1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Your thoughts on the 2.1v3 leak?

Discussion in 'Android Devices' started by ttran97, Apr 30, 2010.

  1. ttran97

    ttran97 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    572
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    572
    82
    78
    California
    I installed the newest v3 leak for the Eris yesterday and so far, I'm loving it! As Caddyman listed, there are a ton of bug fixes. For me, the best fixes are the Google Voice issue and the 50% time without signal bug. Dialer lag doesn't seem to be a problem anymore. For now, I'm still using Call Log Trimmer just in case, though. I haven't had the leak long enough to know if the zombie phone problem (incoming call kills audio and you can't hear the caller and they can't hear you) or if battery life is better or worse than before. Battery life seems ok for now.

    So how about you guys? Any thoughts on improvements and/or unresolved bugs with this v3 leak? Seriously, this phone is like 99% perfect for me. I'm just praying I don't have the zombie phone problem!

    Edit: It looks like the 50% problem is still there. Airplane mode trick works to fix it until the next reboot. Oh well.
     

    Advertisement

  2. aleis

    aleis Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    118
    Posts:
    1,055
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    1,055
    33
    118
    Well, I did order my incredible yesterday but i`ll go ahead and download this :D
    the dialer lag is literally killing me! (im missing my computer clients calls and hanging up on them!).
     
  3. zutmin

    zutmin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    164
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    164
    16
    38
    zion
    Best leak to date IMO. Gmail embedded images issue resolved, no dialer lag yet either. I noticed that my Slot Cycle was set to 1 already, which was not the case in the previous leaks or in 1.5. Everything is running fast and smooth so far. Coud not be happier. My next project is to update my wife's Eris to the v3 leak tonight. She friggin hates when I mess with her phone...lol
     
  4. hlaalu

    hlaalu Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    202
    Joined:
    Mar 24, 2010

    Mar 24, 2010
    202
    24
    38
    Apps can now link to browser pages and work lol. I notice my calendar is faster. Haven't had any issues so far. I did have the 50% cell issue when I first installed it, but I'll wait a few days before I make an opinion on that.
     
  5. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    9,692
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    9,692
    8,365
    813
    Right Behind You
    I agree that it is the best so far and probably pretty close to the official release.

    I still have the 50% without signal bug, but that is the only bug I have found so far. Working great for me.
     
  6. Boulder257

    Boulder257 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    91
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    91
    5
    16
    Banker
    Greenville, SC
    Agreed. Very stable, fast, and clean. I greatly enjoy and appreciate this leak.
     
  7. truelove79

    truelove79 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    728
    Joined:
    Feb 12, 2010

    Feb 12, 2010
    728
    295
    133
    Electrical Engineer
    Peoria, IL
    Im still waiting for the OTA but its nice to hear things are on track. I hope they finalize the official release very soon!!!

    Sent from my Eris using Tapatalk
     
  8. Caddyman

    Caddyman Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    3,216
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    3,216
    638
    233
    Mechanical Piping Designer
    Delaware
    i have not reinstalled call log trimmer and my dialer is still snappy with 6 calls so far.

    i have noticed a extremely slight backlight flicker on my screen sometimes since the update. it is barely noticeable but i do see it.

    i have not done a *228 etc. my cell standby as is sits now is 64%

    my battery is doing pretty good so far as well

    most things seem the same speed, which was always quick for me, i use swype so there is no KB lag at all.

    overall it seems it is better then v2, i am happy.
     
  9. smacky

    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,844
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    2,844
    299
    163
    The 50% bug is not fixed. It did not show up after the initial startup after installing the leak, but I just restarted the phone and it's back.

    One thing to note for the airplane mode trick is that you do no need a charger. If your phone resets and you are away from a charger, just do the airplane trick and it should be fine. If you do it early enough after restarting your phone (like, as soon as it has finally loaded after the boot up) then the actual value (50%) will be lower.

    The reason for this is because the stats it uses in the battery usage section only includes the time spent off the charger. A restart resets the counter, so airplaning it right after it boots up for the first time will decrease that time to a few seconds. So a few seconds divided by the hours you have the phone on in total after the reboot gives it a 1% without signal, with those few seconds after the reboot where it was affected by the bug.

    Am I making sense? The charger is only part of the protocol because it simply resets the time the phone uses to calculate the percentage of time without a signal. So if you reset at work where you don't have your charger with you, you aren't screwed.

    As for the leak, changes are trivial, so I don't notice them. Never needed pics in GMail so..

    Overall, 2.1 doesn't seem to live up to four months of hype.
     
  10. SoCal64

    SoCal64 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Apr 26, 2010

    Apr 26, 2010
    23
    0
    15
    I also have the 50% w/o signal bug. Overall it's pretty nice. Hopefully we'll get the OTA soon but until then this will tie me over. Thanks again Caddy.
     
