1. Download our Official Android App: Forums for Android!

ZTE Write Protection for ZMAX and other ZTE phones

Discussion in 'Official Unloved Devices Hit Squad (OUDHS)' started by hroark13, Jun 13, 2016.

  1. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    I misread your post, but to clarify the command does not work with the LOL, what
    Masterchief87 said above is correct
     

    Advertisement

    Masterchief87 likes this.
  2. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    yes
     
    mcasdorph and Masterchief87 like this.
  3. UltimateRoxxs

    UltimateRoxxs Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    159
    Joined:
    May 31, 2015

    May 31, 2015
    159
    20
    38
    The zmax 2 on the art version is the z958, the version straighttalk/Tracfone uses is the z955L, so does this method work on the this version
     
  4. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    IDK
     
  5. mcasdorph

    mcasdorph Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Jul 21, 2012

    Jul 21, 2012
    33
    7
    16
    Really all you can do is try it and see if it works.. You may get temporary root like I did on the z958 or it might stick.
     
  6. DaisFlaque

    DaisFlaque Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,129
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    1,129
    354
    163
    Male
    QualIT Computers LLC. Head Tech. <old new> owner a
    Sector 7 Slums
    @hroark13 Do you have any suggestions? I was hoping to bring a philz or twrp to this device.
     
  7. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,074
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,074
    5,653
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    PhilZ is outdated and is no longer in development past KK
     
  8. DaisFlaque

    DaisFlaque Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,129
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    1,129
    354
    163
    Male
    QualIT Computers LLC. Head Tech. <old new> owner a
    Sector 7 Slums
    Thanks for the information. So TWRP as I said is still possible. Now can anyone tell me why my stock recovery file is not working when I use: dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p21 ... mmcblk0p21 os the location of my recovery on this pos. all I know is the api is at 22 and I had some conflicts with that.. Thanks for letting me know philz is out of date.. now can I get some help?
     
    Erick Toloza likes this.
  9. Masterchief87

    Masterchief87 Android Expert
    Rank:
     #42
    Points:
    533
    Posts:
    2,646
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    2,646
    2,255
    533
    Male
    South Florida
    You might have pushed the recovery.img to the wrong partition. It is best to always use the by-name path like /dev/block/bootdevice/by-name/recovery so that you don't risk bricking your device because of a single typo.
     
    bcrichster likes this.
  10. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,074
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,074
    5,653
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    API 22 is LP, isn't it? That also means 64bit PC system is also required, if ur not there already
     
  11. DaisFlaque

    DaisFlaque Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,129
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    1,129
    354
    163
    Male
    QualIT Computers LLC. Head Tech. <old new> owner a
    Sector 7 Slums
    64bit linux enviroment. :')
     
    bcrichster likes this.
  12. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483

    no, sorry
     
  13. Erick Toloza

    Erick Toloza Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 5, 2016

    Nov 5, 2016
    4
    0
    5
    Male
    My Zte Prestige N9132 got freezed up before i rebooted after kingo root and put in adb "disemmcwp" , Any suggest?
     
  14. mcasdorph

    mcasdorph Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Jul 21, 2012

    Jul 21, 2012
    33
    7
    16
    your suppose to run "reboot disemmcwp" before running Kingo as stated in OP
     
    bcrichster likes this.
  15. Erick Toloza

    Erick Toloza Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 5, 2016

    Nov 5, 2016
    4
    0
    5
    Male
    I did it, I put on adb "reboot disemmcwp" before running Kingo, But now i have a bootloop on my phone, i'm trying to flash it but i don't have the official rom stock of this device, Can anyone send me this rom to download it?
     
  16. DaisFlaque

    DaisFlaque Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,129
    Joined:
    Jan 20, 2012

    Jan 20, 2012
    1,129
    354
    163
    Male
    QualIT Computers LLC. Head Tech. <old new> owner a
    Sector 7 Slums
    I have made some decent progress with this device.
    First off ' reboot disemmcwp ' does NOT work without first rooting device.
    Second you can NOT flash stock rom without a working recovery.
    In which im kinda forced to make for myself. If I succeed. Ill be able to help you out. For now.... my advice...
    Just get a new phone.
     
    bcrichster likes this.
  17. Edd0007

    Edd0007 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    20
    Joined:
    Oct 29, 2016

    Oct 29, 2016
    20
    5
    26
    Male
    Go to your phones manufacturer website .find your model go to support tab ,click on software updates,search for update download file ,download to your pc or SD card and keep it in zip file, boot into recovery and install update.zip from SD card and you'll be back on your phone
     
    #167 Edd0007, Nov 9, 2016
    Last edited: Nov 9, 2016
  18. Edd0007

    Edd0007 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    20
    Joined:
    Oct 29, 2016

    Oct 29, 2016
    20
    5
    26
    Male
    U must install 'busy box meefik" after you root .then run "disemmcwp reboot"
    After that download super su by chainfire..launch it ...it will fail then download super sume 7.3 version and
    Run it....after it finishes restart phone and boom super su access
     
  19. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,074
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,074
    5,653
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Have you successfully Rooted this device?
     
  20. Erick Toloza

    Erick Toloza Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 5, 2016

    Nov 5, 2016
    4
    0
    5
    Male
    Most of the websites i've search the rom stock of this device says that the rom is not available yet, So i don't know what to do...
     
  21. Edd0007

    Edd0007 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    20
    Joined:
    Oct 29, 2016

    Oct 29, 2016
    20
    5
    26
    Male
    click on link above....at zte prestige main page scroll down next to description is a arrow buton click on it , go to support tab,then download software update.zip to external SD card, then insert into bricked phone, boot to recovery mode, and install the update.zip file you just downloaded while in recovery mode..
     
    #171 Edd0007, Nov 11, 2016
    Last edited: Nov 11, 2016
  22. Edd0007

    Edd0007 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    20
    Joined:
    Oct 29, 2016

    Oct 29, 2016
    20
    5
    26
    Male
    Yes
     
    bcrichster likes this.
  23. Erick Toloza

    Erick Toloza Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 5, 2016

    Nov 5, 2016
    4
    0
    5
    Male
    When i click on Software update it just says "Download Software update name and version" and when i click it the page just scroll up automatically... I tried with another model and the software is uploaded, Is like they don't have software update for a ZTE Prestige N9132 because in the page of the Device "Boost Max" there is a software update for that device. I let you 2 screenshots from what i'm saying, Sorry for bad english, I can't speak too much.. Zte Prestige N9132.jpg Zte Boost Max.jpg
     
  24. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    hey im not great at this stuff ive only rooted 1 phone before is there a video or something i can watch?
     
  25. Edd0007

    Edd0007 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    20
    Joined:
    Oct 29, 2016

    Oct 29, 2016
    20
    5
    26
    Male
    Contact zte support thru the phone they will be able to guide you, or give you a direct link to the download..it might even be a typing error on their part .....after that copy it to your SD card and update it thru recovery mode.
     

Share This Page

Loading...