1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support gt-p5100 crashes all over the place

Discussion in 'Android Devices' started by magicbee, Jul 22, 2013.

  1. magicbee

    magicbee Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 5, 2012

    Aug 5, 2012
    2
    0
    5
    1.) Model Number GT-P5100
    2.) Firmware Version not sure what this is
    3.) Baseband Version P5100XXLE4
    4.) Kernel Version 3.08-694194-user
    dpi@dell165 #1
    SMP preempt Fri Jun 20:25:40 KST 2012
    5.) Build Number IMM76D.P5100XWBLF1

    ANDROID VERSION 4.0.4

    UNLOCKED

    Had this under a year; works great but
    1. last week the screen started to flicker when scrolling. I think this may be a totally diffrent issue to the next one.
    2. it keeps crashing. cannot put anything into any browser address bar- tried three different browsers. Programme just shuts down, saying Unfortunately, (programme) has stopped.I go OK but then: ' Unfortunately Market Feedback Agent has stopped'.
    It does this also when trying to enter a new appointment in Planner, contacts , or when in g-mail through the App- replying/forwarding.
    When in a browser I can use the browser to Google/gmail as long as I don't enter the address bar. Clicking to make a bookmark- this is also in an address bar- has the same result.

    Having scoured the internet I have tried several remedies- clearing caches, disabling anti virus (Avast), uninstalling recently installed apps but all to no avail.
    I don't understand Android architecture but perhaps somehow some internal service has got corrupted.
    Do I do a factory reset, or upgrade to Jelly Bean? Might as well do that.
    At the moment the Tab is unrooted.
    What a pain!
     

    Advertisement

  2. thequeenscheese

    thequeenscheese Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    769
    Joined:
    Nov 8, 2010

    Nov 8, 2010
    769
    24
    63
    id do a factory reset - dont forget to save your pics etc, then reset and use kies to update..
     
    magicbee likes this.
  3. magicbee

    magicbee Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 5, 2012

    Aug 5, 2012
    2
    0
    5
    Thanks, that worked but I'd wish I knew why it went wrong.
    I've upgraded to JB too.
     
  4. thequeenscheese

    thequeenscheese Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    769
    Joined:
    Nov 8, 2010

    Nov 8, 2010
    769
    24
    63

Share This Page

Loading...