1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Zte dropping service

Discussion in 'Android Devices' started by Zte loser, Sep 3, 2017.

  1. Zte loser

    Zte loser Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 3, 2017

    Sep 3, 2017
    17
    6
    26
    Hey guys I just got my zte zmax pro and brought it home every time I lay my phone down it drops service and won't pick it back up till I power off or put my phone in airplane mode anyone else having this problem if so what can I do to fix it cause it's driving me nuts by the way it's metro pcs and the cover maps showed 4g LTE were I live so idk
     

    Advertisement

  2. Dannydet

    Dannydet Android Expert
    Rank:
     #32
    Points:
    818
    Posts:
    3,751
    Joined:
    Jan 16, 2016

    Jan 16, 2016
    3,751
    1,925
    818
    Male
    Graphics Manager / Sales
    USA
    Contact Metro and tell them the issues, I had horrible service with them in my area to the point I couldn't put a call to 911 without it dropping.
    I ended up going with Cricket wireless and never looked back.
     
  3. Zte loser

    Zte loser Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 3, 2017

    Sep 3, 2017
    17
    6
    26
    Yea I had cricket and switched to metro pcs had good service with cricket just wanted to do the unlimited for 50 bucks on metro wishing I didn't now...and yea I did call them they filled a clam on it and said they would call me back in 3/5 days..it's horrible so when my plan is up I guess I'll switch back to cricket thanks for the reply
     
    MemesandDreams likes this.
  4. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #89
    Points:
    233
    Posts:
    1,781
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,781
    743
    233
    MA
    That was a problem I had with my Zmax Pro when I bought it new. It was running the original B08 firmware, and constantly lost service until reboot/airplane mode toggle. When an OTA update to B12 firmware came along, that ultimately fixed it.
    Check under settings> about phone> system updates. Make sure WiFi is turned on and check for updates. If system is up to date, may wanna look into a warranty repair. It's not the network dropping out on you, it's the phone dropping it because of software issues. Trust me, a few of us here can vouch for it.
     
    RootBeerGuy and Zte loser like this.
  5. Zte loser

    Zte loser Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 3, 2017

    Sep 3, 2017
    17
    6
    26
    This is the screen shot from my phone says I'm up to date
     

    Attached Files:

  6. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #89
    Points:
    233
    Posts:
    1,781
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,781
    743
    233
    MA
    Couple of questions.. Did you buy the phone new from MetroPCS or buy second hand, and did you allow an update to take place or is that how you received it?
    That is definitely the newest firmware but unfortunately ZTE has managed to make a huge mess out of firmware updates with the Zmax Pro... And hate to say it, there is no way to roll back new firmware, so you're stuck with it. That's why I hope you bought it new from MetroPCS?
    I know TMobile still sells them, but I'm not sure if Metro still does, I think they're selling the Zmax Pro Blade now...
     
  7. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #89
    Points:
    233
    Posts:
    1,781
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,781
    743
    233
    MA
    Hopefully you can trade it for another. Aside from network connectivity issues with some firmware it really is a good phone. Or maybe you can contact ZTE for a free fix on it, they are well aware of these issues.
     
  8. Zte loser

    Zte loser Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 3, 2017

    Sep 3, 2017
    17
    6
    26
    Yea I bought it new at metro pcsbut I didn't buy the insurance on the phone would that matter at this state
     
  9. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #89
    Points:
    233
    Posts:
    1,781
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,781
    743
    233
    MA
    If you just recently, like days, maybe couple of weeks bought it new from them, bring it back ASAP. MetroPCS is usually pretty good about exchanges with defective phones, as long as you bought it from a corporate store, not a auth dealer or mall kiosk. Regardless of insurance, new phone = 1 year warranty. ZTE HAS to fix it!
    Don't wait, bring that phone back to them, and make absolutely sure the service is knocked out. This is VERY important: Don't reboot it or toggle airplane mode before walking in the door. If the customer service rep can't make a call with it, they'll likely swap it out right there. If it works for them, they're just gonna send you off.
    Let us know how it goes!
     
  10. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #89
    Points:
    233
    Posts:
    1,781
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,781
    743
    233
    MA
    One more thing:
    If you do end up getting a replacement phone that works fine and has no issues, DO NOT accept or allow another system update. EVER. When an update becomes available, you're gonna keep getting notified. There is a way to kill off the persistent update notification, send me a PM and I'll walk you through it.
    Good luck!
     
    RootBeerGuy and Zte loser like this.
  11. tube517

    tube517 Android Expert
    Rank:
     #35
    Points:
    693
    Posts:
    4,064
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    4,064
    2,085
    693
    Male
    USA
    Just to be sure, Is your wifi calling on? If so, turn it off because that is a problem on other phones and the best thing is to keep it off
     
    RootBeerGuy likes this.
  12. kenley13

    kenley13 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    May 16, 2017

    May 16, 2017
    3
    0
    5
    Mon camera est bloque que puis-je faire sil vous-plait
     
  13. Zte loser

    Zte loser Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Sep 3, 2017

    Sep 3, 2017
    17
    6
    26
    No the wifi calling is off
     
    tube517 likes this.

ZTE Zmax Pro

ZTE Zmax Pro

Share This Page

Loading...