General X2 wont charge while using nav.

Discussion in 'Android Devices' started by huffman6977, Jun 1, 2012.

  1. huffman6977

    huffman6977 Well-Known Member
    36

    Jun 3, 2010
    191
    2
    36
    X2 wont charge while using nav. Plugged it in while fully charged, it said it was charging but after a 2 hour trip pulled it off the charger and exited google nav and pkone was down to 20%. Im on 2.4 stock rom
     

    Advertisement

  2. coolpoete

    coolpoete Well-Known Member
    73

    May 21, 2011
    332
    57
    73
    Alabama
    Does it charge when you are not using NAV? Do you think it could be the cable? Try a different one and see what happens. I would also maybe suggest pulling the battery out for a few secs and putting it back in and see if it makes any difference.
     
  3. huffman6977

    huffman6977 Well-Known Member
    36

    Jun 3, 2010
    191
    2
    36
    It charges fine with the cable.
     
  4. themib

    themib Well-Known Member
    103

    charger may not be strong enough, to keep up
    gps, nav, and screen on takes alot of power
     
  5. coolpoete

    coolpoete Well-Known Member
    73

    May 21, 2011
    332
    57
    73
    Alabama
    That's a possibility.. if the charger is generic/off-brand it may not be supplying enough voltage. I've used my nav in the car with a Verizon-bought rapid charger and it works just fine.
     
  6. wharpig

    wharpig Well-Known Member
    16

    Jul 27, 2010
    79
    2
    16
    PC Analyst
    Ohio
    That would be my first thought...it might charge without anything running but using the GPS can drain a battery quickly!

    Try a new cable, some of these cheap cables dont have the same voltage as the ones that come with the phone/through Verizon. I still always buy the no name brands and have always had good luck...I beleive the one in my car is going to 4 years old now and I got it for $6 from amazon:)
     

Share This Page

Loading...