  11. morganpants

    morganpants Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    117
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    117
    13
    38
    Panama City FL
    apps with embedded links and gmail images work amazingly. Also i have noticed that there is little to no lag in the app menu when scrolling through top to bottom/vice versa. Only problem i have had is when i installed a App via market i went into the notifications draw down tab and when the app was installing and completed the notification tap froze halfway down on my screen and couldn't go up or down until i put it to sleep and awoke it again, but that coulda been a isolated issue with just me on a rare occasion. but the pros outweigh the cons most deff on this build version and i would like to say "official" but until the 50% bug is fixed i'm keeping that word in my mouth.
     
  12. Caddyman

    Caddyman Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    3,216
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    3,216
    638
    233
    Mechanical Piping Designer
    Delaware
    there is definite lag, in all sw version, while d/l'ing and installing apps from market i have noticed.
     
  13. Teqknique

    Teqknique Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Mar 10, 2010

    Mar 10, 2010
    29
    0
    15
    Las Vegas
    a bug I noticed last night was that when my was alarm was set to go off it didnt.. instead the trackball just began flashing as if the alarm was going off.

    This continued for 10+ minutes then I eventually restarted my phone. I haven't seen this problem since.

    I also noticed that my phone now has this weird habit of sliding to the far left screen on it's own

    besides that I love this leak
     
  14. ludist210

    ludist210 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    396
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    396
    41
    43
    Male
    Grad School Student
    Birmingham, Alabama
    Fifty percent without signal? As in you don't have a cell signal fifty percent of the time?
     
  15. DonDraper

    DonDraper Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    226
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    226
    30
    63
    Windows System Admin
    South
    It's great. I think it's very smooth, lots of little issues have been fixed. It makes me hesitate a little more from going to the VZW store and getting an Incredible even though my "new every two" just kicked in today...
     
  16. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    9,692
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    9,692
    8,365
    813
    Right Behind You
    Settings > About phone > Battery > Battery Use > Cell Standby

    If you see "Time without signal" listed there and it is at 50% then you have the bug. It doesn't actually appear to cause any trouble with the signal in anyway though. It is just a bug that some see as a cause for battery drain.

    To fix, simply put the phone in airplane mode and let it sleep for a few seconds, then take it out of airplane mode and continue everything as usual.
     
  17. morganpants

    morganpants Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    117
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    117
    13
    38
    Panama City FL
    When you go into battery and see whats using up power it will say cell standby and you press that and it will just give you a number if you have the bug, usually 50% is normal i suppose. and the 3g bug 3g signal is cut in half but it is full signal it's just a signal bug that really causes no issues, but is just a plague to know is there. as for 1x no issues there very accurate.

    as OTD said,
     
  18. thenestor

    thenestor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,038
    Joined:
    Dec 27, 2009

    Dec 27, 2009
    1,038
    316
    173
    Male
    I make webs.
    Orange, California
    Anyone having the silent call / no sound bug, please post a report of what you did immediately before the bug appeared in this thread:

    http://androidforums.com/htc-droid-...-phone-goes-silent-multiple-times-week-2.html

    I'm trying to find a replicable way of triggering it, because it just seems completely random right now. If we can replicate it reliably, then someone might have a shot at fixing it, or we might be able to avoid triggering it in the first place.
     
  19. Jacklad

    Jacklad Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Mar 8, 2010

    Mar 8, 2010
    33
    8
    16
    Just noticed this on V3, and I don't think this appeared on previous versions - when a new Gmail message comes in, the green "charge" led blinks as a notification - can't remember if there was a setting for this before, but I don't recall the power/charge indicator ever working as a notification of anything - doesn't seem to notify new POP mail or missed calls - haven't tried voicemail yet either -
     
  20. buff12db

    buff12db Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    188
    Joined:
    Dec 19, 2009

    Dec 19, 2009
    188
    12
    38
    I've noticed that after the install random apps are opening up and then being cached. I don't think this happened in the previous leaks. It's killing my memory and probably the battery too.
     
  21. chops

    chops Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    15
    0
    15
    certain apps in app store are not showing like they did in 1.5 eris but they showup on my moto droid 2.1 anyone know why? sorry got answer in other post
     
  22. ttran97

    ttran97 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    572
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    572
    82
    78
    California
    My gmail always blinked the little LED...ever since 1.5. New POP mail and missed calls blinked the trackball. That's in the settings for Mail and I think in Sounds & Display.
     
  23. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    9,692
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    9,692
    8,365
    813
    Right Behind You
    Standard Android behavior.
     
  24. srmccoy

    srmccoy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    155
    Joined:
    Mar 26, 2010

    It's odd, but I haven't had the 50% bug with this leak. I did the *228 options 1 and 2, with resets and all of that, and no bug. Time without signal is 0%.

    Not sure why that is, maybe folks should try to re-install.
     
  25. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,479
    Joined:
    Jan 19, 2010

    That is not a bug; it occurs in 1.5 as well as the leaks. Just the OS's way of having things cached and ready, I suppose.
     

Share This Page

Loading...