Simpleroot OTA 1.47.651.1 Edition


Last Updated:

  1. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13

    Advertisement
    AndremG, gregsmith59 and doriansoto like this.
  2. mpike78

    mpike78 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    trying to dl this at work, and cannot access megaupload. anyone have another dl link i can use?
     
  3. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    I rooted through the manual method. Try asking over at xda?

    If you aren't a member over there, it's well worth it. They are pretty much the main source for where I find my rooting info, ROMs, troubleshooting, etc.
     
  4. mpike78

    mpike78 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    tried the manual method already, put it back to stock as my 4g stopped working and phone was just overall acting funny, now i want to try this method. already a member over there ill trying posting over there.
     
  5. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    This method isn't any different than that one. It is just easier for people not comfortable with adb.
     
  6. mpike78

    mpike78 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    maybe it was the rom, searching for roms is a JOKE. anyone know which roms work the best with the new OTA rooted that has working 4g, wifi, better battery life etc?
     
  7. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    I rooted, installed Unrevoked, then installed ROM Manager. ROM Manager downloaded Fresh 0.5.3 for me and it's able to flash both Clockwork and Amon RA recoveries. There are a couple other ROMs you can get with the free ROM Manager, like older releases of Damage Control or Buggy Beast.
     
    jkmbaum likes this.
  8. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    Bugless Beast*

    Freudian slip?
     
  9. mpike78

    mpike78 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    does fresh 0.5.3 offer 4g out of the box or do i need to do that crazy mac hacking crap like with damagecontrol? reason why im asking is ive already done searching on this but there are soooo many different threads with soooo many different answers its kinda of ridiculous. i just want one place where i can read about the most updated roms for evo and what they contain or not contain.
     
  10. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    it worked pretty much out of the box for me.

    I downgraded, flashed Fresh, and then updated with the newest radios.
     
  11. bishaudio

    bishaudio Well-Known Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Will this simpleroot method work with the MacOS, or do I really need the .net framework?
     
  12. mpike78

    mpike78 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    rooted using simple root, flashed with fresh 0.5.3 then flashed the 45fps JIT working great at 1037ghz. can someone tell me do i need to leave the pc36.zip everytime i want to flash a new rom im going to have to wait for it to run through its process before i can get to the recovery method.
     
  13. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    Nope delete it. PC36IMG.zip is just to write over the recovery and HBOOT and ROM that one time.

    If you want to reboot into recovery either:
    1) use 'adb reboot recovery'
    2) Reboot into recovery from ROM Manager
    3) Hold volume down + power till HBOOT comes up and select Recovery
     
  14. raqball

    raqball Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    523
    Likes Received:
    155
    Yes you need .NET to go this route...
     
  15. MDbandit

    MDbandit Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    209
    Likes Received:
    6
    so the last step, you HAVE to flash some type of custom rom? cant just root this way and stay stock?
     
  16. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    find a rooted stock or else you won't have root.... thats the point of all of this.
     
  17. MDbandit

    MDbandit Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    209
    Likes Received:
    6
    That root method just takes you back to older release
    I want the newest OTA with the new radio and wifi
    this simple root wont achieve that (not automatically at least)

    What the best route to root with the latest 1.47 applied and then just get root?
     
  18. gx1400

    gx1400 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    13
    As of right now there isn't a new unrevoked or partial root, which is what it sounds like you're looking for. So either root by flashing a ROM or stick with what you have now.
     
  19. stoli412

    stoli412 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    7
  20. AndremG

    AndremG Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    4
    Ok... rooting noob here, but I've been doing some research and think I have the process figured out (in theory anyway). I'm looking forward to trying this and flashing Fresh 5.3 when I"m done.

    See if I got this right: I can do Simpleroot to get back to a old, rooted version of the software with NAND access, flash a custom ROM (no rooted stock 1.47 etc ROM available) and then update my radios.

    What I'm confused about is ... if, when and how should I perform any backups? I hear about Titanium backup, but doesn't that require root? If I don't backup then I lose all my data (music, emails, pics, etc). I lose setting and such with the data wipe anyway, right? So, if I have my SD card copied to my PC, why do I need to backup? Is there any other info that I lose that I can't get back from my SD file on my PC?

    I guess I'm just a little mixed up about the order of this process.
     
  21. mpike78

    mpike78 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    i just did a nandroid backup, that way if my rom goes south or i screw something up i can restore on the go. same thing i did with my nexus when i had it.
     
  22. Tyzing

    Tyzing Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    2
    ===============================================================
    ===============================================================
    Simple Root 1.47.651.1 OTA Edition
    ===============================================================
    ===============================================================
    ===============================================================
    Pushing files, PLEASE WAIT!.....
    ===============================================================
    * daemon not running. starting it now *
    * daemon started successfully *
    failed to copy 'flash_image' to '/sdcard/flash_image': Permission denied
    failed to copy 'mtd-eng.img' to '/sdcard/mtd-eng.img': Permission denied
    failed to copy 'part1' to '/sdcard/part1': Permission denied
    failed to copy 'part2' to '/sdcard/part2': Permission denied
    failed to copy 'part3' to '/sdcard/part3': Permission denied



    EVERY FREAKING TIME! What am I doing wrong?????
     
  23. mpike78

    mpike78 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    are you in charge only mode and have usb debugger checked?

     
  24. Tyzing

    Tyzing Active Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    2
    Yes, Charge only...debugged checked...rebooted PC & Evo.....



    However, even though I'm in "Charge only" I can still access from "my computer" which makes me wonder if that's the problem....wouldnt it not come up if it's in charge only?
     
  25. mpike78

    mpike78 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    you shouldnt be able to access your phones sd card through your pc if your in charge only.
     

Share This Page

Loading...