1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General One touch dialing....

Discussion in 'Android Devices' started by chris4x4, Nov 11, 2011.

  1. chris4x4

    chris4x4 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #256
    Points:
    93
    Posts:
    570
    Joined:
    Jan 7, 2011

    Jan 7, 2011
    570
    148
    93
    Arizona
    Is there a way to have your contacts on the home screen, and allow for one touch dialing on the new Droid RAZR?
     

    Advertisement

  2. boscoj

    boscoj Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Nov 11, 2011

    Nov 11, 2011
    6
    0
    5
    Menlo Park, CA
    mine came with a "Add Favorite Contacts" bar at the top . . . like this image

    [​IMG]
     
  3. dave1812

    dave1812 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    732
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    732
    112
    93
    Male
    ret
    San Jose, CA

    add shortcut to homescreen: application, direct dial, choose contact.

    EDIT: I was wrong. I should have said : Shortcut, Direct Dial, choose contact. (that's how it works on the Bionic for ONE touch dialing from the homescreen)
     
    chris4x4 likes this.
  4. chris4x4

    chris4x4 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #256
    Points:
    93
    Posts:
    570
    Joined:
    Jan 7, 2011

    Jan 7, 2011
    570
    148
    93
    Arizona
    Ok....I saw that at the store.


    Does this allow to have the pic of the contact on teh home screen, and when touched, it auto dials them?
     
  5. dave1812

    dave1812 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    732
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    732
    112
    93
    Male
    ret
    San Jose, CA
    of course.
     
  6. chris4x4

    chris4x4 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #256
    Points:
    93
    Posts:
    570
    Joined:
    Jan 7, 2011

    Jan 7, 2011
    570
    148
    93
    Arizona
    Thanks Dave!
     
  7. destms

    destms Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Nov 12, 2011

    Nov 12, 2011
    6
    0
    5
    i do not see direct dial as an option within appliations - how can i assign a direct dial to a contact?

    this is very frustrating
     
  8. durangojim

    durangojim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    491
    Joined:
    Mar 11, 2010

    Mar 11, 2010
    491
    470
    88
    This was one of the reasons I returned the Droid X. I don't belive Motorola, unlike HTC allows you to do with, which is very lame IMO.
     
  9. chris4x4

    chris4x4 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #256
    Points:
    93
    Posts:
    570
    Joined:
    Jan 7, 2011

    Jan 7, 2011
    570
    148
    93
    Arizona
    Ok....so can this be done or not? I havent had a chance to try on a demo unit, and I dont want to buy the phone if this feature cannot be performed.
     
  10. Jerzie

    Jerzie Member
    Rank:
     #1,473
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Oct 6, 2010

    Oct 6, 2010
    64
    1
    16
    Dirty Jerzie
    Yes!!! It's very simple. "Favorite contacts widget " it has 4 ppl across screen which u can pull down on to access up to 20 contacts. From each persons icon u can have one touch dialing or multiple options such as Facebook, email, text, navigation etc..
     
  11. durangojim

    durangojim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    491
    Joined:
    Mar 11, 2010

    Mar 11, 2010
    491
    470
    88
    That's not what he's looking for though. He just wants one icon that when he hits it, just calls one person. one touch one step. Moto doesn't let you do that.
     
  12. Jerzie

    Jerzie Member
    Rank:
     #1,473
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Oct 6, 2010

    Oct 6, 2010
    64
    1
    16
    Dirty Jerzie
    Got ya. Yea its 2 clicks rather than 1. Or u can hit voice shortcut and give verbal command. Lol
    One touch or two not a deal breaker for me.
     
  13. dave1812

    dave1812 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    732
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    732
    112
    93
    Male
    ret
    San Jose, CA
    If the Razr is like the Bionic, you can do: Shortcut, Direct dial, [choose Contact]. I may have misstated it earlier.
     
    lowboydrvr and breadnatty08 like this.
  14. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique
    Rank:
    None
    Points:
    1,313
    Posts:
    19,890
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    19,890
    6,118
    1,313
    District of Columbia
    Yes, this is exactly it. This is a straight up Android feature, not OEM dependent. If, for whatever reason the Razr doesn't have it, that's an absolute fail. What I always tell to folks new to Android is, if you can't figure it out, try a long press! :rolleyes:
     
    dave1812 likes this.
  15. jrowlings

    jrowlings Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    199
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    199
    18
    48
    Male
    San Francisco
    aTakephone is a nice dialer app. I think probably what I will use instead of the stock dialer, which I find not friendly for one finger use. In aTakephone you can short-press to get options (to call, email, text, etc) or long-press to dial the default number (that you can set).

    UPDATE: Sorry aTakephone, I've moved to GO Dialer EX (and contacts). Screen just looks better.
     
  16. chris4x4

    chris4x4 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #256
    Points:
    93
    Posts:
    570
    Joined:
    Jan 7, 2011

    Jan 7, 2011
    570
    148
    93
    Arizona
    OK! I figured it out in the store, and the sales folks didnt know it could be done! SO...I showed them, and then bought the phone! :) The procedure is as follows:

    From the screen you want to have the one touch added, press and hold a bare spot until the "Add To Home" screen comes up. Then select "Short Cuts". Then "App Actions", then "Direct dial", and select the contact you want to have as a One Touch dial! You can also do this with "911" if you have it saved as a contact. The nice thing with the 911 one touch dial, is that if you hit it, the dial screen shows with "911" already input. You hit the green send button, then it dials. So, you cant hit it accidentally, but still have quick access if needed.
     
    jrowlings and Xiogua like this.
  17. lowboydrvr

    lowboydrvr Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    72
    Joined:
    Jun 9, 2010

    Jun 9, 2010
    72
    16
    18
    Virginia
    Thanks for the tip. On my Incredible I had to use an app Contact Widget but on my Razr it is not needed.
     
    dave1812 likes this.
  18. OlManRivah

    OlManRivah Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    63
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    63
    4
    16
    Retired
    Tidewater Virginia
    Tap Dialer in the Market does it. Gives you a widget. Tap once for a number, Tap twice for another, etc.
     

Share This Page

Loading...