1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Youtube on Xoom

Discussion in 'Android Devices' started by syu78, Feb 27, 2011.

  1. syu78

    syu78 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Feb 8, 2011

    Feb 8, 2011
    17
    0
    15
    My YouTube app was working fine until today. When I open the app now and leave it on the home page, it crashes. If I choose browse or your channel right away it works. Also, if I log out the home page works fine. Any suggestions on how to fix this problem or why its happening?
     

    Advertisement

  2. syu78

    syu78 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Feb 8, 2011

    Feb 8, 2011
    17
    0
    15
    Nevermind. Its working again after about 6 hours. Wonder what the cause was
     
  3. Droid Ninja

    Droid Ninja Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    241
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    241
    33
    43
    Male
    Scientist
    NJ
    Anyone noticing significant lag/problems with youtube on xoom?
     
  4. ODog2323

    ODog2323 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    510
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    510
    41
    68
    NJ, USA
    Aww man I hope that doesn't turn out be a big issue. One thing I'm looking forward to about potentially ditching the iPad is YouTube, which is so slow it's basically unusable.
     
  5. Droid Ninja

    Droid Ninja Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    241
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    241
    33
    43
    Male
    Scientist
    NJ
    I have full bars on 3g so it can't be my connection. Everything else flys on the xoom. Youtube is not as snappy. Significant difference
     
  6. Big Calhoun

    Big Calhoun Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    71
    Joined:
    Feb 23, 2010

    Feb 23, 2010
    71
    27
    23
    Technical Support
    Texas
    Are you watching a video on the High Quality setting? I noticed even with a strong signal, HQ videos buffer a lot. When playing in Normal, they're fine. When I put the device on WiFi, I get no problems with either setting.
     
  7. Droid Ninja

    Droid Ninja Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    241
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    241
    33
    43
    Male
    Scientist
    NJ
    When I turn off HD, the video has no problem loading or playing....it just looks like complete dog vomit. Rub some vasoline in your eyes and watch a VHS tape. That will look better.
     
  8. Big Calhoun

    Big Calhoun Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    71
    Joined:
    Feb 23, 2010

    Feb 23, 2010
    71
    27
    23
    Technical Support
    Texas
    I think it's more of an app issue. They seem to do something to/with the content when it comes to the app for portable devices. Do a search on a desktop computer and then do a search from a mobile device and you'll see a difference in the results in what's available.
     
  9. zetroc

    zetroc Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    702
    Joined:
    Mar 3, 2010

    Mar 3, 2010
    702
    99
    88
    Male
    Association Management
    Iowa City, IA
    My YouTube is crashing immediately upon launch. Tho, if when I open the app I immediately tap the "Browse" or "My Channel" options, it doesn't crash... only when it load the home page... :(
     
  10. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #35
    Points:
    683
    Posts:
    6,471
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,471
    4,123
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    i have had nothing but success with the handful of tube vids. i have even had successwith tube vids posted to the timeline in tweetdeck. full screen activates HD as well as you know and i have not had any hiccups thus far. if you guys want to post some trouble vids, then i can go there and test myself.
     
  11. p8ntballah21

    p8ntballah21 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    263
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    263
    59
    53

    Go into the Xoom's settings, manage applications, go to youtube app, and clear cache, I had this problem last night, this fixed it
     
    marctronixx likes this.
  12. p8ntballah21

    p8ntballah21 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    263
    Joined:
    Jan 14, 2010

    Jan 14, 2010
    263
    59
    53

    clear the cache
     
  13. zetroc

    zetroc Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    702
    Joined:
    Mar 3, 2010

    Mar 3, 2010
    702
    99
    88
    Male
    Association Management
    Iowa City, IA
    I noticed that as long as I am logged into my account it will crash upon launch on the home page. When I log out (which happens upon clearing cache)) then all is well. This shouldn't be so. Grr.
     
  14. kenyu73

    kenyu73 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    196
    Joined:
    Oct 16, 2009

    Oct 16, 2009
    196
    38
    43
    Computer Engineer
    Upstate, NY
    The audio is out of sync when I launch a video. It catches up after a bit, but its still annoying. I cleared the cache also. SOmetimes if the audio is way off, I'll get an error within YouTube (not a FC) and I have to start over again.
     

Share This Page

Loading...