1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Apps "Your project contains error(s)" running hello world demo

Discussion in 'Android Development' started by agim5, Apr 3, 2009.

  1. agim5

    agim5 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 3, 2009

    Apr 3, 2009
    1
    0
    5
    I am trying to get android running on ubuntu 8.10. I have installed the android sdk, eclipse, and followed the sticky on this site to connect the two.
    Everything went fine, no error messages, until I ran the code.
    Then I get this in a popup dialog.

    Your project contains error(s), please fix them before running your application

    The title of the popup dialog is "Android Launch".

    I know this isn't much to go on, but this is all I am getting. I get nothing in the console at the bottom of eclipse either.

    Thanks.
     

    Advertisement

  2. evren sarıgoz

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 18, 2010

    Aug 18, 2010
    2
    0
    5
    You should have show correctly the position of your android sdk folder from the window -> preferences -> android. Also you should have place the folder somewhere under your C drive.( Like C:\android\android_sdk ) before you show the place.
     
  3. MarkMan5

    MarkMan5 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 28, 2010

    Dec 28, 2010
    1
    0
    5
    Project > Clean
    This worked for me when getting that unhelpful error in Eclipse, no data in the Console, and only the error icon at the top of the project tree only.
     
  4. alostpacket

    alostpacket Over Macho Grande?
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    7,973
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    7,973
    3,603
    513
    Android App Developer
    NY
    Yep project clean works for me as well on errors like that. Anything that doesnt point to a specific line error but keeps you from launching then project > clean is the way to go.
     
  5. sventuba

    sventuba Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 24, 2011

    Jun 24, 2011
    2
    0
    5
    This may be a dead thread but I'm going to try my luck anyway...

    I have the above mentioned problem and it's driving me nuts! I've done the clean-project-thing, I've reinstalled Android SDK, JDK and Eclipse, I've created new projects, removed old projects and re-opened them and nothing seem to work!
    The old projects still seem to work, possibly because they haven't been re-compiled, but anything new and all I get is "Your project contains errors..."
    If I remove the R.java file and then do a clean-project without re-build, the error disappears. Much help that is, since I can't run the app without the R.java-file...
    Any input or help would be much appriciated!!
     
  6. alostpacket

    alostpacket Over Macho Grande?
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    7,973
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    7,973
    3,603
    513
    Android App Developer
    NY
    You may want to close eclipse and delete your .android folder

    On Windows 7 it's the folder C:\Users\(username)\.android

    Then launch Eclipse again and it will re-create the file.

    Other than that it's hard to say.
     
    nikolaforum and sventuba like this.
  7. sventuba

    sventuba Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 24, 2011

    Jun 24, 2011
    2
    0
    5
    Thanks alostpacket! That did the trick!!
     
  8. magesh_magi1

    magesh_magi1 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 21, 2010

    Nov 21, 2010
    4
    0
    5
    Thanks a lot alostpacket it did the trick. I was scratching my head all day . :).
    :)
     
  9. rahulanumolu

    rahulanumolu Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    1
    0
    5
    thanx a lot buddy it really works>............
     
  10. rpgmaker

    rpgmaker Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Sep 16, 2010

    Sep 16, 2010
    25
    1
    16
    This works! Thanks, as a side note I had quite a while without logging into the Linux installation from which I was running this eclipse so maybe that had something to do with it.
     
  11. nikolaforum

    nikolaforum Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Mar 4, 2012

    Mar 4, 2012
    4
    0
    5

    Thanks men, you save me days!!! thanks, thanks .....
     

Share This Page

Loading...