Debranding Your Xperia X10Support


Last Updated:

  1. SuperMuna

    SuperMuna Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    just want to let everyone know, that you can now debrand your phone.

    therefore, you'll get the generic firmware, so if there are any updates available for X10, you'll be able to update it immediately, rather than waiting for your carrier.

    it should be noted that it is not yet confirmed that if you debrand your phone, it will also make the phone sim free.

    Debrand.
     

    Advertisement
  2. daviddakota

    daviddakota Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    The X10 on Orange doesn't seem to have any Orange software on - other than a wallpaper (i'm using my old SIM, however)... Do we think this is branded?
     
  3. snvyas

    snvyas Active Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Will debranding it cause me to lose Mediascape or Timescape? I am contemplating buying a Rogers one for use on ATT but willing to wait for an unlocked/unbranded one if I lose either one of those apps...
     
  4. SuperMuna

    SuperMuna Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    no, you wont lose timescape and mediascape. debranding is mainly for removing any software crap your carrier has installed in the phone and using the firmware the manufacturer originally installed. also you wont have to wait for your carrier to send you firmware upgrades, which usually take long, you can easily update to the latest firmware as soon as it is released.
     
  5. daviddakota

    daviddakota Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Has anyone successfully tried this?
     
  6. Smg

    Smg Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    302
    Likes Received:
    38
    My X10 from Orange UK did'nt have any Branding inside or out not even a Wallpaper or startup screen its like a unlocked phone :D
     
  7. SuperMuna

    SuperMuna Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    go to settings, about phone, and check your build number, if its R1FA016 then it is unbranded, if it is R1FA014, then it is branded by orange.
     
  8. SuperMuna

    SuperMuna Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    I did mine last night. worked perfectly. very easy to do.
     
  9. Smg

    Smg Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    302
    Likes Received:
    38
    Well it is R1FA014 but i still don't know where the branding is lol
     
  10. daviddakota

    daviddakota Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    The only noticable branding I had was a wallpaper (not even set though) and some bookmarks in the browser; and I have that build number. I don't have Orange Maps (thankfully).
     
  11. daviddakota

    daviddakota Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Does the debrand unlock your phone?
     
  12. SuperMuna

    SuperMuna Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
  13. duarab

    duarab Active Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Has t-mobile uk x10 got any branding/software on that we dont need? Whats all the moxier stuff thats on it?
     
  14. visitador02

    visitador02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    45
    Likes Received:
    4
    Just a note of caution from reading XDA. Someone reported that after debranding Rogers X10a, he could not get some apps from the market. The theory being that the firmware has not been whitelisted by Google.

    @Duara: Moxier apps are for used to sync with Microsoft exchange servers. It is helpful if you are working for a company using that system.
     
  15. airplaneman

    airplaneman Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    1
    Issues from debranding Rogers X10a's eh? I think I'll stay branded for a while until those issues get resolved.

    Will debranding get rid of all that moxier stuff? I'm never going to use it and it takes up 4 icons on my app screen, which is quite a lot IMO.

    Also, does debranding void the warranty?
     
  16. Blue1k

    Blue1k Well-Known Member

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Messages:
    608
    Likes Received:
    190
    I have the X10a Rogers and yes certain apps are no longer there in Market but that was only a few (Sportacular, Tapatalk)

    Debranding does not remove Moxier
     
  17. saltorio

    saltorio Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    264
    Likes Received:
    17
    Hmm... losing Tapatalk would suck, especially since I purchased the pro version.

    Sounds like I'm definitely going to hold off on debranding.

    - sent from my Xperia X10 using Tapatalk Pro.
     
  18. geet

    geet New Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    hi guys. i successfully debranded my rogers x10a to a generic x10a firmware. but for some reason i cant seem to update it to R1FA016. both ota and sony update software keeps telling me that my phone has the latest software. i was wondering if any1 faced similar issues and if there is a solution to this problem.
    i have the latest version of SEUS and PC Companion

    thx
     
  19. Blue1k

    Blue1k Well-Known Member

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Messages:
    608
    Likes Received:
    190
    There is no 16 version yet for the X10a Rom. Only for the X10i.

    Hopefully comes soon.

    Sent from my X10a using Tapatalk
     
  20. arreybarachel1

    arreybarachel1 New Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Can you forward the link to download the Rom for x10i and how to install? I am tmobile USA
    Thanks


     
  21. cviewmaster

    cviewmaster New Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi mine is on three but is still R1FA014 so I think it just tells you it is locked but not who too!:eek::eek:
     
  22. bhal92

    bhal92 Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    debranded the t mobile firmware to 16 a few days ago not really any noticeable improvements, some people have been saying that audio has improved drasticly havent noticed it at all ive im gonna be honest battery is not any better so, id recommend just waiting for the moment if you dont know what your doing if not Esato has a good tutorial
     
  23. BingoRingo

    BingoRingo Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    399
    Likes Received:
    54
    I just did it tonight on my X10a Rogers, I had troubles with Google Sync (GMAIL) and Facebook, turned out I forgot to set the APN.

    For future reference, and it's been posted somewhere else here, this is the info you need to enter:

    Rogers APN Configuration for Android Phones : ~Revo Fora~

    For Internet Access/Texting

    Name
    Rogers
    APN
    internet.com
    Username
    wapuser1
    Password
    wap
    MCC
    302 (should already be filled in)
    MNC
    either 720 or 72 depending on your SIM card (should already be filled in)
    Leave all other settings blank.

    All the other settings should work if you select Rogers as your carrier, this is for internet only.
     
  24. sean48

    sean48 Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    hey i also have a rogers branded x10a. i was wondering were u able to get 026 after debranding? cuz thats the only reason im thinking of debranding my phone. also, does this way of debranding allow you to go back to the rogers branded just incase i need to use warranty? thanks
     
  25. BingoRingo

    BingoRingo Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    399
    Likes Received:
    54
    No, I think the 026 update is only available for X10i, not X10a. There is a way to do it I saw this on another forum, but it looked complicated and it increased the risk of bricking your phone.

    As for getting back to Rogers, did you make a backup of the two files before you debranded? I did, if you want them I could send them to you. I assume doing the same steps but replacing the generic firmware by the Rogers firmware would probably work, although I saw one comment that it could not be done.
     

Share This Page

Loading...