1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Yahoo Mail

Discussion in 'Android Devices' started by ScottH, Mar 10, 2011.

  1. ScottH

    ScottH Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    2
    1
    6
    I just got the HTC inspire, i am having issues setting up my yahoo mail. I have read other threads... none which have helped much. I did manual set up to link my account and i am now in my yahoo mail inbox but there are no emails in my inbox and i cant receive any emails. When i am doing manual setup for emails what should be the settings I input? Any assitance would be appreciated. Thanks.
     

    Advertisement

    marshell likes this.
  2. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,478
    Joined:
    Jan 19, 2010

    Imap server - imap.mail.yahoo.com

    SMTP Server- smtp.mobile.mail.yahoo.com
     
    Max Johnson likes this.
  3. ScottH

    ScottH Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    2
    1
    6
    Nice, thanks that worked. Appreciate it.

    Do i also need to add this account to the account/sync to recieve push notifications or is this option somewhere else? Thanks.
     
  4. Simba501

    Simba501 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    479
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    479
    40
    63
    If you're using the stock mail client, those settings are within the app.
     
    ScottH likes this.
  5. harlenm

    harlenm Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    148
    Joined:
    Dec 18, 2010

    Dec 18, 2010
    148
    7
    36
    You could always download the yahoo mail app. I don't believe you can set yahoo mail to push with the stock mail app.
     
    ScottH likes this.
  6. LittleAnt

    LittleAnt Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    157
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    157
    19
    38
    Aerospace Engineer
    Los Angeles, CA
    I use Yahoo mail exclusively, and i use the stock HTC/android app. I have no issues with it at all.
     
  7. erwaso

    erwaso Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Mar 5, 2011

    Mar 5, 2011
    94
    3
    16
    CO
    When i try adding my yahoo account to 'Mail' it keeps tellin me my info is incorrect. I used yahoo app and it worked great but used 23mb in running services. Now i use K9 for it amd it only uses 5mb. Does the stock mail client use less?
     
  8. erwaso

    erwaso Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Mar 5, 2011

    Mar 5, 2011
    94
    3
    16
    CO
    Is yahoo an imap or pop?
     
  9. Simba501

    Simba501 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    479
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    479
    40
    63
    I believe you can do either. I use pop.
     
  10. erwaso

    erwaso Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Mar 5, 2011

    Mar 5, 2011
    94
    3
    16
    CO
    Apparently yahoo in "mail" app does NOT work over wifi. We have to use mobile data. Kinda lame.
     

Share This Page

Loading...