1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Help me please

Discussion in 'Android Devices' started by pitcha44, Oct 4, 2009.

  1. pitcha44

    pitcha44 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 4, 2009

    Oct 4, 2009
    10
    0
    15
    Hi guys ive just moved from nokia to a t-mobile G2 (htc hero) i luv it and hate it. I carnt seem to be able to find the radio i hate the way the sms is set up were i have to in put the number and not just type the name i want so i have to go into contacts and do it through there :mad: but the main thing is how do i put apps on the phone. i have downloaded ringdroid and co-pilot 8 and put them on the sd card but how do i find them in the phone and get them to run. the only thing i can do at the mo is put music into the folder on the sd card and it plays fine. please help guys as if i dont get on with this phone over the next few days it goin back :(
     

    Advertisement

  2. brigsteer

    brigsteer Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Oct 1, 2009

    Oct 1, 2009
    29
    2
    16
    Accrington UK
    There are thousands of apps to download and install on the Android marketplace. Press the little icon to the left of the 'Phone' on the homescreen to take yourself to the standard android view and load up the marketplace. You should find something from there.
     
  3. pitcha44

    pitcha44 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 4, 2009

    Oct 4, 2009
    10
    0
    15
    cheers ive just gone on and got ringdroid and thats workin cheers :)
     
  4. albatri

    albatri Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Aug 28, 2009

    Aug 28, 2009
    35
    1
    16
    London
    In answer to your point about text messaging, you don't need to put the number in. When you go into 'compose message', touch on the 'to' box at the top, then just hit the first few letters of the contact you want on the keyboard and it shows you relevant people from your people list.
     
  5. pitcha44

    pitcha44 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 4, 2009

    Oct 4, 2009
    10
    0
    15
    does not work on mine.
    for instant i type in wife and the number i get is 9433 :mad:
     
  6. jimeller

    jimeller Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    409
    Joined:
    Aug 6, 2009

    Aug 6, 2009
    409
    23
    38
    East Riding
    just type in the first 2 letters of wife. that works for me
     
  7. pitcha44

    pitcha44 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 4, 2009

    Oct 4, 2009
    10
    0
    15
    Bloody thing still not doin it. if i type 1 2 3 or 4 letters still nothing
     
  8. JoeC

    JoeC Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    216
    Joined:
    Sep 23, 2009

    Sep 23, 2009
    216
    1
    36
    San Diego, CA, USA
    Remember that Android forces multitap mode to select contacts. So, if you use the numeric keypad, you would have to correctly enter w, i, etc. using multitap.

    For example, "wife" would be: 9-4-4-4-3-3-3-3-3
     
  9. G8D

    G8D Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    61
    Posts:
    533
    Joined:
    Sep 2, 2009

    Sep 2, 2009
    533
    4
    61
    This is wrong, at least in my experience.
     
  10. pitcha44

    pitcha44 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 4, 2009

    Oct 4, 2009
    10
    0
    15
    single tap multi tap triple tap still no go with it. ill have to get used to goin into contacs to send a text :(
     
  11. albatri

    albatri Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Aug 28, 2009

    Aug 28, 2009
    35
    1
    16
    London
    How very strange. Contact HTC and see if it's a known issue.
     
  12. kabbie_mcfeely

    kabbie_mcfeely Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    61
    Posts:
    547
    Joined:
    Jan 14, 2009

    Jan 14, 2009
    547
    6
    61
    Just wondering if the hero has a different setup from the G1 ?

    On the G1 there is a screen in messaging that shows who and last text you sent/received. Once you send/receive a text you can just tap that list and text.

    Might keep you from having to goto contacts each time.
     
  13. Slug

    Slug Check six!
    Moderator
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,551
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,551
    16,993
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    What keyboard type do you have set (Settings - Locale & text - Touch Input)? I think if you use one of the QWERTY type with text prediction on it'll work as desired. It certainly does for me.
     
Tags:

Share This Page

Loading...