Support Not receiving MMS

Discussion in 'Android Devices' started by Mostly Harmless, Jul 7, 2010.

  1. Mostly Harmless

    Mostly Harmless Well-Known Member
    Contributor
    163

    Apr 15, 2010
    1,523
    264
    163
    Engineer
    New York
    I am currently using Handcent SMS and lately I haven't been receiving any MMS's that are being sent to me. Is this a phone issue or should I contact At&t?
     

    Advertisement
  2. Rusty

    Rusty Well-Known Member
    143

    Jan 21, 2010
    1,635
    192
    143
    Pompey, UK
    I'd have thought it's AT&T's fault.
     
  3. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    VIP Member
    323

    Jan 20, 2010
    9,814
    2,183
    323
    Where the Sakura grows
    Is handscent Froyo compatible? If not, it could be an app issue.
     
  4. Mostly Harmless

    Mostly Harmless Well-Known Member
    Contributor
    163

    Apr 15, 2010
    1,523
    264
    163
    Engineer
    New York
    So I have been on the phone with At&t multiple times and they have told me that there systems is working and everything should work and that something might be wrongw with my phone.

    If I send a picture to myself I receive it, but I have asked a friend with an Iphone to send me a picture and I don't get it, and I asked someone running a BB on verizon and I don't get. Anyone have any suggestions? I am wondering if this happened after I upgrade to froyo.
     
  5. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    VIP Member
    323

    Jan 20, 2010
    9,814
    2,183
    323
    Where the Sakura grows
    Try uninstalling Handcent and see if you can still get the pictures/SMS. Sounds like it's Handcent. If the error still presist with stock SMS, do a factory reset.
     
  6. Mostly Harmless

    Mostly Harmless Well-Known Member
    Contributor
    163

    Apr 15, 2010
    1,523
    264
    163
    Engineer
    New York
    I think I found the issue! Can someone please go to settings->Wireless & network settings->Mobile networks->Access Point Names->*Click on your APN*-> and tell me what it says under MMS Port?

    Mine currently says <Not Set> and that might be the problem.
     
  7. jekyll36

    jekyll36 Member
    6

    Jul 7, 2010
    5
    1
    6
    uk
    mine says <not set> aswell.. try the stock only.. can you send pictures ok?
     
    Mostly Harmless likes this.
  8. ranger391

    ranger391 New Member
    6

    May 21, 2010
    2
    1
    6
    Wisconsin
    My MMS port is set to 80

    Scott...
    N1/AT&T
     
    Mostly Harmless likes this.
  9. Mostly Harmless

    Mostly Harmless Well-Known Member
    Contributor
    163

    Apr 15, 2010
    1,523
    264
    163
    Engineer
    New York
    Thanks for the responses guys. The google tech support tried another setting for the proxy and port and nothing worked. Very frustrating. I did have a bunch of people text me pictures and the results were a bit confusing:

    1. Nothing from At&t came through (this was coming from an iphone 4)
    2. If a picture was sent alone on a verizon phone (BB Tour) it wouldn't come through, it did come through a few times if text was also with the picture message.
    3. Pictures from t-mobile (BB curve, old one) came through.
    4. At&t tech sent a picture which came through 10 minutes later, another At&t tech sent a picture and it came through as a "play" around which when pressed would play a black screen for a few seconds.

    Also, Roze, the tech had me clear out some caches from messaging app, he even had me uninstall Handcent and then told me to install it to try it, nothing worked.
     
  10. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    VIP Member
    323

    Jan 20, 2010
    9,814
    2,183
    323
    Where the Sakura grows
    Have you tried a factory reset on the phone?
     
  11. Mostly Harmless

    Mostly Harmless Well-Known Member
    Contributor
    163

    Apr 15, 2010
    1,523
    264
    163
    Engineer
    New York

    The better question is how many factory resets I have done on the phone :D, the answer is probably 3 in the past two days.
     
  12. the co0kie

    the co0kie Well-Known Member
    16

    May 14, 2010
    94
    5
    16
    Male
    Sales / Student
    New Milford,CT
    checked my port... is was se to "not set" and i dobnt get mms
     
  13. karicatlover16

    karicatlover16 New Member
    5

    Dec 23, 2011
    3
    0
    5
    Waitress
    Canada
    i'm from Canada - my bff was on Koodo with a LG Optimus One, my boyfriend on Telus wit a Samsung Galaxy Fascinate and I have an iPhone 4 on Telus.
    Best friend couldn't send/recieve pictures from anyone, boyfriend and I can't send/recieve pictures from eachother?
     
Tags:

Share This Page

Loading...