'll want to refer to again, then I copy&paste the URL into XScope.)

    Frankly, I like the clean lines and lack of extraneous doo-dads that X-6 supplies. The full screen switch is easy - hit the 'MENU' button! And so on... the whole program seems to have been made from the point of a person who browses mobily fairly often; not like the 'let's put everything we can squeeze into it' mindset of the Dolphin crew.

    I'd like to put in a request, tho'. If the developer could make a half-height 'streamlined' theme for the tabs, the browser would be as close to perfect as I could expect. When the tabs pop up, that eats up about 5% of the screen or so! I liked the standard tabs in X-5 because of their size, wish there were an option for it on X-6...
     
  16. phantasm

    phantasm Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 27, 2010

    I have noticed this behavior as well. It is expected that the browser close once you have finished the intent it was opened for (browsing a link from another app).
    It is not expected that it would close if you open the browser back up manually and then close the tab, in that instance the browser should not exit.
     
  17. insty

    insty Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Oct 1, 2010

    Oct 1, 2010
    2
    0
    5

    So... anyone?
     
  18. amlothi

    amlothi Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,185
    201
    143
    Thank you so much for posting this. I have been trying to get to your website to download, but I cannot open it. I think your hosting provider might be blocked in my locale, as the local government blocks many things for different reasons. (I also don't have access to paid apps in the Market!)

    I am switching back to v5. I like v6, but there isn't enough there in v6 to compensate for the linked watermark. I keep hitting that thing by accident. I understand why you have it, but I'd rather have a smaller non-clickable watermark or even ads.


    Also, one issue I am having is that links get clicked when I am pinch zooming. Haven't had that problem in other browsers other than X-Scope.
     
  19. xScope

    xScope Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    426
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    426
    55
    53
    That's godaddy hosting. It allows zip by default. Interesting thing is that somehow stock browser can't download it!
    Trial is back for a while due to tooooo many email requests. It removed the click and watermark is smaller.
    No plan to embed admob thing anytime.
     
    lexluthor likes this.
  20. xScope

    xScope Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    426
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    426
    55
    53
    This should be fixed by latest update(10/4). Thank you guys!
     
  21. xScope

    xScope Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    426
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    426
    55
    53
    Theme will come, promise. Just latest high priority fixes keep me busy :)

    Anyone know how to load 9 patch pro grammatically to a drawable object?

     
  22. lexluthor

    lexluthor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    4,161
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    4,161
    402
    283
    Long Island, NY
    Thanks. I did the same switch back to 5 since the trial didn't have any future upgrade path, but I'll go back to it for now.
     
  23. dav1

    dav1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 2, 2010

    Oct 2, 2010
    10
    0
    15
    xscope drains battery quickly, even if moving to another application, the xscop continues to work and drain the battery.
    All other browsers it is not so ..
     
  24. RichSz

    RichSz Not Entitled
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,086
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    2,086
    1,173
    313
    Male
    Software Engineer
    Between Imladris and Lothl
    I never noticed that. Where did you get your data from? I would love to see comparison tests because XScope is my default and if it's draining my battery I may reconsider that. Could you post your data, please?
     
  25. steelersmb

    steelersmb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    303
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    303
    14
    38
    This is my 4th time asking you this question and you are completely ignoring it. I purchased your product and am asking a simple question. How do you delete saved forms?

    Are you ignoring it because you can't do it? Is anyone else curious how to do this as well?

    I would appreciate a response. Thank you.
     

Share This Page

Loading...