1. Download our Official Android App: Forums for Android!

ZTE Write Protection for ZMAX and other ZTE phones

Discussion in 'Official Unloved Devices Hit Squad (OUDHS)' started by hroark13, Jun 13, 2016.

  1. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
     

    Advertisement

  2. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    some one made a video, and did not credit me for finding this stuff

    I can tell everyone, that is one of the reasons I do not develop any more, and If I ever find a way to disable the WP on the newer phones or anything else like this, I will try to make some type of app to perform it and charge everyone 10 or 20 bucks for the app, or just keep it a secret.
     
  3. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    I WOULD BE CAREFUL DOING THIS WITH THE ZTE PRESTIGE

    IT SEEM THE NEW VERSIONS OF SOME TYPE OF ROOT CHECKING IN IT, AND IF YOU ROOT YOUR PHONE IT WILL NO LONGER BOOT PAST THE ZTE LOGO, EXCEPT IF YOU ARE BOOTING INTO FTM MODE
     
  4. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,074
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,074
    5,653
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Daaamn.. Thanks for the heads up
     
    Jacobtollette and hroark13 like this.
  5. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    im on the z959 grand x3
     
  6. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    So you root with pc first then use terminal to do the reboot and rw?
     
  7. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    this is how I would try it

    Use a spare computer if you have one, KingoRoot is kind of shady, and installs crap apps
    If you do not have a spare computer, do some type of system backup on your computer or use the Windows system restore and make a restore point.

    disable any security apps that came with phone or that you installed on phone
    enable unknown sources on phone
    enable developer options on phone
    enable usb debugging on phone
    hook phone up to computer and install the usb drivers on computer
    obtain a copy of adb and install it on the computer http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979
    open windows command prompt on computer and type

    adb devices

    you should see your device listed there, if not something is wrong and you need to figure out what it is before you continue

    if your device is listed type


    adb reboot disemmcwp

    the phone should reboot at this point, if it does not, then something is not right

    then install KingoRoot on computer and root the phone
     
  8. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    So do i not have to reboot emmcwpenab or do that after root?
     
  9. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    you only do that if you want to re-enable system write protection, most people dont do it
     
    Jacobtollette and Masterchief87 like this.
  10. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483

    so

    No thank you
    you did not like any of my posts
    did not even say whether it worked or not


    I think I am done helping people here
     
    Jacobtollette likes this.
  11. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,074
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,074
    5,653
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Understandable, Sir. Your help has always been wonderful ..but it's only been a cpl hrs, he's probably still trying to get it right or really excited and messing with it. Maybe he got too excited and accidentally erased a wrong file.. [emoji13][emoji92]
     
  12. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    yeah, I think you right on that one, we shall see
     
    bcrichster likes this.
  13. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    Im just now about to try it i dont have internet at my house so i had to go to parents house to use computer sorry if i seem unappreciative but truat me ive been tryingbto root this x3 since it came out so your a huge help even if doesnt work
     
    bcrichster likes this.
  14. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    i downloaded the adb and installed it but nothing is showing up
     
  15. blanco 3d

    blanco 3d Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    3
    0
    15
    Male
    Might be off the rooting topic but I have this phone and the video playback on facebook is horrible it skips to the end have you heard about this or do you know a fix?
     
  16. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483

    no, it was just me being impatient
     
  17. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    describe in full detail, step by step what you have done, dont leave out anything
     
    Jacobtollette and bcrichster like this.
  18. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,074
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,074
    5,653
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    If you are using Win10, there's some settings/boxes in control panel or UEFI somewhere that prevent driver installation until unchecked. Unchecked that box & install the drivers. That box will reset itself upon reboot but drivers will remain installed. FYI
     
    Jacobtollette likes this.
  19. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    I am on win10 I need help I am complely lost right now i feel like an idiot i cant even get kingoroot to download juat keep getting error 500 i have the comand promp ready to reboot but cant get root downloaded on comp do you happen to have a link to a downloaf you know works? I whent to the offivial site and didnt work same error ive been at this for 3-4hrs and im getting mad but i need it rooted lol and help is greatly appreciated and thanks in advanced
     
  20. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #46
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483

    do you want me to connect to your computer with Team Viewer and help you ?
     
    bcrichster likes this.
  21. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,074
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,074
    5,653
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Get your drivers installed first or you'll have a massive trouble getting anything else done at all in Windows. Hence, one of the may reasons to use Linux (no drivers needed). Working with Android in Windows is like using a conversion of a conversion, which obviously doesn't work well since Android is MADE from Linux
     
  22. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    i am no longer in access of a computer and the internet there is way to slow i wish we still had our internet so i could have you help i did the drivers install from the link like i said befor i only rooted an s4 befor and that was very simple im not any good at this mayb i should have whent in the army for computer tech instead of mechanics haha
     
  23. Jacobtollette

    Jacobtollette Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    17
    Joined:
    Nov 15, 2016

    Nov 15, 2016
    17
    1
    26
    Male
    What all drivers is there? I downloaded i think 4 from that one link but i cant find anything is it diffrent for win10?
     
  24. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,074
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,074
    5,653
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Your ZTE drivers are within the actual device that can be accessed when plugging in USB and selecting "install drivers".. After you unchecked that box first
     
  25. Masterchief87

    Masterchief87 Android Expert
    Rank:
     #42
    Points:
    533
    Posts:
    2,646
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    2,646
    2,255
    533
    Male
    South Florida
    Can you get temp root with kingroot? If you can get temp root you'll be able to use the command directly on your phone with a terminal emulator app.
     

Share This Page

Loading...