anyone losing 3g signal?


Last Updated:

  1. ppbb

    ppbb Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    6
    i keep losing my 3g signal. it started when i switched to wifi mode. then when switching back to 3G the 3G signal never came back on. After a reboot 3g returned.

    now this afternoon my 3g signal just dissapeared on its own.

    anyone else having the same issue? maybe my phone is finally dying.
     

    Advertisement
  2. doogald

    doogald Guides Guide

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    6,620
    Likes Received:
    1,896
    I use WiFi for data far more than 3G, but this has never happened to me. There is a power control widget that comes with Froyo that lets you turn data off. You could try installing that widget to see if data is switched off for some reason. (There must be a setting for that somewhere. Look at settings->mobile networks. See if "Data enabled" is checked. Also, any chance that you are roaming, with the roaming setting that is there turned off?)

    One last thing - are you still running Tazz 1.0? Perhaps try updating to a later version.
     
  3. ppbb

    ppbb Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    6
    i have power widget installed and use it to go back and forth from wifi to 3g.

    actually am running v9 - just haven't updated my profile here at AF.

    i just reflashed the current radio image and hopefully that will help.

    i also read elsewhere it could be a cyanogen issue with the dailies.

    we'll see.
     
  4. kobel1up

    kobel1up Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    16
    I haven't had any issues with it, the only time I had problems was when I ran froyo or white widow. Double check all your wifi and mobile 3g settings. I have noticed that those roms mentioned above don't tend to switch back and forth from wifi and 3g properly.
     
  5. ppbb

    ppbb Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    6
    just reflashed the radio image and the 3g came back. Not sure if the flashing of the radio image brought it back or the reboot.

    will keep you guys posted. thanks for the input.
     
  6. ppbb

    ppbb Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    6
    i now suspect turning on JIT had something to do with it. I just wiped and reinstalled Tazz 9.0

    after may market apps finish installing/updating, I am going to keep jit off and try to toggle 3g on and off.
     
  7. doogald

    doogald Guides Guide

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    6,620
    Likes Received:
    1,896
    Tazz is the one that I haven't run. I've never had a problem with CELB, Kaos or Nonsensikal.

    Also, are you on the latest radio? What is the baseband version?
     
  8. dragonbro

    dragonbro Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    262
    Likes Received:
    25
    Occasionally I have this issue when I switch into airplane mode and back.....the 3G won't come back on. A reboot has always fixed the issue, but a little annoying non the less. I can't always duplicate the issue either, but it seems to happen when I use the airplane widget versus power button > airplane mode.
     
  9. CXXV

    CXXV Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    252
    Likes Received:
    10
    Why do people leave the 3G (mobile) on all the time. All it does is drain the battery.

    Just turn it on when you needed to check e-mail and such.
     
  10. Demache

    Demache Well-Known Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    3,011
    Likes Received:
    341
    I don't see as much of a benefit leaving it off all the time. Your still connected to 3G, just no data connection is open, similar to how dumbphones do it. Granted, sitting idle will consume much less battery than one being used. So it does remove the possibility of an app deciding to keep whoring the connection while your not looking. I just like it being on demand when I need it.

    Now, disabling auto-syncing on the other hand, it does make a noticeable difference. No matter what.
     
  11. Praetorian

    Praetorian Well-Known Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    180
    Likes Received:
    23
    IMO leaving 3g off kind of defeats the purpose of having this kind of phone. I want it going out and syncing with my email and facebook and whatever and alerting me when something new comes up. Thats part of the fun.
     

Share This Page

Loading...