Can't access SD card


Last Updated:

  1. ctmay4

    ctmay4 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    This morning I started seeing errors about the SD card not being available. I checked under setting and sure enough it wasn't available. It worked perfectly yesterday. The first thing I thought of was that the card went bad since I bought a 16GB one off eBay. So I shut down and replaced the SD card with the 8GB one it came with. No change. The phone just doesn't recognize an SD card anymore.

    Anyone else seen this? Not even sure what to do now.
     

    Advertisement
  2. pwnst*r

    pwnst*r Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    912
    Likes Received:
    206
    Try the 8GB in a multi card reader first. If still unreadable, format it and try again. Note that of course formatting removes all data from the card.

    Not a fan of generic SD cards, so can't suggest anything for that.
     
  3. Munnarg

    Munnarg Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    229
    Likes Received:
    29
    This has been happening to me since last night as well. It unmounts and then remounts in read only status.
     
  4. sheryip

    sheryip Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    do you have it set on charge only when you have the usb plugged in
     
  5. Munnarg

    Munnarg Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    229
    Likes Received:
    29
    It's not plugged into anything lol.
     
  6. Shawnz

    Shawnz Well-Known Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    373
    Likes Received:
    38
    mine did this once. I re-seated the card and it's been fine since.
     
  7. pwnst*r

    pwnst*r Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    912
    Likes Received:
    206
    For those having the issue, please state whether you're using the stock card, generic, or other.
     
  8. Shawnz

    Shawnz Well-Known Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    373
    Likes Received:
    38
  9. ctmay4

    ctmay4 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Update on this. After switching back and forth between stock card and the 16GB one, I had given up. To be clear, this is not the case of not being readable by the PC. The phone stop recognizing it. I figured I was off to get a replacement.

    An hour later I checked the phone and it worked again. I was in the car and playing music off the card so all seemed good. I got home and looked again and realized it was not recognizable again.

    Right now it is reading it again so I am backing up the data to the PC and then formatting the card. I will report back after that and let everyone know whether it helps.
     
  10. ctmay4

    ctmay4 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
  11. Shawnz

    Shawnz Well-Known Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    373
    Likes Received:
    38
    I honesty don't know enough to say for sure, but it looks like plain 'ol ADB to me (Android SDK).
     
  12. Crodley

    Crodley Well-Known Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    340
    Likes Received:
    67
  13. Drewray

    Drewray Active Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    5
    Review this thread, it may help:

    http://androidforums.com/support-troubleshooting-evo-4g/141369-how-fix-froyo.html
     

Share This Page

Loading...