1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips CAMERA APP: I now open it with a long press on the "search button".

Discussion in 'Android Devices' started by stronggeek, May 27, 2011.

  1. stronggeek

    stronggeek Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    May 8, 2010

    May 8, 2010
    15
    3
    16
    Personal Trainer
    From the 215 to the Magic City
    I Mapped the long search button with the app Quick Launch by magouyaware
    for .99
    on the market to take me to the camera app. I just wanted a quick
    way to get to the camera app no matter what screen I was on or app I was in.
    I don't mind pressing the on screen button to take a shot once I get there, but
    I'd like to get there in a hurry. Should I have had to go this route? Maybe not.
    Did it solve my issue? Yes. Just wanted to share and I do realize this "work
    around" won't please everyone. :)

    PS. I still on occasion attempt to press the camera button that's present on the
    X (which I passed on to my son), but not the X2! LOLS!

    Edited: Grammar
     

    Advertisement

  2. fastpicker89

    fastpicker89 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    171
    Joined:
    Mar 6, 2011

    Mar 6, 2011
    171
    11
    38
    Nice! I wish Launcher Pro could do this. I'd rather not have to pay for that capability, but I do want it...
     
  3. esmith818

    esmith818 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    691
    Joined:
    Nov 15, 2009

    Nov 15, 2009
    691
    316
    113
    Web to Print Content Developer
    NC
    I did something similar without paying a dime. Go into Settings>Applications and click on the last option "Double tap home launch". I use this to start up the camera. ;)
     
  4. stronggeek

    stronggeek Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    May 8, 2010

    May 8, 2010
    15
    3
    16
    Personal Trainer
    From the 215 to the Magic City
    Great tip for those that are either unaware of the option and/or don't
    already associate the double tap with another app or service.

    In my case I already am and I already do and therefore needed/wanted the
    ability to assign the long press on the search button to the camera since I
    wasn't using it for anything in particular. ;)
     
  5. fastpicker89

    fastpicker89 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    171
    Joined:
    Mar 6, 2011

    Mar 6, 2011
    171
    11
    38
    Pure sex. As an android n00b, that helps greatly. Thanks!
     
  6. ZeroOveride

    ZeroOveride Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    64
    3
    16
    New York
    Being a previous iPhone user, I never got used to the fact of having a physical button so I just use the on screen ones.
     
  7. Bigguyoak

    Bigguyoak Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    10
    1
    16
    I just set the applications options to double tap for camera, and nothing happens when I double tap.
    What am I missing? Seems simple enough, but nothing.

    Thanks,
    Oak
     
  8. arparaspolo

    arparaspolo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    409
    Joined:
    Oct 11, 2010

    My double tap is set to launch my music as that is the most used feature on my phone. I hate that they took the hard camera button away. Stupid. I have set one of my dock apps to my camera that way I always have quick access to it. I am using ADW Launcher but you can also do that with stock. Just long press any of the dock bar apps except the app drawer and replace with the camera or video camera app. I wish there was a camera setting to tap anywhere to take a picture. When taking self pictures it is hard to get that little icon. :mad:
     
  9. bolski

    bolski Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    314
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    314
    73
    63
    Male
    IT Architect/Developer
    I use Go Launcher and it has a swipe up and down option. Swipe down is currently set to toggle the status bar. I set swipe up to launch the camera.
     

Share This Page

Loading...