1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Zte Flash Camera not connecting!

Discussion in 'Android Devices' started by kreekon, Dec 29, 2013.

  1. kreekon

    kreekon Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 29, 2013

    Dec 29, 2013
    5
    0
    5
    i just recently got my ZTE n9500 only to realize the camera is not connecting,
    Ive tried talking to sprint


    Customer: alright, i checked online, im not the only one having this problem

    Customer: also when i try the flashlight app it says "the led is being used in another application" and there is nothing else running

    Caroline V: I can understand.

    Caroline V: I've checked the known issue of this phone but it seems that your new update has corrupted the programing files of your phone and they need to installed manually. I request you to please visit your nearest Sprint store to get it checked, they will check if there is issue with the operating system and they can reload for you.

    Customer: the os is still 4.04 as it came , but i will try this

    can someone please tell me how to fix this problem by Hand because i mainly bought this phone because of the camera

    id be willing to answer any questions about my phone, Thank you in advance
     

    Advertisement

  2. JAWheat411

    JAWheat411 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    117
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    117
    68
    63
    First reboot phone. If that doesn't work go to your app settings and clear data on the camera. Reboot and try again. Me and my wife have this happen a good bit. Her's more than mine.
     
  3. kreekon

    kreekon Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 29, 2013

    Dec 29, 2013
    5
    0
    5
    thank you for replying but i tried that and it still says "cant connect to camera" it even says on third party apps
     
  4. JAWheat411

    JAWheat411 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    117
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    117
    68
    63
    Weird
    That always works for us. There was an update for the camera firmware. Have you tried running the update for that.
     
  5. kreekon

    kreekon Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 29, 2013

    Dec 29, 2013
    5
    0
    5
    whenever i try it says "the camera does not have the new version, please exit
     
  6. stevestone

    stevestone Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    226
    Joined:
    Sep 29, 2011

    Sep 29, 2011
    226
    39
    43
    Its a strange problem. I never faced such issue. Tried factory formating?
     
  7. admire123

    admire123 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Oct 30, 2012

    Oct 30, 2012
    49
    2
    16
    if your rootrd just go to the all things root page and then there are factory images you could flash through fastboot will fix it
     
    tube517 likes this.
  8. kreekon

    kreekon Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 29, 2013

    Dec 29, 2013
    5
    0
    5
    Thank you, but its rooted but im not sure how to flash is there a certain program, or a way to get to fastboot menu ?
     
  9. kreekon

    kreekon Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 29, 2013

    Dec 29, 2013
    5
    0
    5
    Yes i did, i factory soft and hard reset this phone >_<
     
  10. admire123

    admire123 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Oct 30, 2012

    Oct 30, 2012
    49
    2
    16
    if you know how to use adb use the command adb reboot bootloader
    or when you power on hold down volume up and down and power
     
  11. MyKidsAreTeens

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Mar 12, 2011

    Mar 12, 2011
    21
    3
    16
    Every time I'v had an camera connect problem its been related to a flash light widget . Sometimes they dont let go when turned off. In true context, i'v not tried this CWM beta.. cant afford to lose my hardware..
     
  12. Megatee1

    Megatee1 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    May 5, 2016

    May 5, 2016
    2
    0
    15
    Male
    Plug in your headphones then reboot the zte zmax while the head phones are still plugged in. When the phone is back up and running unplug the headphones. And your camera should be working....
     
  13. Megatee1

    Megatee1 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    May 5, 2016

    May 5, 2016
    2
    0
    15
    Male
    Plug in your headphones then reboot the zte zmax while the head phones are still plugged in. When the phone is back up and running unplug the headphones. And your camera should be working....
     
  14. tube517

    tube517 Android Expert
    Rank:
     #30
    Points:
    693
    Posts:
    4,344
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    4,344
    2,441
    693
    Male
    USA
    If your phone is rooted and you factory reset from settings, that is probably the reason your camera is not working. You cannot factory reset a rooted phone. Do you have a custom recovery like TWRP or CWM? Are there any custom or stock ROMs for your phone?

    There is a root section here: http://androidforums.com/forums/root-zte-flash.2018/

    Maybe you can find something to flash and keep root.
     
Tags:

Share This Page

Loading...