First Time Rooter, Already Borked


Last Updated:

  1. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    So, I've been following these instructions to a T.
    Everything was fine until step #7. I couldn't find a superpermissions icon, on the applications page of the phone.
    On the cmd line, instead of a # sign, I get a $ sign.
    I thought I brazen it out, typed in "su", cmd responded with, "permission denied".

    What should I do, folks?
     

    Advertisement
  2. jwpilly

    jwpilly Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    232
    Likes Received:
    30
    Did you happen to read the big red bold part at the beginning of the post? Sounds like you have a .6 at the end of your build number, and not the necessary .5.
     
  3. jwpilly

    jwpilly Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    232
    Likes Received:
    30
    permazorch likes this.
  4. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    I did, in fact, read the bold red writing at the beginning and at step 7 of the instructions. My build is 2.39.591.1, no '6's. I'll try the one click method, thanks.
     
  5. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    The root method you linked is ONLY for build 2.27.651.5. So, 2.39.591.1 would not work with this method.

    To confirm, you have the SPRINT CDMA Hero or do you have one for another carrier?
     
    permazorch likes this.
  6. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    I have CREDO hero, they use Sprint tubes.
     
  7. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Okay. I used the one-step root trick from jwpilly. Can I/should I regroup with the version of rooting I initially tried?
     
  8. Nickelking

    Nickelking Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    permazorch likes this.
  9. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Went ahead and used the manual guide from the long-form guide. Did a nandroid recovery. Patched the exploit, though I'm not sure if that's necessary. Now, I am ready to install some custom rom, yes? Cyanogen, perhaps?
     
  10. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    Fresh 2.3.3 for sure.q
     
    permazorch likes this.
  11. Gatr

    Gatr Active Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    I am using Fresh 2.4...
    love his work....
    I may be afanboy...just sayin
    lol
    Gatr
     
    permazorch likes this.
  12. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    Silly question, but will those ROMs work on a NON-Sprint CDMA Hero???
     
  13. Gatr

    Gatr Active Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    Kelmer if you mean Fresh... I have no idea...
    Gatr
     
  14. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    I mean ANY of the Sprint based ROMs, I was under the impression they wouldn't work :confused:
     
    permazorch likes this.
  15. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    So, I think I rooted my phone, and I hope correctly.
    What should my next step be, pray tell?
    I see some folks have a rom manager. Recommendations? I also see praise for the Fresh stuff. What is the most stable version?
    I'm looking to wireless tether and extend my battery life. Besides those two desires, I'm pretty well satisfied with the CDMA Hero, as is, though I still haven't really gotten used to the key-entry methodology, know what I mean?

    There is just SO MUCH out here, I'm a bit lost.

    Thanks to those replying. I appreciate it!
    Yours, in trepidation, permazorch.
     
  16. Nickelking

    Nickelking Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    I've used fresh, darch and am currently using ZenEXP with no problems on a CREDO CDMA Hero. haven't had issues with any. for the latest version of ZenEXP though I did have to change my kernel.
     
    permazorch likes this.
  17. Nickelking

    Nickelking Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4
    Permazorch: I'd suggest you first off download appbrain so you have an offline record of the apps you like then just play with the various ROMs to find what you like.

    In case you aren't aware deodex = more visual customization options, and odex = slightly faster speed. Just so you can decide what rom is best for you.
     
    permazorch likes this.
  18. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Gonna try the fresh, hope this doesn't become too addictive.
     
  19. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Okay. I thought I was rooted. Still don't REALLY know. I was going to try a reboot recovery through the command line so I could wipe and install fresh. I can't make any progress through the command line. I get, "not recognized as an internal or external command".

    What now?
     
  20. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    I am lost.
    I don't know what to do. I've been trying to follow instructions, but I've hit a wall and I am scared.

    Will some person please, please, please walk me through this?
     
  21. roudykreationz

    roudykreationz New Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    i need help rooting.. i cant seem to make my phone to root.. im stuck.. n it sucks
     
  22. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    So, I was completely stuck because I couldn't make myself try and change anything EXCEPT by using the command line (In the Beginning was The Command Line). That was a MISTAKE.

    I had to get it through my thick head that I could reboot into recovery by powering off and holding the home button down while repowering back on.
    I made a nandroid backup. I wiped the data. I could NOT wipe the dalvik. When I tried, phone rebutted with, ERROR: RUN 'WIPE DALVIK' VIA ADB!
    I flashed the rom (fresh 2.4) and all seems well.

    @roudykreationz: I've just gone through this minor ordeal, and I'd be happy to try and help you. What exact phone are you using, and where are you in the process of rooting?
     
  23. permazorch

    permazorch Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Just charged phone to 100%, booted into recovery and wiped battery stats. Now rebooting, and I'll let the phone run out of juice and completely die at 0%. Next, I'll charge it back to 100% (and keep the phone on the charger the whole time, while charging).
     
  24. woowoowooty

    woowoowooty New Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I am having trouble rooting as well. It is driving me crazy and I want to give up but I really need to root it and remove some of the apps cell south put on the phone. My phone hasn't been acting right and was told I need a minimum amount of memory on the phone for it to work properly. I have deleted all of the apps I could and still don't have enough memory. Every time I think I am ready to root, the htc sync won't connect to my phone and I am back to square one. HELP !!!!!!!!!!
     
  25. Nickelking

    Nickelking Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    4

Share This Page

Loading...