Anyone Using the Barcode Scanner (ZXing)Support


Last Updated:

  1. FLAWLESSVW

    FLAWLESSVW Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    185
    Likes Received:
    30
    I am trying to use the Barcode Scanner by ZXing Team and just can't seem to get it to scan. The camera doesn't focus that well up close. App itself runs fine and the viewfinder comes up to scan, but it just never seems to catch it (on traditional, old-school 2d barcodes, haven't tried QR codes or whatever).
     

    Advertisement
  2. wyelkins

    wyelkins Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    1,419
    Likes Received:
    438
  3. new optimus

    new optimus Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,199
    Likes Received:
    1,454
    most bar code scanners need an autofocusing camera the prevail is fixed focus.
     
  4. FLAWLESSVW

    FLAWLESSVW Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    185
    Likes Received:
    30
    Ten-four on that guys...thanks!

    I actually skimmed RIGHT past the "Red Laser" post earlier not thinking. I'll give that a shot for sure.
     
  5. xopher425

    xopher425 Member

    Joined:
    Oct 25, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    3
    Tried all the others, they can only do QR codes. Tried Red Laser, and it couldn't scan barcodes either. And when I entered a UPC code manually, it came back with the wrong book.

    Guess I don't need barcodes that badly, although something to help me track my book collection would be great.
     
  6. kevincott

    kevincott Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    1,267
    Likes Received:
    295
    Sorry to hear, for me Red Laser works perfectly on all barcodes. Lighting has to be good and I need a little patience on Red Laser, but it always scans.
     
  7. gew4ever

    gew4ever New Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I want to refresh the screen just after I have results of scanning (for example after 3 seconds).I don't want to have to press the back button in case to refresh the screen and scan again.
    can you please help me?
    thank you
     
  8. drnick2

    drnick2 New Member

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Happy Holidays, at the android market, when I try to download this app it says it is not compatible, how does one make their prevail compatible with this program, thanks for your help.
     
  9. new optimus

    new optimus Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,199
    Likes Received:
    1,454
    I hope by now you have found your answer but in case you have not here goes.

    You download it on your pc google it. Then transfer it to your sdcard and install it with a file manager, astro, myfiles, what ever you have.
     
  10. Telecommando

    Telecommando Active Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    15
    I stuck a cheap plastic lens between my phone and its silicone case and was able to focus on barcodes in the 3-6" range. I think the lens came out of a disposable camera.
     
    silicawood likes this.

Share This Page

Loading...