1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root z4 root app not working

Discussion in 'Android Devices' started by longdaddy, Dec 15, 2010.

  1. longdaddy

    longdaddy Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    173
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    173
    10
    38
    Rutledge, TN
    I can't seem to get this app to work it gets stuck on the spinning wheel then after a while it just freezes the phone any ideas?
     

    Advertisement

  2. mxsjw

    mxsjw Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    1,311
    171
    143
    Settings > Applications > Development > Make sure USB debugging is checked?
     
  3. doniago

    doniago Android Enthusiast
    Rank:
     #306
    Points:
    73
    Posts:
    487
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    487
    96
    73
    Male
    Finance
    Burlington, VT
    When I ran z4 it took a -very- long time to finish (15-30 minutes). Others have reported that if you cycle the battery then run z4 it goes faster.

    I think there's already a few threads about this, particularly in regards to the recent update?
     
  4. longdaddy

    longdaddy Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    173
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    173
    10
    38
    Rutledge, TN
    It's checked
    What do you mean cycle the battery? Can you link me to some of those threads? thanks
     
  5. androy

    androy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    308
    Joined:
    Apr 20, 2010

    Apr 20, 2010
    308
    46
    43
    Android addict
    in my brain
    Mine worked on the first try and took about 30 seconds with the latest OTA. It's weird that some people are having issues and some are not.

    I did an SBF to stock then updated to the newest OTA. My whole system was completely stock when I ran z4root.. Maybe that's the problem?
     
  6. doniago

    doniago Android Enthusiast
    Rank:
     #306
    Points:
    73
    Posts:
    487
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    487
    96
    73
    Male
    Finance
    Burlington, VT
  7. longdaddy

    longdaddy Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    173
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    173
    10
    38
    Rutledge, TN
  8. DangerMouse

    DangerMouse Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    8
    0
    5
    For the life of me I can not seem to get z4root to work for me with the v2.3.340 OTA after I lost my root from updating. I tried the battery pull method... did not change anything. Z4 root still sits there with the spinning image while it says Running exploit in order to obtain root access... this happens when I select the permanent root option. Temporary root seems to complete through... but doesn't give me root access. Should I try the unroot option and then retry? Any other tips? Is anyone else having this issue?
     
  9. colchiro

    colchiro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    Try uninstall, reinstall, root again.
     
  10. DangerMouse

    DangerMouse Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    8
    0
    5
    Well looks like it worked this time... I don't know what the deal is with the z4 root but I've seen some people say it takes up to 2 hours, and some only 15 seconds.

    More feedback on this subject HERE.

    EDIT: I did not use the unroot method.
     
  11. colchiro

    colchiro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    I was one of the first ones to update to OTA 340. When I noticed root wasn't working, I clicked on "root" and after about 10 seconds the boot animation came up, but I was rooted. :D
     
  12. Tiffaneys

    Tiffaneys Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 29, 2010

    Nov 29, 2010
    1
    0
    5
    The first time I tried it didnt work. It froze and I had to take the battery out and reboot. When I tried it the second time It worked!!!! :D
     
  13. Riverman

    Riverman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    101
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    101
    17
    38
    It took a couple of hours the second to last time I ran it. The time after that, it crashed my phone. After rebooting, it completed in about a minute.
     
  14. dblack9

    dblack9 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    76
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    76
    9
    16
    unknown
    this app never worked for me.
    i had to root the manual way via terminal emulator.
     
  15. liltenou

    liltenou Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    1
    0
    5
    The app works fine. You just have to be patient with it. I have a droid x.

    My first try was a fail. It got "stuck" at the spinning wheel for about 2 minutes then I got impatient and pulled the battery early.

    Second attempt worked fine. I selected permanent root, allowed the phone to do its thing for about 15 (maybe more) minutes, then the phone rebooted itself. Once done it was rooted fine. I knew because of the super user icon in my drawer.

    Its been working fine since.
     
  16. levthane

    levthane Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 4, 2011

    Feb 4, 2011
    3
    0
    5
    Couch Surfer
    Palo Alto
    Same problem, all fixed now via terminal emulator.
     
  17. Eryl Flynn

    Eryl Flynn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    311
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    311
    16
    38
    Z4 version 1.3 didn't work for me, but 1.0 did. Might try an older version of the app see if that works.
     
    CraigAD89 likes this.
  18. CraigAD89

    CraigAD89 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 12, 2011

    Jun 12, 2011
    1
    0
    5
    So when I first ran Z4root, I tapped 'temporary root,' and it seemed to work flawlessly.
    I immediately installed some random Rom that looked alright from Clockworkmod. After some research, I really wanted to install the Rubix rom instead..
    However my phone was no longer rooted and clockworkmod did not reboot my DX into Recovery mod, subsequently I could not install the rom.
    Decided to run Z4root again however it did not work. Kept freezing, kept exiting, and even restarted my phone once however when I booted back up, phone was still not rooted. I literally went through the process about 15 times. Some BS, I know haha.
    Anyways, finally installed z4root 1.1 instead of 1.3, put my phone into airplane mode, and it seems to have worked...
    Still working on getting Rubix though. Good luck to all you z4root users.
     
  19. Aypse

    Aypse Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Dec 4, 2010

    Dec 4, 2010
    60
    7
    16
    The first time I tried Z4, it was stuck for about 30 minutes. Since then I reboot prior to running it and since then I have never had it take more than a few minutes.
     
    Mikeyz likes this.
  20. TBoomer

    TBoomer Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    33
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    33
    0
    15
    I always get stuck on my first try. I have always just exited with the home button and reselected z4 from the app drawer. Works fine the second time every time. I guess everybody's DX is different.
     
  21. chrisvr6

    chrisvr6 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    30
    0
    15
    So i can z4 root with the ota gb?
     
  22. scary alien

    scary alien not really so scary
    Moderator
    Rank:
     #9
    Points:
    2,138
    Posts:
    22,144
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    22,144
    23,266
    2,138
    Male
    space alien ;)
    Indy
    No.

    Even GingerBreak won't root GingerBread for the X...you can only get root on the DX (currently) by installing the two-part, pre-rooted .zip from P3Droid.

    Z4root will work on 2.2/Froyo, though.

    [edit: although I am puzzled by CraigAD89's post above...was he on Froyo?]
     
  23. xmike

    xmike Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    169
    Joined:
    Apr 18, 2011

    Apr 18, 2011
    169
    24
    38
    +1 for reboot phone after installing the app. Works for me everytime.
     
    Mikeyz likes this.

Share This Page

Loading...